מירלנד ממשיכה את תנופת הצמיחה

מירלנד
הכנסות החברה בתשעת החודשים הראשונים של 2017 טיפסו בכ-46% לכ-68 מיליון דולר; החברה עברה לרווח נקי של כ-3.5 מיליון דולרה-NOI של החברה בתשעת החודשים הראשונים של שנת 2017 גם הוא צמח בקצב מהיר והסתכם בכ-17.2 מיליון דולר, גידול של כ-16 אחוז ביחס לתקופה המקבילה אשתקד
בנוסף, מדווחת החברה על רבעון מוצלח נוסף בפרויקט הדגל של החברה בסנט פטרסבורג, כאשר מכירת דירות בשלב הרביעי הסתיימה למעשה ומסירת הדירות ללקוחות צפויה להתחיל בינואר 2018. סך ההכנסות מהמכירות בשלב זה צפויות להסתכם בכ-113 מיליוני דולר
החברה מדווחת על מכירות שיא של דירות ברבעון השלישי עם מכירתן של 219 דירות בתמורה כוללת צפויה של כ-17.8 מיליוני דולר
ההון העצמי של החברה גדל בכ-14.2 מיליון דולר, והסתכם ליום 30.9.2017, לכ-154.5 מיליון דולר
בחודש אוגוסט, 2017 ביצעה חברת אנטרופי יעוץ ממשל תאגידי בע"מ דוח הערכת סיכון ממשל תאגידי לחברה איכות הממשל התאגידי של החברה כפי שנקבעה על-פי הסקר עומדת על Reasonable+. הערכה זו ממקמת את החברה בטווח גבוה בהשוואה לחברות ציבוריות הנסחרות במדד בו נסחרים ניירות הערך של החברה (SME 60)
רומן רוזנטל, מנכ"ל מירלנד: "אנחנו שמחים לסכם את תוצאות תשעת החודשים הראשונים של השנה עם המשך צמיחה מואצת בכל הפרמטרים התפעוליים. גידול של 16 אחוז בNOI לכ-17.2 מיליוני דולר בתשעת החודשים הראשונים של שנת 2017, לעומת התקופה המקבילה אשתקד, ההכנסות הצפויות ממכירת דירות אשר הסתכמו לסך של כ- 46.8 מיליוני דולר בתשעת החודשים וכ-17.8 מיליוני דולר ברבעון השלישי של השנה מאפשרות לחברה גמישות פיננסית ותפעולית בקבלת החלטות לגבי המשך פיתוח נכסיה וחיפוש לאחר הזדמנויות בשוק הנדל"ן הרוסי, אשר להערכתנו נמצא במגמת התייצבות ואף מעבר לצמיחה מתונה"
חברת מירלנד פרסמה את דוחותיה הכספיים לרבעון השלישי ולתשעת החודשים הראשונים של שנת 2017.
עיקרי תוצאות תשעת החודשים הראשונים של 2017:
סך הכנסות החברה בתשעת החודשים הראשונים של 2017 טיפסו בכ-46% לכ-68 מיליון דולר, לעומת כ-46.6 מיליון דולר בתקופה המקבילה אשתקד.
הכנסות החברה מהשכרה וניהול נכסים בתשעת החודשים הראשונים של 2017 עלו בכ-16.5% לכ-26.4 מיליון דולר, לעומת כ-22.7 מיליון דולר בתקופה המקבילה אשתקד. העלייה נובעת בעיקר מעלייה בהכנסות שכירות במונחים רובלים, בעיקר במרכזים מסחריים, ומייסוף בשער הממוצע של הרובל ביחס דולר במהלך תשעת החודשים הראשונים של 2017, שהתבטא בעלייה של הכנסות שכירות במונחים דולרים.
הכנסות החברה ממכירת דירות עלו בתשעת החודשים הראשונים של 2017 לכ-41.5 מיליון דולר, לעומת כ-23.9 מיליון דולר בתקופה המקבילה אשתקד. עיקר הגידול נובע מעלייה בהיקף הדירות שנמסרו במסגרת שלב 3 של הפרויקט בסנט פטרסבורג. בנוסף, במהלך 2017 הכירה החברה ב-5 מיליון דולר ממכירת חטיבת הקרקע בפרויקט סנט פטרסבורג.
