TLV  |  LDN  |  NY
 
מסחר בבורסה בורסה מסחר בבורסה תחרות המשקיעים מסחר בבורסה

העמלות שלנו

העמלות שלנו

חדשות

גידול של כמעט פי 3 בגניבת רכבים חדשים מודל 2023

מערכת טלנירי | 28/9, 20:19
פוינטר מסכמת את רבעון 3 בגניבות רכב בישראל

אינטל וטאואר מודיעות על הסכם חדש להרחבת כושר ייצור

מערכת טלנירי | 5/9, 21:04
טאואר תרחיב את כושר הייצור שלה בטכנולוגיית 300 מ"מ באמצעות רכישת מכונות שיותקנו במפעל אינטל בניו מקסיקו, כמענה לביקושים גדלים של לקוחות החברה

סיוה צפויה לסיים את 2017 עם הכנסות שיא של כ-87 מיליון דולר ורווח מתואם של כ-1.16 דולר למניה


סיוה CEVA
סיוה עקפה את התחזיות גם ברבעון השלישי והציגה תוצאות שיא בשורה העליונה והתחתונה: ההכנסות גדלו ב-35% ל-24 מיליון דולר, והרווח הנקי המתואם זינק ב-59% ל-8.3 מיליון דולר

ספקית טכנולוגיות העיבוד והקישוריות סיוה (נאסד"ק: CEVA) פרסמה היום את תוצאותיה הכספיות לרבעון השלישי של 2017, שהסתיים ב-30 בספטמבר.


הכנסות החברה ברבעון השלישי גדלו ב-35% לעומת הרבעון המקביל לשיא של 24 מיליון דולר. זאת, לעומת התחזית הממוצעת בוול-סטריט להכנסות של 21.6 מיליון דולר. בחלוקה למקורות הכנסה, ההכנסות ממכירת רישיונות וכלי פיתוח לתכנון שבבים גדלו ב-88% לעומת הרבעון המקביל והגיעו לשיא של 14 מיליון דולר, כ-58% מהמחזור; ואילו ההכנסות מתמלוגים ירדו ב-4% לעומת הרבעון המקביל והסתכמו ב-10 מיליון דולר.


הרווח הגולמי ברבעון השלישי גדל ל-93% מהמחזור, לעומת 92% מהמחזור ברבעון המקביל. הרווח הנקי והרווח המדולל למניה על בסיס GAAP גדלו ב-73% והגיעו לשיא של 5.8 מיליון דולר ול-26 סנט, בהתאמה.
הרווח המתואם למניה: 36 סנט


בנטרול רישום עלות האופציות לעובדים והפחתה לא מוחשית הקשורה לרכישת RivieraWaves, גדל הרווח הנקי המתואם ב-59% לשיא של 8.3 מיליון דולר, ואילו הרווח המתואם למניה גדל ב-50% והגיע לשיא של 36 סנט, 8 סנט מעל תחזיות האנליסטים.


תזרים המזומנים התפעולי של סיוה ברבעון השלישי הסתכם ב-7.1 מיליון דולר, וקופת המזומנים, הבטוחות הסחירות והפיקדונות הבנקאיים של החברה גדלה בסוף הרבעון לכ-178 מיליון דולר.


8 הסכמים חדשים ברבעון
במהלך הרבעון השלישי חתמה סיוה על 8 הסכמים חדשים לרישוי טכנולוגיות לתכנון שבבים. שניים מההסכמים היו לאספקת טכנולוגיות לעיבוד אותות עבור תחנות בסיס סלולריות מדור 5 ויישומי בינה מלאכותית בסמארטפונים, ושישה הסכמים לאספקת טכנולוגיות קישוריות עבור מגוון מוצרי IoT. מתוך 8 ההסכמים שנחתמו, 3 היו עם לקוחות חדשים. בפילוח גיאוגרפי, 2 מתוך 8 ההסכמים נחתמו עם לקוחות בסין, 3 הסכמים עם לקוחות בארה"ב, ו-3 הסכמים עם לקוחות באסיה-פסיפיק.

בסיס לתמלוגים עתידיים
מנכ"ל סיוה, גדעון ורטהייזר, אמר עם פרסום התוצאות הכספיות: "הכנסות השיא ברבעון השלישי עקפו משמעותית את תחזיותינו, כתוצאה מהצלחה יוצאת דופן בתחום הסכמי הרישוי וביקוש חסר תקדים לטכנולוגיות שלנו. ניתן לראות בבירור כי לקוחותינו מיישמים בקצב גובר את הטכנולוגיות שלנו, מה שמאפשר להם לקצר זמני פיתוח של מוצרים, כולל מוצרי דור 5, בינה מלאכותית ותקשורת אלחוטית קצרת טווח. הסכמי הרישוי שלנו מהווים גם את הבסיס להכנסות עתידיות מתמלוגים מהגל הבא של מכשירים חכמים המקושרים לאינטרנט".


