TLV  |  LDN  |  NY
 
מסחר בבורסה בורסה מסחר בבורסה תחרות המשקיעים מסחר בבורסה

העמלות שלנו

העמלות שלנו

חדשות

גידול של כמעט פי 3 בגניבת רכבים חדשים מודל 2023

מערכת טלנירי | 28/9, 20:19
פוינטר מסכמת את רבעון 3 בגניבות רכב בישראל

אינטל וטאואר מודיעות על הסכם חדש להרחבת כושר ייצור

מערכת טלנירי | 5/9, 21:04
טאואר תרחיב את כושר הייצור שלה בטכנולוגיית 300 מ"מ באמצעות רכישת מכונות שיותקנו במפעל אינטל בניו מקסיקו, כמענה לביקושים גדלים של לקוחות החברה
> > > ניתוחי שוק אנליסטים

בלידר שוקי הון משחררים המלצת 'קניה' למניית קבוצת דלק במחיר יעד של 755 ש'; על גילוי הגז הטבעי: "האופטימיות רחוקה מלהסתיים"


מציינים כי רמת העניין של משקיעים זרים בקידוחי הגז הטבעי הימיים של ישראל גוברת ומכאן הפוטנציאל להמשך אפסייד משמעותי למדי ב"מניות הגז" השונות
האנליסט יואב בורגן מלידר שוקי הון מפרסם היום (ב') סקירה בנושא קבוצת דלק – גז טבעי.
במסגרת פרסום הדוחות הכספיים לשנת 2008 בערב יום ה' בשבוע שעבר, חברת החשמל ציינה כי בכוונתה לפתוח במהלך השבועות הקרובים במו"מ לרכישת גז טבעי מן השותפות בקידוח הימי "תמר" (כ-90 מול חיפה). חברת החשמל מעריכה כי פיתוח השדה, לרבות הקמת צינור גז לחופי ישראל, יימשך כ-3.5 שנים, כלומר שהזרמת הגז הטבעי תחל לא לפני שנת 2013. נראה, כי חברת החשמל אינה לוקחת בחשבון בשלב זה את הערכותיהן של השותפות בקידוחי הגז הטבעי הימיים בדבר האפשרות של תחילת אספקה למשק הישראלי כבר בשנת 2012, וזאת באמצעות פיתוח המאגר "דלית 1" שמול חופי חדרה (בעל עתודות משוערות של כ-14.2 BCM) לפני המאגר הגדול והמורכב יותר של "תמר 1" (כ-142 BCM).

ביום חמישי האחרון גם פרסמה חברת Noble, השותפה המפעילה של קידוחי "תמר" ודלית", את תוצאותיה הכספיות לרבעון הראשון. להלן הממצאים שלנו משיחת הועידה שקיימה הנהלת החברה:
Noble מציינת כי על סמך המידע הסייסמי שנאסף עד כה (2D), קיים פוטנציאל לגילוי מאגרי גז טבעי גדולים יותר מ"תמר" בים התיכון, וכי בהחלט ייתכן ו-Noble תשלח שוב אסדה על מנת לבצע פעילויות אקספלורציה נוספות במחצית השנייה של 2010 או בראשית 2011 (נזכיר, כי אסדת הקידוח Atwood Hunter, אשר ביצעה את קידוחי אקספלורציה "תמר 1" ו"דלית 1", צפויה לעזוב את האזור בעוד כשלושה חודשים עם סיומו הצפוי של קידוח האימות "תמר 2"). בכלל, Noble נהיית בטוחה יותר ויותר במודל הגיאולוגי שלה ובממצאים הסייסמיים ביחס לאגן הלבנטיני .

מנהלי Noble ממשיכים את קו ההתבטאויות מצד השותפות הישראליות ב"תמר וב"דלית", בדבר האפשרות לייצא גז טבעי ולא רק להסתפק במכירות ללקוחות גז טבעי ישראליים, ייתכן כטקטיקה במסגרת המו"מ העתידי עם חברת החשמל והלקוחות המקומיים הפוטנציאליים האחרים.

נקודה מעניינת נוספת העולה משיחת הועידה של Noble, היא השיעור הגבוה של שאלות אנליסטים על הקידוחים הימיים "תמר" ו"דלית" – שיעור זה, המצוי במגמת עלייה משיחה לשיחה, משקף להערכתנו את רמת העניין הגוברת של משקיעים זרים בקידוחי הגז הטבעי הימיים של ישראל, ומכאן הפוטנציאל להמשך אפסייד משמעותי למדי ב"מניות הגז" השונות (ראו להלן). אנו סבורים, כי עם הפרסום הצפוי של תוצאות קידוח האימות "תמר 2" מתישהו בראשית הרבעון השלישי, יותר ויותר אנליסטים זרים ירגישו נוח בניסיונות לכמת את הפוטנציאל הכלכלי של מאגרי "תמר" ו"דלית".

מחיר היעד המעודכן שלנו למניית קבוצת דלק – 755 ₪, המלצתנו "קנייה".


טלנירי מציעה לך את מגוון השירותים תחת קורת גג אחת!

פתיחת חשבון למסחר בארץ ובארה"ב, שירותי איתותים לישראל, ארה"ב והמעו"ף, שירות החזרי מס, תוכנת ניתוח טכני ועוד... השאר את פרטיך ונחזור אליך בהקדם

שם מלא*: טלפון*: דוא"ל:


RSS

כתבות נוספות

- מידע פיננסי לפני כולם  © כל הזכויות שמורות  |  משרד ראשי: יגאל אלון 94, תל-אביב  |  073-250-5855  |  info@talniri.co.il