TLV  |  LDN  |  NY
 
מסחר בבורסה בורסה מסחר בבורסה תחרות המשקיעים מסחר בבורסה

העמלות שלנו

העמלות שלנו

חדשות

גידול של כמעט פי 3 בגניבת רכבים חדשים מודל 2023

מערכת טלנירי | 28/9, 20:19
פוינטר מסכמת את רבעון 3 בגניבות רכב בישראל

אינטל וטאואר מודיעות על הסכם חדש להרחבת כושר ייצור

מערכת טלנירי | 5/9, 21:04
טאואר תרחיב את כושר הייצור שלה בטכנולוגיית 300 מ"מ באמצעות רכישת מכונות שיותקנו במפעל אינטל בניו מקסיקו, כמענה לביקושים גדלים של לקוחות החברה

ביה"ד: חרדית שסירבה למקומות עבודה ללא הפרדה - לא זכאית לדמי אבטלה


פטיש
את החלטה לדחות את ערעורה של סרור על החלטת לשכת התעסוקה לשלול ממנה דמי אבטלה נימקה השופטת, בין היתר, בכך שקבלת הערעור עשוי לתמוך ב"סטנדריזציה" של הפליה והדרה בכך שתעודד נשים להסתגר בביתן ולא להשתלב בשוק העבודה
אישה חרדית שקיבלה דמי אבטלה סירבה לעבוד במקומות עבודה שאין בהם הפרדה בין גברים ונשים ובית הדין האזורי לעבודה אישר היום (ב') באופן תקדימי, את החלטת לשכת התעסוקה לשלול ממנה את גמלת דמי האבטלה.

"לדעתי סירובה של המערערת, אסתר סרור, לעבוד במקום בו נשים וגברים מועסקים ללא הפרדה מגדרית, עקב השקפת עולמה, יש בו כדי להביא לשלילת זכאותה לדמי אבטלה", כתבה השופטת אריאלה גילצר-כץ בפסק הדין.

את החלטה לדחות את ערעורה של סרור על החלטת לשכת התעסוקה לשלול ממנה דמי אבטלה נימקה השופטת, בין היתר, בכך שקבלת הערעור עשוי לתמוך ב"סטנדריזציה" של הפליה והדרה בכך שתעודד נשים להסתגר בביתן ולא להשתלב בשוק העבודה. "נוסף על כך, קביעת זכאות לדמי אבטלה והבטחת הכנסה בנסיבות דומות תעודד את קיומו של קריטריון מפלה זה וכל זאת מהקופה הציבורית", כתבה גילצר-כץ. סרור טענה כי חיובה לעבוד במקום עבודה מעורב שאין בו הפרדה בין נשים לגברים פוגע בחופש הדת והמצפון שלה, אך השופטת דחתה גם טענתה זו.

עוד נקבע כי סרור כלל לא התייצבה במקומות העבודה כדי לבדוק האם תיתכן עבודה התואמת את אמונתה. השופטת גם דחתה את טענת סרור, כי היא מופלית לרעה לעומת דורשי עבודה חילוניים שמקבלים דמי אבטלה. "המערערת לא הופלתה לרעה אלא לכל היותר לא התחשב שירות התעסוקה בשיקולים מיוחדים הנוגעים לאמונתה ומצפונה".

את פסק הדין בחרה השופטת לסיים בציטוט מהמקורות כי "מותר לאישה לצורך פרנסתה להישאר לבד עם עובד אחר במקום עבודה בתנאים מסוימים".


טלנירי מציעה לך את מגוון השירותים תחת קורת גג אחת!

פתיחת חשבון למסחר בארץ ובארה"ב, שירותי איתותים לישראל, ארה"ב והמעו"ף, שירות החזרי מס, תוכנת ניתוח טכני ועוד... השאר את פרטיך ונחזור אליך בהקדם

שם מלא*: טלפון*: דוא"ל:


RSS

כתבות נוספות

- מידע פיננסי לפני כולם  © כל הזכויות שמורות  |  משרד ראשי: יגאל אלון 94, תל-אביב  |  073-250-5855  |  info@talniri.co.il