TLV  |  LDN  |  NY
 
מסחר בבורסה בורסה מסחר בבורסה תחרות המשקיעים מסחר בבורסה

העמלות שלנו

העמלות שלנו

חדשות

גידול של כמעט פי 3 בגניבת רכבים חדשים מודל 2023

מערכת טלנירי | 28/9, 20:19
פוינטר מסכמת את רבעון 3 בגניבות רכב בישראל

אינטל וטאואר מודיעות על הסכם חדש להרחבת כושר ייצור

מערכת טלנירי | 5/9, 21:04
טאואר תרחיב את כושר הייצור שלה בטכנולוגיית 300 מ"מ באמצעות רכישת מכונות שיותקנו במפעל אינטל בניו מקסיקו, כמענה לביקושים גדלים של לקוחות החברה

בפרסומים של רשתות השיווק על המבצעים לקראת החגים קיימות הטעיות של צרכנים


רשות ההסתדרות לצרכנות מתלוננת כי יש בהם הסתרה מכוונת של מחירים והונאת הלקוחות. דורשת לפעול להעמדת העבריינים לדין"
מנכ"ל רשות ההסתדרות לצרכנות, עו"ד ירון לוינסון, פנה השבוע במכתב אל הממונה על הגנת הצרכן במשרד התמ"ת, עו"ד יצחק קמחי, והיפנה את תשומת לבו לכך שבפרסומי המבצעים לקראת חג הפסח קיימות הטעיות רבות של צרכנים, דבר המנוגד לכאורה לדרישות החוק.

במעקב שערכה רשות ההסתדרות לצרכנות נמצא כי ברשתות שיווק ובפרסומיהם ישנן הטעייה של צרכנים. כך למשל, נמצא כי בחנויות מסוימות לא הוצג הצגת המחיר הקודם ליד מחיר המבצע כדי לאפשר לצרכנים לשפוט את כדאיות המבצע. כמו כן, נמצא כי במסגרת הצגת מבצע פריט שני חינם (1+1), לא צוין על גבי המדף את המחיר של הפריט הבודד, המחיר הקודם או ללא ציון מחיר כלל
לוינסון אף טוען כי ציון המלה "חינם" במבצעים כאלה (1+ 1) הוא הטעייה מפני שבפועל שום דבר אינו ניתן בחינם, והצרכנים משלמים עבור רכישת הפריטים הללו. כל זאת ועוד, במקומות מסוימים מצוינת ההנחה באחוזים בלא ציון מחיר כלשהו, מחיר קודם ומחיר מבצע.

לוינסון מוסיף במכתב כי "פרקטיקות אלו ודומותיהן, שיש בהן כדי להטעות את ציבור הצרכנים, אינן בגדר חידוש בתחום הצרכנות בישראל, אלא שלקראת חגים, נראה כי הן מתרחבות ומחמירות. בשל כך, ציבור הצרכנים בהמוניו נפגע עוד יותר מהרגיל, וזאת עקב הגדלת היקפי הקניות בימי חג".

מנכ"ל רשות ההסתדרות לצרכנות, עו"ד ירון לוינסון דורש מהממונה על הגנת הצרכן במשרד התמ"ת, עו"ד יצחק קדמי, להפעיל את סמכויותיו על פי החוק, למנוע את המשך ההתנהלות הבעייתית הזאת מצד סוחרים, לחקור את מבצעי העבירות, ולפעול למיצוי הדין איתם.



טלנירי מציעה לך את מגוון השירותים תחת קורת גג אחת!

פתיחת חשבון למסחר בארץ ובארה"ב, שירותי איתותים לישראל, ארה"ב והמעו"ף, שירות החזרי מס, תוכנת ניתוח טכני ועוד... השאר את פרטיך ונחזור אליך בהקדם

שם מלא*: טלפון*: דוא"ל:


RSS

כתבות נוספות

- מידע פיננסי לפני כולם  © כל הזכויות שמורות  |  משרד ראשי: יגאל אלון 94, תל-אביב  |  073-250-5855  |  info@talniri.co.il