TLV  |  LDN  |  NY
 
מסחר בבורסה בורסה מסחר בבורסה תחרות המשקיעים מסחר בבורסה

העמלות שלנו

העמלות שלנו

חדשות

גידול של כמעט פי 3 בגניבת רכבים חדשים מודל 2023

מערכת טלנירי | 28/9, 20:19
פוינטר מסכמת את רבעון 3 בגניבות רכב בישראל

אינטל וטאואר מודיעות על הסכם חדש להרחבת כושר ייצור

מערכת טלנירי | 5/9, 21:04
טאואר תרחיב את כושר הייצור שלה בטכנולוגיית 300 מ"מ באמצעות רכישת מכונות שיותקנו במפעל אינטל בניו מקסיקו, כמענה לביקושים גדלים של לקוחות החברה

בית המשפט זיכה את הנאשמים בפרשת "הדסק הרוסי" בבנק הפועלים


בנק הפועלים
בית המשפט המחוזי בתל אביב זיכה הבוקר (א') את אליק לדר ויעקב סברדליק, שני מנהלים בדסק הרוסי בסניף הירקון של בנק הפועלים. במסגרת החלטתו כתב השופט כי התנהלות המדינה בתיק גובלת בשערוריה

בית המשפט המחוזי בתל אביב זיכה הבוקר (א') את אליק לדר ויעקב סברדליק, שני מנהלים בדסק הרוסי בסניף הירקון של בנק הפועלים.

השניים הואשמו שסייעו ללקוחותיהם להלבין עשרות מיליוני דולרים, כשעשו עימם יד אחת, אפשרו להם להסתיר פעילות בחשבונות ולא דיווחו עליה כנדרש לרשות לאיסור הלבנת הון, אך השופט דוד רוזן החליט לזכותם עקב מחדלי פרקליטות מיסוי וכלכלה.

במסגרת החלטתו כתב השופט כי "התנהלות המדינה בתיק גובלת בהתנהלות שערורייתית. הפרקליטות לא העבירה את חומר החקירה לסנגורים, הצהירה הצהרות לא נכונות בפני בתי המשפט והגישה כתב אישום מבלי שבחנה את החומר. יש בקיום ההליך הפלילי משום פגיעה חמורה בהגינות".

סנגוריו של אריק לדר, עוה"ד שמעון דולן ודרור מתתיהו, מסרו לאחר מתן הכרעת הדין: "מתוך 15 אישומים חמורים ביותר לא נותר דבר. מניסיוננו הרב, לרבות בפרקליטות המדינה, איננו זוכרים מצבור של כשלים כה חמורים של המשטרה והפרקליטות כפי שחווינו בתיק זה וגרמו לאליק לדר עוול גדול ונזק בלתי הפיך".


הפרקליטות מסרה בתגובה: הפרקליטות לומדת את הכרעת הדין של בית המשפט הנכבד, אולם כבר מקריאה ראשונית נראה כי יש למדינה השגות לגבי קביעותיו של בית המשפט.


 


יש להדגיש את החשיבות בהגשת כתב האישום ובניהול התיק, שהינו אחד מהראשונים שהוגשו כנגד פקידי בנק לפי סעיף 3 ב' לחוק איסור הלבנת הון. פקידי הבנק הם שומרי הסף, החוליה הראשונה בשרשרת הדיווח, בו חייבים הבנקים על מנת לסייע במאבק הבינלאומי בהלבנת הון ומימון טרור, ומכאן חשיבות העמדתם לדין, לאור פוטנציאל הנזק העצום שיכול להיגרם, למדינה ולכלכלתה.


 


יודגש כי הערותיו של בית המשפט הנכבד המתייחסות להתנהלותה של הפרקליטות נדונו במהלך המשפט, לאחר שהפרקליטות, כדרכה, הביאה זאת לידיעת בית המשפט. היות והדברים נאמרו, נדונו ואף פורסמו, כבר הוסקו המסקנות והופקו הלקחים הדרושים.


 


הפרקליטות סוברת כי לא נפגעה הגנת הנאשמים לכדי הצדקת ביטול כתב האישום, ומעיון ראשוני בהכרעת הדין עולה כי בית המשפט הנכבד לא פירט את מידת הפגיעה בהגנת הנאשמים. מדובר בחקירה שבמסגרתה נאסף חומר חקירה עצום  ואך טבעי שבהיקפי חומר כאלו יתרחשו תקלות. עם כל הכבוד, אין לקבל גישה לפיה תקלות שלא פגעו בהגנת הנאשם יביאו לביטול אישום.


 


חרף הזיכוי אנו מקווים כי יופנם המסר כי לפקידי בנק אין חסינות מפני העמדה לדין פלילי  וחובת הדיווח מחייבת כל אזרח במדינה כחלק מהמאבק הבינלאומי בהלבנת הון ומימון טרור. בהקשר זה יש לדעת הפרקליטות לברך על הקמתו של בית המשפט הכלכלי, ואף לשקול הבאת תיקי הלבנת הון לדיון בפניו.


 



טלנירי מציעה לך את מגוון השירותים תחת קורת גג אחת!

פתיחת חשבון למסחר בארץ ובארה"ב, שירותי איתותים לישראל, ארה"ב והמעו"ף, שירות החזרי מס, תוכנת ניתוח טכני ועוד... השאר את פרטיך ונחזור אליך בהקדם

שם מלא*: טלפון*: דוא"ל:


RSS

כתבות נוספות

- מידע פיננסי לפני כולם  © כל הזכויות שמורות  |  משרד ראשי: יגאל אלון 94, תל-אביב  |  073-250-5855  |  info@talniri.co.il