TLV  |  LDN  |  NY
 
מסחר בבורסה בורסה מסחר בבורסה תחרות המשקיעים מסחר בבורסה

העמלות שלנו

העמלות שלנו

חדשות

גידול של כמעט פי 3 בגניבת רכבים חדשים מודל 2023

מערכת טלנירי | 28/9, 20:19
פוינטר מסכמת את רבעון 3 בגניבות רכב בישראל

אינטל וטאואר מודיעות על הסכם חדש להרחבת כושר ייצור

מערכת טלנירי | 5/9, 21:04
טאואר תרחיב את כושר הייצור שלה בטכנולוגיית 300 מ"מ באמצעות רכישת מכונות שיותקנו במפעל אינטל בניו מקסיקו, כמענה לביקושים גדלים של לקוחות החברה

"הבירוקרטיה במשרד התמ"ת בכל נושא מעונות היום אינה מתקבלת על הדעת"


חכ משה גפני
כך אמר יו"ר ועדת הכספים ח"כ הרב משה גפני בישיבה משותפת של ועדת הכספים והוועדה לקידום מעמד האישה
בדיון משותף לוועדת הכספים והוועדה לקידום מעמד האישה מחו חברי הכנסת על הבירוקרטיה המתמשכת במשרד התמ"ת בכל נושא הצהרונים, המשפחתונים ומעונות היום. בפתח הדיון אמר יו"ר הועדה ח"כ הרב משה גפני כי בעקבות פסיקת ביה"מ העליון כי על המדינה להכיר בהוצאות המטפלת כהוצאה מוכרת, הוחלט על מתווה שיעסוק בכל נושא עידוד האימהות לצאת למעגל העבודה ובהשתתפות המדינה בהוצאות האימהות.

ח"כ ציפי חוטובלי ציינה כי כעת מלאה שנה להסכם עם משרד האוצר בנושא זה, "קיימנו ארבע ישיבות ואינספור דיונים כדי להגיע לשינוי מהותי בכל גישת המדינה למעונות היום והצהרונים לטובת האימהות ועידוד היציאה לעבודה, אך ישנן שאלות רבות על הביצוע".

מנכ"ל משרד התמ"ת שרון קדמי שנכח בדיון אמר כי יש תכנית לבינוי מעונות והתקצוב עומד על סך 86 מיליון ₪, "עד שיתבצע שלב הבינוי ישנם פתרונות ביניים כדוגמת שכירות וכדו'. הקריטריונים שלנו לבינוי הן היכן שיש צורך כדוגמת אזורים מוכי אבטלה ומצב סוציו אקונומי נמוך. הקריטריונים נבנו למען תעדוף הישובים והאזורים הבעייתיים".

חברי הכנסת פנו למנכ"ל המשרד בשאלות רבות העוסקות בכל נושא הקריטריונים ואי פרסומם למרות שחלפה שנה שלמה מאז התקבלה ההחלטה על כך, "יש לי תחושה שמשרד התמ"ת פשוט איננו רוצה לבנות את המעונות". אמר ח"כ שלמה מולה ששאל עוד 'האם יש אצלכם עדיפות לסייע לאוכלוסיות קשות בנושא הפער החברתי, כדוגמת הערבים, העולים החדשים והציבור החרדי? גם ח"כ חיים אורון אמר כי "בניגוד לדברים הנאמרים כאן, אני לא רואה כל עידוד לאזורי הפריפריה, זה נראה שאת הקריטריונים כתבו שלושה עורכי דין שניסו לטרפד כל סיכוי לבניית מעונות".

יו"ר הוועדה ח"כ הרב משה גפני אמר לאור השאלות הרבות ותחושת החכי"ם על התנהלות משרד התמ"ת, כי קרא מחקר על פיו משרד התמ"ת הוא "אלוף הבירוקרטיה", "אני עצמי קיבלתי פניות רבות מאד בנושא זה, ביניהם תלונות על כי קריטריונים שונו תוך הליך הבקשה להכרה במעונות וכדו', תפקידנו לפקח על עבודת הממשלה וכך נעשה, לא יתכן שמשרד ממשלתי שנועד לשרת את האזרחים יהיה אלוף הבירוקרטיה".

בתגובה לשאלתו של ח"כ גפני, אמר המנכ"ל שרון קדמי כי "אני לא מקבל את המחקר שפורסם שקבע כי אנו אלופי הבירוקרטיה, אבל גם אני מודע לכך שהמשרד שלנו אינו חף מבירוקרטיה, הדבר מדיר שינה מעיני ואנו פועלים לשנות אותה במספר דרכים. אני מתנצל על כך שההרגשה של הרב גפני ואחרים כאן, איננה תלושה מהמציאות, אבל אנו פועלים שלא תחושו כך בעתיד". לשאלתו של גפני האם נתקל במקרים כפי שציין בהם משנים קריטריונים לאחר הגשת הבקשות, אמר כי הוא לא נתקל במקרים שכאלו.

ח"כ חוטובלי אמרה כי נראה שההסכם עם האוצר הופך ללא רלוונטי "אנו נשב עם אנשי התמ"ת לבדוק היכן החסמים כיום, התחושה היא שהתמ"ת עובד לא נכון וגם לא חכם".

לסיכום הדיון אמר ח"כ הרב משה גפני כי הוא איננו מתכוון להרפות מכל הנושא, "אין לי דבר אישי כנגד משרד התמ"ת, השר הוא שר טוב, אבל המשרד בירוקרטי מדי. אני חש מהשאלות ומטון הדברים של החכ"ים שיש כלפיכם תחושה שלא קיימת כלפי משרדים אחרים. אני חש שהמצב לא טוב. התפקיד שלנו הוא לפקח על עבודת הממשלה ויש לעתים ליקויים מערכתיים. ברור הוא כי יש הרבה מאד טענות על המשרד ואני מתכוון להביא את השר לדיון נוסף בוועדה".




טלנירי מציעה לך את מגוון השירותים תחת קורת גג אחת!

פתיחת חשבון למסחר בארץ ובארה"ב, שירותי איתותים לישראל, ארה"ב והמעו"ף, שירות החזרי מס, תוכנת ניתוח טכני ועוד... השאר את פרטיך ונחזור אליך בהקדם

שם מלא*: טלפון*: דוא"ל:


RSS

כתבות נוספות

- מידע פיננסי לפני כולם  © כל הזכויות שמורות  |  משרד ראשי: יגאל אלון 94, תל-אביב  |  073-250-5855  |  info@talniri.co.il