TLV  |  LDN  |  NY
 
מסחר בבורסה בורסה מסחר בבורסה תחרות המשקיעים מסחר בבורסה

העמלות שלנו

העמלות שלנו

חדשות

גידול של כמעט פי 3 בגניבת רכבים חדשים מודל 2023

מערכת טלנירי | 28/9, 20:19
פוינטר מסכמת את רבעון 3 בגניבות רכב בישראל

אינטל וטאואר מודיעות על הסכם חדש להרחבת כושר ייצור

מערכת טלנירי | 5/9, 21:04
טאואר תרחיב את כושר הייצור שלה בטכנולוגיית 300 מ"מ באמצעות רכישת מכונות שיותקנו במפעל אינטל בניו מקסיקו, כמענה לביקושים גדלים של לקוחות החברה

חוק עידוד השקעות הון החדש עלול לשלול הטבות ממפעלים רבים


bdo
כך סבורים מומחי המס של BDO – זיו האפט; לטענתם, החוק החדש מוציא ממסלול ההטבות החדש מפעלים תעשייתיים, רבים מהם בפריפריה, שאינם מגיעים לשיעור ייצוא של 25% מתוך סך המכירות שלהם
חוק עידוד השקעות הון, אחד מגורמי התיווך והתמיכה העיקריים ביחס שבין המדינה למגזר הפרטי, עתיד לעבור רפורמה משמעותית בחוק ההסדרים החדש לקראת התקציב הדו-שנתי לשנים 2011 ו-2012. אולם בדיקה שביצעו מומחי המס של פירמת ראיית החשבון BDO - זיו האפט על סעיפי החוק כפי שהונחו בימים האחרונים בפני חברי הכנסת (ועברו בקריאה ראשונה בכנסת), מעלה כי החוק החדש מוציא ממסלול ההטבות החדש מפעלים תעשייתיים, רבים מהם בפריפריה, שאינם מגיעים לשיעור ייצוא של 25% מתוך סך המכירות שלהם.

ביום שלישי הקרוב (ה-2.11.10) יערך הכנס השנתי של BDO – זיו האפט בשיתוף בית ההשקעות אקסלנס נשואה ומשרד עורכי הדין זליגמן ושות'. הכנס יעסוק בהרחבה במשמעויות חוק עידוד ההשקעות החדש וכמו כן בנושאים נוספים בהם בין היתר: מיסוי בענפי הנדל"ן והגז, והתייחסויות נוספות לתקציב המדינה לשנתיים הקרובות.

באופן כללי בחוק החדש, יפושט מגנון מתן ההטבות ויוצע שיעור מס קבוע של כ-10% בפריפריה ו-15% בשאר הארץ, על כלל רווחי המפעל. בעוד, בדין הישן ההטבה המרכזית הייתה מתן פטור נדחה ממס על הרווחים לתקופות מוגבלות, כתלות באזור הפיתוח.

במסגרת התיקון מוצע כי תנאי מרכזי לקבלת הטבות מס ואו מענקי השקעה, הינו ביצוע יצוא בשיעור של לפחות 25% מכלל מחזור המפעל. זאת בעוד, שככלל קודם לכן שיעור היצוא חושב מתוך הגידול במחזור המפעל, ולכן לרוב שיעור היצוא האפקטיבי הנדרש עמד על הרבה פחות מ-25%.

"שינוי זה מחייב את המפעלים לבחון אפשרויות להגדלת היצוא הישיר ואו העקיף על מנת לעמוד בתנאי החוק החדשים – ומהווה תנאי שמפעל שאינו עומד בו כעת יצטרך ככל הנראה להמתין מספר שנים, גם אם יפעל בנדון לשינוי המצב", מסרו רוה"ח ארז עיני וארז בוקאי.

עוד בהקשר לחוק עידוד ההשקעות החדש מציינים מומחי המס של BDO כי במסגרת התיקון מוצע לבטל את מגבלת כפל ההטבות, לפיה לא ניתן ליהנות מהטבות על פי מסלול המס והן ממענקי השקעה. וכך, החל משנת 2011 ניתן יהיה לתבוע מענקי השקעה, הן לגבי מי שבחר לקבל הטבות מס על פי הדין החדש והן לגבי מי שבחר לקבל הטבות מס על פי הדין הישן.

כיוון שכך, ב-BDO צופים כי היקף הבקשות למענקי השקעה ב-2011 יגדל באופן משמעותי וכי מרכז ההשקעות והמינהלים המקצועיים ייאלצו להתמודד עם עומסי עבודה אותם לא הכירו בעבר. מכיוון שתקציבי מרכז ההשקעות לא צפויים לגדול בשנים הקרובות, ב-BDO צופים כי יבוצע על ידי מרכז ההשקעות סינון מדוקדק יותר של הבקשות וכי חלק קטן יותר מהבקשות המוגשות יאושר.



טלנירי מציעה לך את מגוון השירותים תחת קורת גג אחת!

פתיחת חשבון למסחר בארץ ובארה"ב, שירותי איתותים לישראל, ארה"ב והמעו"ף, שירות החזרי מס, תוכנת ניתוח טכני ועוד... השאר את פרטיך ונחזור אליך בהקדם

שם מלא*: טלפון*: דוא"ל:


RSS

כתבות נוספות

- מידע פיננסי לפני כולם  © כל הזכויות שמורות  |  משרד ראשי: יגאל אלון 94, תל-אביב  |  073-250-5855  |  info@talniri.co.il