TLV  |  LDN  |  NY
 
מסחר בבורסה בורסה מסחר בבורסה תחרות המשקיעים מסחר בבורסה

העמלות שלנו

העמלות שלנו

חדשות

גידול של כמעט פי 3 בגניבת רכבים חדשים מודל 2023

מערכת טלנירי | 28/9, 20:19
פוינטר מסכמת את רבעון 3 בגניבות רכב בישראל

אינטל וטאואר מודיעות על הסכם חדש להרחבת כושר ייצור

מערכת טלנירי | 5/9, 21:04
טאואר תרחיב את כושר הייצור שלה בטכנולוגיית 300 מ"מ באמצעות רכישת מכונות שיותקנו במפעל אינטל בניו מקסיקו, כמענה לביקושים גדלים של לקוחות החברה

משרד המשפטים מציע: הטלת עונשים כספיים עד 3.2 מיליון שקל למפירי חוק הגנת הפרטיות


הממונה על הגנת המידע יוסמך לחקור עבירות פליליות ולהטיל עיצומים כספיים על הפרת הוראות החוק הנוגעות לניהול מאגרי מידע
משרד המשפטים מגביר את המאבק בשימושים הלא חוקיים, ההולכים וגוברים, במאגרי המידע. מחלקת ייעוץ וחקיקה (חקיקה) במשרד המשפטים בראשותה של המשנה ליועץ המשפטי לממשלה (חקיקה), עו"ד אורית קורן, הפיצה תזכיר חוק להסדרת סמכויות האכיפה בחוק הגנת הפרטיות, לאחר שהתזכיר אושר על ידי שר המשפטים, פרופסור יעקב נאמן.

התזכיר מגדיר במדויק את העבירות וההפרות הקשורות בפגיעה בפרטיות של אזרחים דרך מאגרי מידע, ונותן בידי רשם מאגרי מידע (ששמו יוחלף ל"הממונה על הגנת מידע") ועובדי הרשות למשפט, טכנולוגיה ומידע סמכויות פיקוח מנהלי חדשות, כגון חיפוש בחומר מחשב, שיתאימו בצורה טובה יותר לתחום אחריותם – הגנת הפרטיות במאגרי מידע אישי המתנהלים במערכות ממוחשבות.

לצד סמכויות פיקוח אלה ניתנות לרמו"ט סמכויות חקירה פליליות של העבירות, וכלי רגולציה נוספים לאכיפת ההנחיות שינתנו על ידי הממונה. בנוסף, נקבע מבנה מקיף של עיצומים כספיים בסכום של עד 3.2 מליון ש"ח אשר יוטלו על ידי הממונה על בסיס ממצאי פיקוח וחקירה, שיאתרו הפרות של החוק, והכל בהתאם לעוצמת ההפרה ורגישות המידע.

התזכיר הופץ בתום עבודה משותפת ומקיפה של מחלקת החקיקה עם מחלקת ייעוץ וחקיקה (פלילי) בראשות המשנה ליועץ המשפטי לממשלה (פלילי) עו"ד רחל גוטליב והרשות למשפט, טכנולוגיה ומידע (רמו"ט) בראשות עו"ד יורם הכהן.

עיצומים כספיים, התראות והתחייבות להימנע מהפרה - בהפרות של החוק, שאכיפתן איננה מתאימה להליך הפלילי, יוסמך הממונה על הגנת המידע לטפל באמצעות אכיפה מנהלית, שמטרתה איננה ענישה אלא הבטחת הציות להוראות החוק: הממונה יוכל להטיל על המפר עיצומים כספיים בסכומים מדורגים שיקבעו לפי שיקלול של חומרת ההפרה, רגישות המידע וגודל המאגר בו בוצעה ההפרה.

צו אבטחת מידע - השינויים המהירים בטכנולוגיה והמגוון הרחב של סוגי המידע, אינם מאפשרים לקבוע הוראות מפורטות של אבטחת מידע בחקיקה הראשית. צו אבטחת מידע יאפשר לממונה להורות לבעלי המאגרים השונים, כל אחד לפי נסיבותיו, לנקוט פעולות מסוימות ואף להוסיף אמצעים שיתרמו לשיפור אבטחת המידע במאגר; הפרתו של צו אבטחה תהיה עילה להטלת עיצום כספי.

סנקציות פליליות - ביחס להפרות החמורות של הגנת הפרטיות במאגרי מידע, המשקפות פוטנציאל לנזק רב לציבור או נגועות בכוונה פלילית - יקבעו עבירות פליליות ברורות ומרתיעות, כגון האיסור על שימוש במידע בניגוד למטרה לשמה נמסר, והאיסור על שימוש במידע ללא הרשאה של בעל המאגר המחזיק בו כדין, שהעונש על הפרתן עשוי להגיע עד 5 שנות מאסר.

כמו כן קובעת ההצעה את חובתם של נושאי משרה בכירים בתאגידים פרטיים וברשויות ציבוריות לפקח על קיום הוראות החוק בגופים שתחת ניהולם, אשר גם הפרתה תהיה עבירה פלילית שעונשה קנס.

סמכויות חקירה פליליות מודרניות - הממונה ומפקחיו יצוידו בסמכויות חקירה פלילית החסרות לחלוטין בחוק הקיים היום, וכן ישופרו ויורחבו במידה משמעותית סמכויות הפיקוח המנהלי המסורות להם, תוך התאמתן הספציפית למאגרי המידע הממוחשבים ואיזון קפדני בין מטרת הפיקוח לבין זכויות המפוקחים.

כך לדוגמא באופן חדשני יוסמכו המפקחים, בנסיבות המתאימות, לבצע במחשב של גורם מפוקח בו מתנהל מאגר מידע בדיקה מוגבלת של מידע מדגמי ושל "נתוני מערכת": נתונים טכניים שאינם כוללים מידע אישי או פרטי של המפוקח, אשר דרושים לבירור קיום הוראות החוק במאגר המידע הממוחשב.

עו"ד יורם הכהן, ראש הרשות למשפט, טכנולוגיה ומידע: "על אף שאנו מגבירים בחודשים האחרונים בצורה משמעותית את פעילות האכיפה שלנו, אנו חסרים כלים רבים. התזכיר המוצע נועד לאפשר לנו לשמור על פרטיות הציבור במאגרי מידע, תוך נקיטה בכלים מרתיעים, ופגיעה במפרים בכיס.
במקביל לתזכיר זה, אנו מקדמים הסדרה ותקינה בתחום החובות החלים על בעלי מאגרי מידע, על מנת לאפשר למי שמבקש לקיים את החוק, כלים פרקטים וברורים. אנו פועלים לצמצום חובת הרישום של מאגרי מידע, והחלפתה בקביעה על חובות מהותיים על בעל המאגר ומעבר למשטר של "ניהול תקין" של מאגרי מידע בהיבט הפרטיות במידע."


טלנירי מציעה לך את מגוון השירותים תחת קורת גג אחת!

פתיחת חשבון למסחר בארץ ובארה"ב, שירותי איתותים לישראל, ארה"ב והמעו"ף, שירות החזרי מס, תוכנת ניתוח טכני ועוד... השאר את פרטיך ונחזור אליך בהקדם

שם מלא*: טלפון*: דוא"ל:


RSS

כתבות נוספות

- מידע פיננסי לפני כולם  © כל הזכויות שמורות  |  משרד ראשי: יגאל אלון 94, תל-אביב  |  073-250-5855  |  info@talniri.co.il