TLV  |  LDN  |  NY
 
מסחר בבורסה בורסה מסחר בבורסה תחרות המשקיעים מסחר בבורסה

העמלות שלנו

העמלות שלנו

חדשות

גידול של כמעט פי 3 בגניבת רכבים חדשים מודל 2023

מערכת טלנירי | 28/9, 20:19
פוינטר מסכמת את רבעון 3 בגניבות רכב בישראל

אינטל וטאואר מודיעות על הסכם חדש להרחבת כושר ייצור

מערכת טלנירי | 5/9, 21:04
טאואר תרחיב את כושר הייצור שלה בטכנולוגיית 300 מ"מ באמצעות רכישת מכונות שיותקנו במפעל אינטל בניו מקסיקו, כמענה לביקושים גדלים של לקוחות החברה

הכשרה חברה לביטוח סקירה גלובלית - יוני 2019


הכשרה חברה לביטוח
אורן וינר מנהל השקעות אג"ח בחברה: "צפי להורדת ריבית בארה"ב עד סוף שנת 2019, הסלמה בין ארה"ב לאירן עשוי להוות סיכון לשוקי האקוויטי, הנמכת תשואות האג"ח בגוש האירופאי והתאוששות בכלכלה הסינית, ייסוף השקל מול הדולר וסל המטבעות עלול להמשיך להעיב על האינפלציה"

התפתחויות בעולם


ארה"ב
אורן וינר מנהל השקעות אג"ח בהכשרה חברה לביטוח: " בועדת השוק הפתוח האחרונה שקיימה ה FED, ה- FOMC, שמונה מחברי הוועדה צופים הורדת ריבית כבר בחודשים הקרובים. בנוסף על כך, גם יו"ר ה- FED רמז כי קיימים מקרים בהם מדיניות מרחיבה תהיה מוצדקת. הFED- למעשה מוריד מהשולחן את האפשרות להעלאות ריבית נוספות, ואף מצהיר שהוא עשוי להוריד ריבית כבר השנה, בהתאם לנתונים המאקרו כלכליים.


הרקע לשינוי במדיניות הם נתוני המאקרו בחודש יוני אשר ממשיכים להצביע על האטה בצמיחת הכלכלה האמריקאית, כאשר מדד מחירי הצריכה הפרטית (PCE) עלה בשנה האחרונה בכ- 1.6% בלבד הרחק מהיעד של כ-2.5%, והיחלשות בשוק הנדל"ן האמריקאי. במהלך פסגת ה G-20 נפגשו הנשיא האמריקאי והנשיא הסיני, פגישה שלפי הגדרתם הייתה "מצוינת" והוסכמה הפסקת אש חלקית הכוללת חזרה למו"מ, דחיית תעריפים והשהייה חלקית של איסור מכירת זיכרונות לענקית התקשורת הסיני, "הוואוי".


להערכתנו, ה FED עתיד להוריד את הריבית לפחות פעם אחת עד סוף שנת 2019, והמשך הידברות של הנשיא האמריקאי עם הנשיא הסיני עשויים להוביל לעלייה בשוק המניות האמריקאי".


אירופה
אורן וינר מנהל השקעות אג"ח בהכשרה חברה לביטוח: "ירידה בציפיות האינפלציה הארוכות וההתבטאויות של יו"ר הבנק המרכזי של אירופה, אשר לפי דבריו ימשיך להשתמש בכל הכלים המונטאריים העומדים לרשותו ע"מ לסייע לכלכלה האירופאית, (כולל הורדת ריבית) הובילו לירידה בתשואות האג"ח הגרמני ל- 10 שנים לכ 33- נק', שפל היסטורי.


בבריטניה המועמד המוביל מהמפלגה השמרנית להחליף את ראש הממשלה היוצאת הינו בוריס ג'ונסון. ג'ונסון אמר כי בממשלה בראשותו בריטניה תצא מהאיחוד האירופאי כבר בסוף חודש אוקטובר השנה. יש לציין כי הנשיא האמריקאי הינו תומך נלהב של ג'ונסון.


להערכתנו, לצד דעיכת הצמיחה באירופה החלטות קובעי המדיניות של הבנק המרכזי באירופה יתחזקו בכיוון של הקלות במדיניות המוניטרית בחודשים הקרובים, מהלך אשר אמור להמשיך ולהנמיך את תשואות האג"חים בגוש, וכן ולהחליש את האירו."


