TLV  |  LDN  |  NY
 
מסחר בבורסה בורסה מסחר בבורסה תחרות המשקיעים מסחר בבורסה

העמלות שלנו

העמלות שלנו

חדשות

גידול של כמעט פי 3 בגניבת רכבים חדשים מודל 2023

מערכת טלנירי | 28/9, 20:19
פוינטר מסכמת את רבעון 3 בגניבות רכב בישראל

אינטל וטאואר מודיעות על הסכם חדש להרחבת כושר ייצור

מערכת טלנירי | 5/9, 21:04
טאואר תרחיב את כושר הייצור שלה בטכנולוגיית 300 מ"מ באמצעות רכישת מכונות שיותקנו במפעל אינטל בניו מקסיקו, כמענה לביקושים גדלים של לקוחות החברה

נשיא איגוד לשכות המסחר: הישג נוסף לשילובם של העסקים הקטנים והבינוניים במפת הכלכלה הישראלית


אוריאל לין
לין מסר את דברים אלו בתגובה להודעת החשב הכללי ב-30 בנובמבר על החלת הנחיות חדשות להגביר את שילובם של עסקים קטנים ובינוניים בהתקשרויות הממשלה
להלן דיברי אוריאל לין נשיא איגוד לשכות המסחר היום (ד') :"ההנחיות החדשות, שפרסם (30.11.09) החשב הכללי באוצר שוקי אורן, למשרדי הממשלה וליחידות הסמך הממשלתיות שמטרתן להגביר את שילובם של העסקים הקטנים והבינוניים בהתקשרויות הממשלה, מבורכות ומהוות המשך ישיר לפעולותיו של החשב הקודם ירון זליכה ולפעולות לשכות המסחר לתיקון חוק חובת המכרזים".

"העסקים הקטנים והבינוניים מהווים את אחד ממנועי הצמיחה הכלכלית העיקריים במשק. מדובר בצעד משמעותי נוסף להגברת התחרותיות והשוויון בחברה הישראלית, אשר יסייע ביישום התיקון לחוק חובת המכרזים, שנכנס לתוקף במאי 2008. מדובר בנדבך חשוב נוסף, אשר יבטל את קיפוחם של עסקים קטנים ובינוניים במכרזים ציבוריים, ויבטיח קיום תחרות אמיתית ומתן אפשרות לעסקים קטנים ובינוניים לזכות באופן הוגן בחלק מעוגת העסקים של המגזר הציבורי", הוסיף.

לדברי לין, ההנחיות החדשות יחד עם התיקון לחוק חובת המכרזים, שקידם איגוד לשכות המסחר, משנים את מפת העסקים בישראל. "נתח כלכלי בהיקף של קרוב ל- 50 מיליארד ₪ בשנה - היקף העבודות המוצעות היום על ידי משרדי הממשלה, החברות הממשלתיות וקופות החולים, שהיה עד היום חסום בשל תנאי סף מלאכותיים ולא ענייניים - נפתח בפני עסקים קטנים ובינוניים."

התיקון לחוק חובת המכרזים, שנולד וקודם על-ידי איגוד לשכות המסחר והוגש כהצעת חוק פרטית על ידי ח"כ סטס מיסז'ניקוב, תוקף ישירות את תנאי הסף המיותרים במכרזים, ומשנה את תמונת המצב המשפטית, כך למשל: עורך מכרז לא יוכל עוד לקבוע תנאי להשתתפות, אלא אם כן התנאי מתחייב מאופיו וממהותו של המכרז.

לין, אשר הוביל בשנת 1991 את חקיקתו של חוק חובת המכרזים בזמן שכיהן כיו"ר ועדת חוקה, חוק ומשפט של הכנסת, ציין עוד כי "על אף הוראות החוק, בניגוד למדיניות הכלכלית של הממשלה, קיימת מגמה במגזר הציבורי, מטעמי נוחות של האחראים על המכרזים, לפסול חברות קטנות ובינוניות מלהשתתף במכרזים, כאשר הדרך לעשות זאת הינה הצבת תנאי סף שרירותי של מחזור העסקים".


טלנירי מציעה לך את מגוון השירותים תחת קורת גג אחת!

פתיחת חשבון למסחר בארץ ובארה"ב, שירותי איתותים לישראל, ארה"ב והמעו"ף, שירות החזרי מס, תוכנת ניתוח טכני ועוד... השאר את פרטיך ונחזור אליך בהקדם

שם מלא*: טלפון*: דוא"ל:


RSS

כתבות נוספות

- מידע פיננסי לפני כולם  © כל הזכויות שמורות  |  משרד ראשי: יגאל אלון 94, תל-אביב  |  073-250-5855  |  info@talniri.co.il