TLV  |  LDN  |  NY
 
מסחר בבורסה בורסה מסחר בבורסה תחרות המשקיעים מסחר בבורסה

העמלות שלנו

העמלות שלנו

חדשות

גידול של כמעט פי 3 בגניבת רכבים חדשים מודל 2023

מערכת טלנירי | 28/9, 20:19
פוינטר מסכמת את רבעון 3 בגניבות רכב בישראל

אינטל וטאואר מודיעות על הסכם חדש להרחבת כושר ייצור

מערכת טלנירי | 5/9, 21:04
טאואר תרחיב את כושר הייצור שלה בטכנולוגיית 300 מ"מ באמצעות רכישת מכונות שיותקנו במפעל אינטל בניו מקסיקו, כמענה לביקושים גדלים של לקוחות החברה

יועץ השקעות לשעבר של בנק מסד נשלח ל-40 חודשי מאסר


מסד
בית המשפט המחוזי בבאר שבע גזר היום 40 חודשי מאסר בפועל ו-15 חודשי מאסר על תנאי למשך שלוש שנים על מרט גלמן, יועץ השקעות לשעבר של בנק מסד מקבוצת הבינלאומי, בגין גניבה של 5.2 מיליון שקל מחשבון של לקוח
בית המשפט המחוזי בבאר שבע גזר היום 40 חודשי מאסר בפועל ו-15 חודשי מאסר על תנאי למשך שלוש שנים על מרט גלמן, יועץ השקעות לשעבר של בנק מסד מקבוצת הבינלאומי, בגין גניבה של 5.2 מיליון שקל מחשבון של לקוח.

גלמן בן ה-30 הודה והורשע בהסדר טיעון בעבירות של גניבה בידי עובד וגניבה בידי מורשה בנוגע לאירועים שהתרחשו בנק ב-2009. גלמן הודה כי פעל ללא ידיעת בעל חשבון מסוים והעביר כספים ללא הרשאה מחשבון לחשבון. למעלה מ-1,000 פעולות כאלה ביצע והן גרמו להפסדים של 5.2 מיליון שקל. בין היתר העביר בשמונה הזדמנויות 228 אלף שקל לחשבון של בן הזוג של אמו ומשם לחשבונו וחשבונות של אחותו וחבר שלו.

גלמן נולד באוקראינה ועלה לישראל בגיל עשר. הוא סיים לימודי כלכלה ומחשבים ומ-2006 החל לעבוד בבנק כיועץ השקעות. לפני חשיפת המעילה נמלט גלמן לחוץ לארץ ולאחר מכן פוטר מעבודתו. מששב לישראל הועמד לדין.

השופט יעקב שפסר לא זקף לזכות הנאשם את העובדה שהנזק למתלונן כוסה על ידי הבנק. לדבריו, הנזק עצמו לא תוקן אלא רק "החליף בעלים", כלומר הבנק הוא זה שניזוק ונאלץ לפצות.

כנגד החומרה הרבה ציין השופט שיקולים לקולא: חזרתו לישראל של גלמן כדי לעמוד לדין, הודאה מהירה בעבירות תוך חיסכון זמן שיפוטי רב, נסיבות חיים לא פשוטות וחרטה שהפגין. "במסגרת הסדר הטיעון לא נתבקש קנס או פיצוי, ובהתאם אמנע אף אני מקביעתם", ציין השופט. פרקליטות מחוזי דרום יוצגה על ידי עו"ד יעל לויה-פינק.

בנק מסד הוא בעלות הבנק הבינלאומי (51%), והסתדרות המורים (49%)


טלנירי מציעה לך את מגוון השירותים תחת קורת גג אחת!

פתיחת חשבון למסחר בארץ ובארה"ב, שירותי איתותים לישראל, ארה"ב והמעו"ף, שירות החזרי מס, תוכנת ניתוח טכני ועוד... השאר את פרטיך ונחזור אליך בהקדם

שם מלא*: טלפון*: דוא"ל:


RSS

כתבות נוספות

- מידע פיננסי לפני כולם  © כל הזכויות שמורות  |  משרד ראשי: יגאל אלון 94, תל-אביב  |  073-250-5855  |  info@talniri.co.il