סין
אורן וינר מנהל השקעות אג"ח בהכשרה חברה לביטוח: "מדדי מנהלי הרכש של חודש יוני מצביעים על האטה נוספת בכלכלה הסינית, כשהחודש פורסמו ירידה בנתוני רווחיות החברות בתעשייה. לאור האטה ואי הוודאות לגבי מלחמת הסחר עם ארה"ב ממשיכה ממשלת סין בהתערבות אגרסיבית, כאשר נקטו צעדים נוספים של הקלות (בפעם הרביעית) על מערכת הבנקאות המקומית.


להערכתנו, תחול התאוששות בכלכלה הסינית זאת בעיקר בשל חידוש המו"מ בין הנשיא הסיני לזה האמריקאי והמשך תמריצים מצד הממשלה."

התפתחויות בישראל
אורן וינר מנהל השקעות אג"ח בהכשרה חברה לביטוח: "בחודש מאי המדד המחירים לצרכן יצא 0.7%+(צפי 0.5%+) , הושפע בעיקר מעליית מחירי הפירות. העלייה הציבה את האינפלציה ב-12 החודשים האחרונים על 1.5%+, בדומה לאינפלציה מתחילת 2019. עם זאת, האינפלציה נמצאת עדיין מתחת לאמצע היעד של בנק ישראל. בשוק הנדל"ן המקומי חלה ירידה של כ- 2.1% בהתחלות הבנייה בחודש מרץ 19 לעומת חודש מרץ אשתקד, ועלייה בנטילת המשכנתאות.


להערכתנו, ייסוף השקל מול הדולר וסל המטבעות עלול להמשיך להעיב על האינפלציה, וסיכון הגירעון ממשיך לעלות בשל חוסר היציבות הממשלתית".

מניות
אורן וינר מנהל השקעות אג"ח בהכשרה חברה לביטוח: "שוקי המניות במהלך חודש יוני התאפיינו בעליות מרשימות ביותר, אחת הסיבות העיקריות היא שינוי במדיניות ה FED (Dot Plot) והפסקת האש במלחמת הסחר בין ארה"ב לסין, כאשר שוק המניות באסיה הגיב בעליות של מעל כ- 2%. סיבה נוספת היא היעדר אלטרנטיבה ראויה בשוק החוב (10yארה"ב – 2% בלבד). לאחר העליה של מדד הפחד בחודש מאי (מדד ה- VIX), בחודש יוני ראינו ירידה של כ- 4 נק' במדד זה.


להערכתנו, המשך מו"מ להסכם סחר בין ארה"ב וסין ומדיניות מרחיבה בכלכלות של מדינות המפתח, שוקי המניות עשויים להמשיך במגמות עלייה. עם זאת, עונת הדוחות הצפויה עלולה להוביל לתנודתיות בשווקים. כמו כן, המשך הסלמה בין ארה"ב לאירן גם מהווה סיכון לשוקי האקוויטי."

אג"ח ומט"ח
אורן וינר מנהל השקעות אג"ח בהכשרה חברה לביטוח: "שוק האג"ח בארה"ב ממשיך לתמחר בחודש יולי הורדת ריבית בסבירות של מעל ל- 95%, זאת כשהתשואה האג"ח ל 10 שנים הספיקה לרדת מתחת לכ-2 נק' במהלך החודש (נגע ב- , 1.98%התשואה הנמוכה ביותר מאז ספטמבר 17). הדולר נחלש אל מול האירו ונסחר סביב רמות של 1.13. האינדקס הדולרי (DXY) ירד בכ- 1.84% בחודש יוני.

להערכתנו, שוק האג"ח האמריקאי קיבל רוח גבית מהפד, עשוי להמשיך להנמיך תשואה במהלך חודש יולי."

תחזית קדימה

הסיכוי להורדת ריבית בארה"ב עד סוף שנת 2019 גבוהה מאוד.
הסיכוי לשינוי בריבית בנק ישראל עד סוף שנת 2019 נמוכה מאוד.
קיים סיכוי גבוה לעליה דרמטית בתנודתיות בשווקים במהלך H2 של 2019.



טלנירי מציעה לך את מגוון השירותים תחת קורת גג אחת!

פתיחת חשבון למסחר בארץ ובארה"ב, שירותי איתותים לישראל, ארה"ב והמעו"ף, שירות החזרי מס, תוכנת ניתוח טכני ועוד... השאר את פרטיך ונחזור אליך בהקדם

שם מלא*: טלפון*: דוא"ל:


RSS
- מידע פיננסי לפני כולם  © כל הזכויות שמורות  |  משרד ראשי: יגאל אלון 94, תל-אביב  |  073-250-5855  |  info@talniri.co.il