TLV  |  LDN  |  NY
 
מסחר בבורסה בורסה מסחר בבורסה תחרות המשקיעים מסחר בבורסה

העמלות שלנו

העמלות שלנו

חדשות

גידול של כמעט פי 3 בגניבת רכבים חדשים מודל 2023

מערכת טלנירי | 28/9, 20:19
פוינטר מסכמת את רבעון 3 בגניבות רכב בישראל

אינטל וטאואר מודיעות על הסכם חדש להרחבת כושר ייצור

מערכת טלנירי | 5/9, 21:04
טאואר תרחיב את כושר הייצור שלה בטכנולוגיית 300 מ"מ באמצעות רכישת מכונות שיותקנו במפעל אינטל בניו מקסיקו, כמענה לביקושים גדלים של לקוחות החברה

תביעה נגד חברת "דן" בסך 834,224 - אפליית אישה על כסא גלגלים‎


פטיש
נציבות שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות הגישה תביעה נגד חברת "דן" ונהגיה בסך כ-834,224 ₪,בגין אפליית אישה על כסא גלגלים
נציבות שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות במשרד המשפטים הגישה לבית המשפט השלום בתל אביב, באמצעות עו"ד אינאס חג' יחיא, תביעה בעניינה של ויקי משעני, שמתניידת באמצעות כיסא גלגלים, נגד חברת דן לתחבורה ציבורית בע"מ ומספר נהגים המועסקים אצלה. זאת, בגין אפלייתה של גב' משעני במתן השירות בתחבורה הציבורית, לאחר שנהגי חברת דן סירבו לאפשר לה במספר הזדמנויות, לממש את זכותה לנסוע באוטובוס בתואנות שונות, תוך שהם מתרשלים בפתיחת מתקן הרמפה ולא מפעילים את אמצעי ההנגשה הראויים כנדרש.

באחד המקרים החמורים אף התהפך, בשל כך, כסא הגלגלים של גב' משעני במהלך עלייתה לאוטובוס והיא נפלה ממנו.

מאחר ואין ברשות גב' משעני רישיון נהיגה, האוטובוסים הנגישים הם כלי התחבורה היחיד באמצעותם היא מתניידת ממקום למקום. עילתה של תביעה זו הינה אפליה במתן השירות הציבורי שבאחריות חברת דן, והן על ידי כל אחד מהנתבעים האחרים שהינם נהגים בחברה, מתן יחס מבזה ומשפיל שאינו הולם מתן שירות ציבורי וכן היעדר מתן שירות נגיש. חברת דן לא פיקחה כנדרש ממנה על יישומן של התקנות ע"י הנהגים ופעלה בניגוד לתוכנית ההנגשה של משרד התחבורה.

חוק שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות קובע באופן מפורש את זכותם הבסיסית של אנשים עם מוגבלות להשתתף באופן שוויוני ופעיל בכל תחומי החיים, וכן קובע את החובה במתן מענה הולם לצרכיהם המיוחדים באופן שיאפשר להם לחיות את חייהם בעצמאות מרבית, בפרטיות ובכבוד, תוך מיצוי מלוא יכולתם. כמו כן, על פי החוק חל איסור מפורש לכל מי שעיסוקו במתן שירות ציבורי להפלות אדם מחמת מוגבלותו.


לדברי עו"ד אינאס חג' יחיא, תובעת מחוז ת"א והמרכז: "הנציבות תמשיך לפעול במסגרת סמכויות האכיפה המוקנות לה למימוש זכויותיהם של אנשים עם מוגבלות בהתאם להוראות החוק. תביעה זו הוגשה ע"י הנציבות מפאת חשיבותה הרבה בקידום מטרת הנציבות במיגור התופעה הנפוצה של אפליה כלפי אנשים עם מוגבלות בקבלת שירותי תחבורה ציבורית ככל האדם".


רקע על הנציבות: נציבות שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות במשרד המשפטים פועל מכוח חוק שוויון זכויות לאנשים עם מוגלות, תשנ"ח – 1998, במטרה לקדם את עקרונות היסוד של חוק השוויון – לקדם שוויון, למנוע אפליה ולעודד את השתלבותם הפעילה של אנשים עם מוגבלות במגוון תחומי החיים ככל אזרח, לרבות חופש התנועה והיכולת להגיע לכל מקום באופן עצמאי. מכוח חוק השוויון, מוקנית לנציבות הסמכות להגשת תביעה אזרחית בגין הפרת הוראות החוק והתקנות מכוחו.


טלנירי מציעה לך את מגוון השירותים תחת קורת גג אחת!

פתיחת חשבון למסחר בארץ ובארה"ב, שירותי איתותים לישראל, ארה"ב והמעו"ף, שירות החזרי מס, תוכנת ניתוח טכני ועוד... השאר את פרטיך ונחזור אליך בהקדם

שם מלא*: טלפון*: דוא"ל:


RSS

כתבות נוספות

- מידע פיננסי לפני כולם  © כל הזכויות שמורות  |  משרד ראשי: יגאל אלון 94, תל-אביב  |  073-250-5855  |  info@talniri.co.il