TLV  |  LDN  |  NY
 
מסחר בבורסה בורסה מסחר בבורסה תחרות המשקיעים מסחר בבורסה

העמלות שלנו

העמלות שלנו

חדשות

גידול של כמעט פי 3 בגניבת רכבים חדשים מודל 2023

מערכת טלנירי | 28/9, 20:19
פוינטר מסכמת את רבעון 3 בגניבות רכב בישראל

אינטל וטאואר מודיעות על הסכם חדש להרחבת כושר ייצור

מערכת טלנירי | 5/9, 21:04
טאואר תרחיב את כושר הייצור שלה בטכנולוגיית 300 מ"מ באמצעות רכישת מכונות שיותקנו במפעל אינטל בניו מקסיקו, כמענה לביקושים גדלים של לקוחות החברה

עתירה לבג"ץ: לחייב את מרכז ההשקעות לגבות חזרה 2.5 מילארד שקלים


התנועה לאיכות השלטון
התנועה לאיכות השלטון עתרה לבג"ץ להשבה מיידית של 2.5 מיליארד שקל, אשר ניתנו כמענקים לחברות, אשר לא עמדו בהתחייבויותיהן כלפי מרכז ההשקעות שבמשרד התמ"ת
התנועה לאיכות השלטון באמצעות עוה"ד אליעד שרגא, מיקה קונר-קרטן ,צרויה מידד-לוזון ונילי אבן-חן עתרה לבג"ץ להוצאת צווים על תנאי המורים למשרד התמ"ת ולמרכז ההשקעות שבתמ"ת לפעול לאלתר לביטול כתבי האישור ולהחזרת מענקים מחברות, אשר קיבלו מענקים ואשר לא עמדו בהתחייבויותיהן.

כמו כן עתרה התנועה להשבת מענקים לקופת המדינה מחברות אשר בוטלו להם כתבי האישור ואשר לא הושבו מהם חזרה המענקים. בנוסף עתרה התנועה לקביעת נהלים ואמות מידה ברורות ושקופות בכל הנוגע לוויתור על מענקים ולניהול מידע ממוחשב, אשר ישקף את מצבן האמיתי של החברות ואשר יאפשר בקרה הולמת.

התנועה ביקשה אף צו ביניים המורה למשיבים להימנע לפי שעה מלקבל החלטות על ויתור על מענקים לחברות אשר לא עמדו בהתחייבויותיהן וזאת עד ברור העתירה או עד לקביעת אמות מידה ברורות לקבלת ההחלטות.

עניינה של עתירה זו הוא בכ- 2.5 מילארד שקלים מכספי משלם המסים ש"התאדו" להם מהקופה הציבורית, ללא הצדקה חוקית ועניינית, חלקם במסגרת החלטות בלתי שקופות שהתקבלו על ידי המשיבים, אשר בבסיסן אין כל אמת מידה מנחה או נהלים מחייבים, אלא שיקול דעת פרוץ ומבלי שלמשיבים יש יכולת אמיתית לפקח על השבת הכספים הללו, במידת הצורך, לקופה הציבורית.

את מחדליו הכספיים של מרכז ההשקעות, אשר מתוארים במסגרת העתירה מן הראוי לבחון כשברקע לכך ההבנה כי השחיתות אפשרית רק מקום בו נשתרשו נורמות של בזבוז כספי ציבור, אי-אמינות בדיווח לציבור והימנעות בוטה מקיום החובה החלה על גופים שלטוניים להתנהל בשקיפות.


טלנירי מציעה לך את מגוון השירותים תחת קורת גג אחת!

פתיחת חשבון למסחר בארץ ובארה"ב, שירותי איתותים לישראל, ארה"ב והמעו"ף, שירות החזרי מס, תוכנת ניתוח טכני ועוד... השאר את פרטיך ונחזור אליך בהקדם

שם מלא*: טלפון*: דוא"ל:


RSS

כתבות נוספות

- מידע פיננסי לפני כולם  © כל הזכויות שמורות  |  משרד ראשי: יגאל אלון 94, תל-אביב  |  073-250-5855  |  info@talniri.co.il