הרווח הגולמי של החברה בתשעת החודשים הראשונים של 2017 צמח לכ-30.8 מיליון דולר, לעומת רווח של כ-7.3 מיליון דולר בתקופה המקבילה. השיפור מיוחס בעיקר לגידול בהיקפי הפעילות כאמור.
החברה עברה בתשעת החודשים הראשונים של 2017 לרווח הנקי שהסתכם בכ-3.5 מיליון דולר, לעומת הפסד של כ-55.6 מיליון דולר בתקופה המקבילה אשתקד. עיקר השיפור מיוחס לגידול בהיקפי הפעילות, עליה במסירת דירות וכן עליה ריאלית (בנטרול השפעות מטבע) בשווי הוגן של נדל"ן להשקעה כתוצאה משיפור ב-NOI ושיעורי התפוסה במרכזים המסחריים.
תוצאות הרבעון השלישי של 2017:
הכנסות החברה מהשכרת וניהול נכסים ברבעון השלישי של 2017 עלו לכ-8 מיליון דולר, לעומת כ-7.8 מיליון דולר ברבעון המקביל אשתקד.
הרווח הגולמי ברבעון השלישי של 2017 צמח לכ-8.2 מיליון דולר, לעומת כ-2.2 מיליון דולר ברבעון המקביל אשתקד.
החברה עברה ברבעון השלישי של 2017 לרווח הנקי של כ-1.6 מיליון דולר, לעומת הפסד של כ-34.4 מיליון דולר ברבעון המקביל אשתקד. השיפור ברווח הנקי נובע, בין היתר, משיפור ב-NOI ושיעורי התפוסה במרכזים המסחריים, וכן מקיטון בהוצאות המימון.
מאזן החברה ליום 30.9.2017:
מאזן החברה מסתכם בכ-515.4 מיליון דולר.
ההון העצמי עלה לכ-154.5 מיליון דולר.
לחברה מזומנים ושווי מזומנים בסך כולל של כ-21.5 מיליון דולר.
אירועים מהותיים:
בחודש יולי 2017 השלימה החברה הנפקת מניות וכתבי אופציה בבורסה בתל-אביב עם ביקושי יתר משמועתיים. החברה גייסה כ-51 מיליון שקל.
בנוסף, במהלך חודש יוני מכרה החברה חטיבת קרקע בשטח של כ-11 דונם בפרויקט המגורים "טריומף פארק" בסנט פטרסבורג בתמורה לסך של כ-5.2 מיליון דולר, סכום הגבוה בכ-5% מהערכת שווי של מעריך שווי חיצוני לנכס, נכון ליום 31 במרץ, 2017 .
בחודש יוני החל שיווק יחידות דיור בשלב 5 של הפרויקט בסנט פטרסבורג - עד כה שווקו 193 דירות (כ-13% מסך הדירות) . בשלב 4 של הפרויקט שווקו כבר 1,182 דירות (כ-95% מסך הדירות) ובפרויקט Green Tower שווקו כ-52 דירות (כ-39% מסך הדירות). סך ההכנסות הצפויות להתקבל כתוצאה משיווק כלל יח"ד לעיל מסתכם בכ-120 מיליון דולר.
בתחילת חודש יוני 2017 חתמה החברה על הסכם עם SberBank of Russia, על פיו יעמיד הבנק לרשות החברה קו אשראי בהיקף של עד 64 מיליון דולר למימון שלב 5 של פרויקט המגורים "טריומף פארק" שמקימה החברה בסנט פטרסבורג. קו האשראי יממן כ-60% מעלות הקמתו הכוללת שלב 5 של הפרויקט, ובמסגרתו יוקמו 1,510 יח"ד בשטח כולל למכירה של כ-65,000 מ"ר, וכן שטח מסחרי של כ-3,000 מ"רו-295 מקומות חניה תת קרקעיים.
חברת מירלנד דיוולופמנט, בניהולו של רומן רוזנטל, עוסקת באמצעות חברות בנות ברכישה, ייזום ופיתוח של פרויקטים בתחום הנדל"ן ברוסיה. בפרויקט הדגל של החברה, פרויקט "טריומף" בסנט פטרסבורג, שהינו בהיקף של כ-8,500 יחידות דיור, שווקו עד כה כ-40% מהדירות, והחברה ממשיכה להקים כיום שלבים נוספים של הפרויקט. בנוסף לחברה פעילות בתחום הנכסים המניבים ברוסיה.