TLV  |  LDN  |  NY
 
מסחר בבורסה בורסה מסחר בבורסה תחרות המשקיעים מסחר בבורסה

העמלות שלנו

העמלות שלנו

חדשות

גידול של כמעט פי 3 בגניבת רכבים חדשים מודל 2023

מערכת טלנירי | 28/9, 20:19
פוינטר מסכמת את רבעון 3 בגניבות רכב בישראל

אינטל וטאואר מודיעות על הסכם חדש להרחבת כושר ייצור

מערכת טלנירי | 5/9, 21:04
טאואר תרחיב את כושר הייצור שלה בטכנולוגיית 300 מ"מ באמצעות רכישת מכונות שיותקנו במפעל אינטל בניו מקסיקו, כמענה לביקושים גדלים של לקוחות החברה

מגדל שוקי הון: אנו צופים ירידה של כ- 5%-6% במסירות רכב


בשנה זו לעומת שנת 2011‎
מגדל שוקי הון: מסירות שנת 2012 יושפעו לרעה מחוסר הוודאות הכלכלית והמשבר הכלכלי הפוקד את אירופה ועל כן אנו צופים ירידה של כ- 5%-6% במסירות בשנה זו לעומת שנת 2011

ערן יונגר: "למרות מגמת הירידה במסירות רכבים שהחלה ברבעון האחרון של שנה שעברה וממשיכה ברבעון הראשון השנה, חברות הרכב עשויות להציג דו"חות כספיים טובים מאוד ברבעון הראשון"
המלצתנו על סקטור זה הנה להחזיק בהתאם למשקלו בשוק

ערן יונגר, אנליסט במגדל שוקי הון מנתח את שוק הרכב בישראל לאחר הדוחות השנתיים ולקראת דו"חות הרבעון הראשון לשנת 2012 וטוען "מגמת הירידה במסירות שהחלה ברבעון האחרון של השנה הקודמת ממשיכה גם ברבעון הראשון של שנת 2012 ואנו עלולים לראות בשנת זו ירידה כללית במסירות. מנגד, החשש מרגולציה נשכנית מתחילה להתבדות עם ביטול חלק ממסקנות וועדת זליכה ע"י צוות היישום הבין-משרדי. "


יונגר מתייחס לדלק רכב - " הירידה בשער היין תביא לרבעון ראשון מצוין לדלק רכב, למרות שמסוף הרבעון נרשמת עלייה מתמדת בשערו . החברה עולה על רכבת רכבי הפנאי אך נותרת עדיין ללא מענה לקטגוריה שהופכת אט אט לקטגוריה העיקרית – רכבי מיני וסופר מיני קטנים וחסכוניים יותר"

יונגר מסביר שדלק רכב בצעה מהלך עליות נאה שנבע יותר מירידת שער היין ורכישה של בעל עניין מאשר שינוי במיצוב דגמי החברה והשגת נתחי שוק. עם תום הרבעון עלו שערי הין שוב ודווקא בתקופה זו משיקה החברה דגם משמעותי אשר מחירו צמוד למטבע היפני. עד לסוף השנה החברה לא מתכננת להציג דגמים נוספים ועל כן למרות מכירות נאות של הפורד פוקוס אנו מעריכים כי החברה תמשיך לסבול מהיעדרות בקטגוריות צומחות. נוסף על כך, לטעמנו לאחר נסיגה חדה מאוד בנתחי שוק ובתוך כך ביצוע רכישה אסטרטגית היה מן הראוי לקיים לפחות שיחת וועידה עם המשקיעים. אנו מעלים מעט את מחיר היעד לאור רכישת ב.מ.וו והסרת עננת וועדת זליכה אך נותרים בהמלצת החזק.


יונגר מציין "לעומת דלק רכב, קרסו מוטורס רושמת עלייה בנתח השוק וזאת ע"י מכירה של דגמים בהם הצטיידה בשנת 2011 וגם כאן אנו עשויים לראות רבעון טוב .המלצתנו על שתי החברות הינה החזק כאשר אין כרגע העדפה משמעותית בין החברות"

קרסו מוטורס עמדה ביעדים שהציגה לשנת 2011 והציגה שיפור במסירות ברבעון הראשון לשנת 2012, יחד עם זאת החברה עדיין בתהליכי תקינה לדגמים חדשים שאמורים להיות מיובאים מארה"ב ואין כרגע תאריכי יעד להגעת דגמים אלו.


שנת 2012

אנו עדיין סבורים כי מסירות שנת 2012 יושפעו לרעה מחוסר הוודאות הכלכלית והמשבר הכלכלי הפוקד את אירופה ועל כן אנו צופים ירידה של כ- 5%-6% במסירות בשנה זו לעומת שנת 2011. אנו מעריכים כי לאור העלייה במחירי הדלק תימשך המגמה הצרכנית של מעבר לכלי רכב חסכוניים וזולים יותר.



וועדת זליכה

יונגר מסביר שהמלצות וועדת זליכה לא נשאו בשורה צרכנית גדולה ולא השליכו על מחיר הרכב לצרכן ועל כן נראה כי רוכשים אשר המתינו בשלהי שנת 2011 לפרסום המסקנות יכולים לחזור לאולמות התצוגה. מנגד היו המסקנות מרחיקות לכת מבחינת החברות המסוקרות בעיקר בנושאי הפרדת מותגים בעלי נתח שוק של מעל 8% ובהפרדה בין יבואן לחברת ליסינג. למרות זאת, עם הגשת המלצות הוועדה כבר מונתה וועדה בין-משרדית לבדיקת יישום ההמלצות ונראה כי חלקן העיקרי, לפחות בנושא הפרדת המותגים, כבר נעלם. אנו מעריכים כי ישנה סבירות נמוכה בה המלצות הוועדה יביאו לפגיעה בחברות המסוקרות.







טלנירי מציעה לך את מגוון השירותים תחת קורת גג אחת!

פתיחת חשבון למסחר בארץ ובארה"ב, שירותי איתותים לישראל, ארה"ב והמעו"ף, שירות החזרי מס, תוכנת ניתוח טכני ועוד... השאר את פרטיך ונחזור אליך בהקדם

שם מלא*: טלפון*: דוא"ל:


RSS

כתבות נוספות

- מידע פיננסי לפני כולם  © כל הזכויות שמורות  |  משרד ראשי: יגאל אלון 94, תל-אביב  |  073-250-5855  |  info@talniri.co.il