TLV  |  LDN  |  NY
 
מסחר בבורסה בורסה מסחר בבורסה תחרות המשקיעים מסחר בבורסה

העמלות שלנו

העמלות שלנו

חדשות

גידול של כמעט פי 3 בגניבת רכבים חדשים מודל 2023

מערכת טלנירי | 28/9, 20:19
פוינטר מסכמת את רבעון 3 בגניבות רכב בישראל

אינטל וטאואר מודיעות על הסכם חדש להרחבת כושר ייצור

מערכת טלנירי | 5/9, 21:04
טאואר תרחיב את כושר הייצור שלה בטכנולוגיית 300 מ"מ באמצעות רכישת מכונות שיותקנו במפעל אינטל בניו מקסיקו, כמענה לביקושים גדלים של לקוחות החברה

אושר: קנס של עד 200 אלף ₪ למעסיקים שפוגעים בחופש ההתארגנות


עופר עיני
ההסתדרות: מדובר בבשורה אמיתית לעובדים הלא מאורגנים בעיקר ממגזרים חלשים
ועדת העבודה והרווחה של הכנסת אישרה היום לקריאה שנייה ושלישית שתי יוזמות חקיקה של ההסתדרות במסגרת עסקת החבילה.
מדובר בחוק המסמיך את ביה"ד לעבודה לפסוק פיצוי של מעסיק לעובד או לארגון העובדים של בין 50 אלף ₪ ל- 200 אלף ₪ באם ביה"ד מצא שהמעסיק פעל כנגד העובד על רקע ניסיונו של העובד לפעול להתארגנות העובדים במקום העבודה. יצוין כי החוק הקיים אמנם אוסר על המעסיקים לפעול כנגד עובדים על רקע ניסיון להתארגנות. אולם החוק אינו קובע סנקציה כספית ומאפשר לעובד להגיש תביעה שאינה ממונית.

החוק השני שעבר היום בכנסת ושאושר לקריאה שנייה ושלישית מאפשר לביה"ד לעבודה לפצות את ארגון העובדים בסכום דומה אם נמנעה כניסתו של נציג ארגון עובדים במקום כדי לארגן עובדים.

בהסתדרות אומרים כי "מדובר בבשורה לעובדים שאינם מאורגנים בעיקר ממגזרים חלשים. החוק נותן אפשרות טובה יותר לעובדים שרוצים להתארגן לממש את זכותם להתארגנות". בהסתדרות מדגישים כי התארגנות עובדים אין משמעותה פגיעה במעסיק: "ברגע שיש התארגנות אנו מושיטים יד למעסיק למו"מ כפי שעשינו בכל מקרי ההתארגנות האחרונות כדי להגיע עם המעסיקים להסכם הן לטובת העובדים והן לטובת העסק".


טלנירי מציעה לך את מגוון השירותים תחת קורת גג אחת!

פתיחת חשבון למסחר בארץ ובארה"ב, שירותי איתותים לישראל, ארה"ב והמעו"ף, שירות החזרי מס, תוכנת ניתוח טכני ועוד... השאר את פרטיך ונחזור אליך בהקדם

שם מלא*: טלפון*: דוא"ל:


RSS

כתבות נוספות

- מידע פיננסי לפני כולם  © כל הזכויות שמורות  |  משרד ראשי: יגאל אלון 94, תל-אביב  |  073-250-5855  |  info@talniri.co.il