TLV  |  LDN  |  NY
 
מסחר בבורסה בורסה מסחר בבורסה תחרות המשקיעים מסחר בבורסה

העמלות שלנו

העמלות שלנו

חדשות

גידול של כמעט פי 3 בגניבת רכבים חדשים מודל 2023

מערכת טלנירי | 28/9, 20:19
פוינטר מסכמת את רבעון 3 בגניבות רכב בישראל

אינטל וטאואר מודיעות על הסכם חדש להרחבת כושר ייצור

מערכת טלנירי | 5/9, 21:04
טאואר תרחיב את כושר הייצור שלה בטכנולוגיית 300 מ"מ באמצעות רכישת מכונות שיותקנו במפעל אינטל בניו מקסיקו, כמענה לביקושים גדלים של לקוחות החברה

המשרד לביטחון פנים: הנזק מהפשיעה בישראל ב-2010 ירד ל-14.7 מיליארד שקל


הנזק הכלכלי הממוצע מעבירות רכוש נאמד בסכום של 9,500 שקל למקרה ועבירות מרמה גורמות לנזק בסכום ממוצע של 6,500 שקל
הנזק הכלכלי שנגרם למדינת ישראל כתוצאה מפשיעה ב-2010 הסתכם ב-14.7 מיליארד שקל. כך עולה מדו"ח שהוכן על ידי אגף תכנון, תקצוב ובקרה במשרד לביטחון פנים. מהדו"ח עולה עוד כי מדובר בירידה של 400 מיליון שקל לעומת 2009. מנגד, הנזק מעבירות האלימות עלה בשיעור חד של 12% ומגיע ל-2.9 מיליארד שקל.

ממצאי הדו"ח מלמדים כי הנזק הכלכלי שנבע ממקרה פשיעה אחד ב-2010 הגיע לשיא של כל הזמנים - 8,675 שקל. הנזק הכלכלי הכבד ביותר, לפי הדו"ח, נגרם ממקרי רצח -2.2 מיליון שקל. עבירות מין, גורמות נזק כלכלי ממוצע של 37.7 אלף שקל למקרה, הנזק הכלכלי הממוצע מעבירות רכוש נאמד בסכום של 9,500 שקל למקרה ועבירות מרמה גורמות לנזק בסכום ממוצע של 6,500 שקל.

מחברי הדו"ח מציינים כי עבירות הרכוש ועבירות המרמה היו אלה שגרמו גם ב-2010 לעיקר הנזק הכלכלי - שני סוגי העבירות יצרו ביחד 50% מכלל הנזק הכלכלי ב-2010. במשרד לביטחון פנים מדגישים כי למרות הירידה בנזק הכלכלי הכולל ב-2010, בסל עבירות הביטחון האישי נרשמה עלייה משמעותית בשיעור של 4.5% בנזק הכלכלי לעומת 2009. לטענת מחברי הדו"ח, הסיבה לעלייה היא העלייה הנמשכת בנזק הכלכלי מעבירות אלימות.

עוד עולה מהדו"ח כי בין 2001 ל-2010 נגרם למדינה נזק מצטבר של 158.1 מיליארד שקל כתוצאה מהפשיעה.במשרד טוענים כי התכנון הלאומי צריך להתבסס על תעדוף לאומי של תחום ביטחון הפנים, המשך העמקת המאמץ למניעה ולאכיפה בתחומי הפשיעה הקלאסיים בדגש על סל עבירות ביטחון אישי, ניתוח תופעות וסוגי עבירות בעלי נזק כלכלי משמעותי, כגון עבירות המרמה, והצגת תוכניות פעולה ומיקוד מאומץ למיגורן.



טלנירי מציעה לך את מגוון השירותים תחת קורת גג אחת!

פתיחת חשבון למסחר בארץ ובארה"ב, שירותי איתותים לישראל, ארה"ב והמעו"ף, שירות החזרי מס, תוכנת ניתוח טכני ועוד... השאר את פרטיך ונחזור אליך בהקדם

שם מלא*: טלפון*: דוא"ל:


RSS

כתבות נוספות

- מידע פיננסי לפני כולם  © כל הזכויות שמורות  |  משרד ראשי: יגאל אלון 94, תל-אביב  |  073-250-5855  |  info@talniri.co.il