TLV  |  LDN  |  NY
 
מסחר בבורסה בורסה מסחר בבורסה תחרות המשקיעים מסחר בבורסה

העמלות שלנו

העמלות שלנו

חדשות

גידול של כמעט פי 3 בגניבת רכבים חדשים מודל 2023

מערכת טלנירי | 28/9, 20:19
פוינטר מסכמת את רבעון 3 בגניבות רכב בישראל

אינטל וטאואר מודיעות על הסכם חדש להרחבת כושר ייצור

מערכת טלנירי | 5/9, 21:04
טאואר תרחיב את כושר הייצור שלה בטכנולוגיית 300 מ"מ באמצעות רכישת מכונות שיותקנו במפעל אינטל בניו מקסיקו, כמענה לביקושים גדלים של לקוחות החברה

מוכר עותקים לא חוקיים של תוכנת ניווט חויב בשיעור הפיצוי המקסימאלי


אתר פסק דין: ישלם בגין מכירת כל תוכנה 20 אלף שקל ובסה"כ 40 אלף שקלח בגין מכירת שתי תוכנות
בית המשפט המחוזי בנצרת קבע, כי הנתבע מכר תוכנות לא חוקיות המיועדות להתקנה במערכת ניווט, ובכך הפר את זכויות היוצרים של התובעים. נקבע, כי הנתבע ישלם את שיעור הפיצוי המקסימאלי בגין מכירת כל תוכנה, בסך 20,000 ש"ח, ובסה"כ 40,000 ש"ח בגין מכירת שתי תוכנות.

התובעות הינן בעלות זכויות היוצרים בתוכנת מחשב, הידועה בשם NAV N` GO המהווה חלק ממערכת ניווט המונחית באמצעות לוויניGPS הממוקמים בחלל, ונועדה להתקנה, בין היתר, על מחשבי כף יד, ומיועדת בעיקר לשימוש בכלי רכב. חוקר פרטי ששכרו התובעות, רכש מאת הנתבע עותקים לא חוקיים של התוכנה.

השופט בנימין ארבל קבע, כי הנתבע מכר ביודעין העתקים לא חוקיים של התוכנה, תוך שהוא מפר את זכויות הקניין של התובעות, אך דחה את הטענה, כי יש במעשיו משום גניבת עין או להטעיה.

גובה הפיצוי, נקבע לאור הצורך בהרתעת מפרים פוטנציאלים, במיוחד בתחום תוכנות המחשבים. "על בתי המשפט לתרום את תרומתם למיגור נגע זה של העתקת תוכנות, תוך גרימת נזקים כבדים לכלכלה הגלובלית" כתב השופט. בהתאם לכך נקבע, כי יש לחייב את הנתבע לשלם את שיעור הפיצוי המקסימאלי הקבוע בחוק בגין מכירת כל תוכנה - 20,000 ש"ח לכל הפרה.


טלנירי מציעה לך את מגוון השירותים תחת קורת גג אחת!

פתיחת חשבון למסחר בארץ ובארה"ב, שירותי איתותים לישראל, ארה"ב והמעו"ף, שירות החזרי מס, תוכנת ניתוח טכני ועוד... השאר את פרטיך ונחזור אליך בהקדם

שם מלא*: טלפון*: דוא"ל:


RSS

כתבות נוספות

- מידע פיננסי לפני כולם  © כל הזכויות שמורות  |  משרד ראשי: יגאל אלון 94, תל-אביב  |  073-250-5855  |  info@talniri.co.il