TLV  |  LDN  |  NY
 
מסחר בבורסה בורסה מסחר בבורסה תחרות המשקיעים מסחר בבורסה

העמלות שלנו

העמלות שלנו

חדשות

גידול של כמעט פי 3 בגניבת רכבים חדשים מודל 2023

מערכת טלנירי | 28/9, 20:19
פוינטר מסכמת את רבעון 3 בגניבות רכב בישראל

אינטל וטאואר מודיעות על הסכם חדש להרחבת כושר ייצור

מערכת טלנירי | 5/9, 21:04
טאואר תרחיב את כושר הייצור שלה בטכנולוגיית 300 מ"מ באמצעות רכישת מכונות שיותקנו במפעל אינטל בניו מקסיקו, כמענה לביקושים גדלים של לקוחות החברה

כוכב החשמל תובעת 2.5 מיליון שקל מבנק מרכנתיל דיסקונט


עו"ד צ'רלי בוזגלו
עו"ד צ'רלי בוזגלו: הגבלת מסגרת האשראי ללא התראה כמעט והביאה להתמוטטות החברה


בבית משפט השלום בתל אביב הוגשה השבוע תביעה כספית בגובה 2.5 מיליון שקל נגד בנק מרכנתיל דיסקונט. התובעת, חברת כוכב החשמל, מחולון, טוענת באמצעות עו"ד צ'רלי בוזגלו ממשרד אדם עורכי דין, כי התנהלות הסניף המרכזי של הבנק בעניינה כמעט והביא להתמוטטותה המוחלטת.
לדברי בוזגלו התביעה דומה מאד למקרה פס"ד (מחוזי ת"א) 1320/99 מחסני חשמל בע"מ (בפירוק) נ' בנק המזרחי המאוחד בע"מ, בו הבנק נתן הוראה נמהרת ורשלנית לחסימת האשראי של הלקוח (מחסני חשמל) וגרם ללקוח לנזק בלתי הפיך, ואף להתמוטטותה הכלכלית של מחסני חשמל ובסופו של יום כאמור בפס"ד של כבוד השופט ציפורה ברון, חויב בנק מזרחי טפחות בפיצויים של 11 מיליון שקל למחסני חשמל, מה שהפך את פס"ד הנ"ל למיוחד וראשוני, המטיל על הבנק אחריות לגרימת נזקי הלקוח בגין הפרותיו את חובות האמון והזהירות כלפי הלקוח !

מדובר בחברה פרטית, כוכב החשמל בע"מ, אשר בזמנים הרלוונטיים ( 2003-2006) ניהלה שתי חנויות לממכר מוצרי חשמל ביתיים, האחת בחולון והשנייה בצומת ביל"ו, כאשר חשבונה העסקי נוהל בסניף בנק מרכנתיל דיסקונט בחולון.

לאחר כ-3 שנים החליט הבנק באופן מידי וללא כל התראה, להגביל את מסגרת האשראי שעמדה לרשות החברה בבנק, וסירב לכבד שיקים שנמשכו מחשבון החברה - וזאת למרות שלחברה בכל מהלך התנהלותה בבנק היו בטחונות מוצקים - ובכך גרם לה נזק עצום של כ- 2.5 מיליון שקל, שכמעט הביא להתמוטטותה המוחלטת.

אם לא די בכך, לאחר בדיקה וע"פ חוות דעת מומחה, התגלה בדיעבד לחברה, כי הבנק גבה ממנה כספים רבים שלא כדין תוך הטעייתה והתעשרות על חשבונה, תרתי משמע, והסב לה נזק כספי אשר אם לא היה נגרם מלכתחילה, לא הייתה החברה נקלעת למצוקת האשראי.



טלנירי מציעה לך את מגוון השירותים תחת קורת גג אחת!

פתיחת חשבון למסחר בארץ ובארה"ב, שירותי איתותים לישראל, ארה"ב והמעו"ף, שירות החזרי מס, תוכנת ניתוח טכני ועוד... השאר את פרטיך ונחזור אליך בהקדם

שם מלא*: טלפון*: דוא"ל:


RSS

כתבות נוספות

- מידע פיננסי לפני כולם  © כל הזכויות שמורות  |  משרד ראשי: יגאל אלון 94, תל-אביב  |  073-250-5855  |  info@talniri.co.il