TLV  |  LDN  |  NY
 
מסחר בבורסה בורסה מסחר בבורסה תחרות המשקיעים מסחר בבורסה

העמלות שלנו

העמלות שלנו

חדשות

גידול של כמעט פי 3 בגניבת רכבים חדשים מודל 2023

מערכת טלנירי | 28/9, 20:19
פוינטר מסכמת את רבעון 3 בגניבות רכב בישראל

אינטל וטאואר מודיעות על הסכם חדש להרחבת כושר ייצור

מערכת טלנירי | 5/9, 21:04
טאואר תרחיב את כושר הייצור שלה בטכנולוגיית 300 מ"מ באמצעות רכישת מכונות שיותקנו במפעל אינטל בניו מקסיקו, כמענה לביקושים גדלים של לקוחות החברה

ועדת הכספים האריכה היום את תוקפה של הוראת השעה שהרחיבה את מעגל העוסקים המשלמים מע"מ על בסיס מזומן


רשות המיסים
המהלך, שנועד להקל על תזרים המזומנים של העוסקים במשק, יחול לאור אישור הועדה גם בשנת 2010
ועדת הכספים של הכנסת אישרה היום את הצעת רשות המסים להאריך בשנה נוספת את תוקפה של הוראת השעה תקנות מס ערך מוסף, שהרחיבה את מעגל העוסקים המשלמים מע"מ על בסיס מזומן והגדילה את מספר העוסקים המדווחים ומשלמים למע"מ אחת לחודשיים. המהלך, שנועד להקל על תזרים המזומנים של העוסקים במשק, יחול לאור אישור הועדה, גם בשנת 2010.

במסגרת התיקון אישרה הועדה את ההצעה להאריך את תוקף הוראת שעה לפיה יגדל היקף בתי העסק מתחום השירותים שישלמו מע"מ על בסיס מזומן, וזאת לגבי עוסקים שמחזור עסקאותיהם אינו עולה על 15 מיליון ₪.

משמעות הוראה זו, שעוסקים אלו משלמים מע"מ רק במועד בו התקבלו בפועל התשלומים בידיהם ולא במועד בו נתן העוסק שרות או סיפק את המוצר. לצעד זה יש חשיבות יתרה, ככל שיוצרו פערי זמן גדולים בין אספקת השרות או המוצר לבין התשלום בעדו על ידי הצרכן. לפי נתוני רשות המסים, 233,000 עסקים שילמו מע"מ על בסיס מזומן ובעקבות התיקון נוספו עוד 45,000 עסקים.

כמו כן האריכה ועדת הכספים בשנה נוספת את הוראת השעה לפיה הורחב היקף בתי העסק שישלמו מע"מ אחת לחודשיים, ולא מידי חודש. ההטבה חלה על עוסקים שמחזורם עד 1.5 מליון ₪. גם בצעד זה יש כדי להקל על תזרים המזומנים של העסקים, היות והעסק יעביר את תשלומי המע"מ כעבור 30 ימים נוספים. עפ"י הנתונים, לפני התיקון כ- 75% מכלל העוסקים דיווחו על בסיס דו חודשי ועם קבלת התיקון כ- 85%, סך של 380,000 עוסקים.


טלנירי מציעה לך את מגוון השירותים תחת קורת גג אחת!

פתיחת חשבון למסחר בארץ ובארה"ב, שירותי איתותים לישראל, ארה"ב והמעו"ף, שירות החזרי מס, תוכנת ניתוח טכני ועוד... השאר את פרטיך ונחזור אליך בהקדם

שם מלא*: טלפון*: דוא"ל:


RSS

כתבות נוספות

- מידע פיננסי לפני כולם  © כל הזכויות שמורות  |  משרד ראשי: יגאל אלון 94, תל-אביב  |  073-250-5855  |  info@talniri.co.il