קופת המזומנים: 178 מיליון דולר
סמנכ"ל הכספים של סיוה, יניב אריאלי, הוסיף: "הרבעון השלישי התאפיין בהשגת שיאים חדשים בהכנסות הכוללות, בהכנסות מהסכמי רישוי, ברווח התפעולי, ברווח הנקי על בסיס GAAP ו-Non-GAAP וברווח המתואם למניה. בנוסף, תזרים המזומנים התפעולי ברבעון הסתכם ב-7.1 מיליון דולר, מאזן החברה המשיך להתחזק, וקופת המזומנים, הבטוחות הסחירות והפיקדונות הבנקאיים שלנו גדלה לכ-178 מיליון דולר, ללא חוב".


מוצרי דור 5
בשיחת הוועידה שהתקיימה בעקבות פרסום התוצאות הכספיות, מנה ורטהייזר כמה ממנועי הצמיחה של החברה בשנים הקרובות. בשוק שבבי התקשורת, צפויה סיוה ליהנות מצמיחה בתמלוגים עם כניסת מוצרי דור 5. רשתות דור 5 יאפשרו להרחיב משמעותית אספקת יישומים כמו תכני וידאו באיכות גבוהה יותר, מציאות מדומה, מציאות רבודה, נהיגה אוטונומית, וכן יישומי בינה מלאכותית באמצעות שירותי ענן. יתרונות אלה מניעים ממשלות וספקי תקשורת ברחבי העולם להשקיע בפריסת רשתות דור 5.
סיוה מסרה, כי מעבד האותות החדש XC12 כבר סופק לשלושה מתוך חמשת יצרני תחנות הבסיס הגדולים המפתחים כרגע שבבי דור 5. זאת, בנוסף ליצרני שבבים המיועדים לסמארטפונים ונתבי תקשורת ביתיים.


שירותי IoT חדשים


מנוע צמיחה אחר שציין ורטהייזר הוא הרחבת שירותי IoT הפועלים ברשתות סלולריות, כמו מוני חשמל ומים חכמים, ערים חכמות, השכרת אופניים, יישומים חקלאיים ועוד. סין מובילה כיום בהחדרת מוצרים אלה, וחברת השבבים הסינית Sanechips (לשעבר ZTE Microelectronics) כבר השיקה שבב ראשון המבוסס על מעבד CEVA-X1, המיועד לשוק גדול זה. סיוה צפויה ליהנות מתמלוגים משבב זה בתחילת 2018.


2017: הכנסות ורווחי שיא
במהלך שיחת הוועידה, מסר סמנכ"ל הכספים של סיוה, יניב אריאלי, תחזית מפורטת להמשך השנה. ברמה שנתית, ההכנסות מהסכמי רישוי צפויות להיות גבוהות מהתחזית הקודמת ולהגיע לשיא של כ-43 מיליון דולר, המשקפות גידול של כ-35% לעומת השנה שעברה. זו הפעם השלישית מתחילת השנה שסיוה מעלה את תחזית ההכנסות מהסכמי רישוי.


בנוגע לתמלוגים, צופה החברה צמיחה שנתית של כ-7% לשיא של יותר מ-43 מיליון דולר. בסך הכל, צפויה סיוה לסיים את 2017 עם צמיחה כוללת של כ-20% בהכנסות לשיא של 87 מיליון דולר. ואילו הרווח המתואם למניה צפוי לגדול בכ-24% לשיא של כ-1.16 דולר למניה.


התחזית לרבעון 4: הכנסות של כ-21 מיליון דולר
ההכנסות ברבעון הרביעי צפויות להסתכם ב-20.5-21.5 מיליון דולר, לעומת הכנסות של 21.2 מיליון דולר ברבעון המקביל; הרווח הגולמי צפוי להסתכם בכ-90% מהמחזור; ההוצאות התפעוליות, בנטרול הוצאה בסך 2.4 מיליון דולר בגין רישום אופציות לעובדים והפחתה לא-מוחשית בסך 0.3 מיליון דולר בגין רכישת RivieraWaves, צפויות להסתכם ב-13-14 מיליון דולר; הכנסות המימון צפויות להסתכם בכ-0.75 מיליון דולר; שיעור המס המתואם ברבעון הרביעי צפוי להסתכם בכ-13%; ומספר המניות ברבעון צפוי לעמוד על כ-23 מיליון. בשורה התחתונה, הרווח המדולל למניה, בנטרול הוצאה בסך 2.4 מיליון דולר נטו בגין רישום אופציות לעובדים והפחתה לא-מוחשית בסך 0.3 מיליון דולר בגין רכישת RivieraWaves, צפוי להסתכם ב-23-25 סנט, לעומת 32 סנט ברבעון המקביל.

סיוה (CEVA)
סיוה מספקת טכנולוגיות עיבוד מתקדמות המשולבות בשבבים המיועדים לשווקי הסלולר, האלקטרוניקה, הרכב, והאינטרנט-של-הדברים (IoT). הטכנולוגיות של החברה הן בתחומי התקשורת והתשתית הסלולרית (דור 4, 4.5 ו-5), הראייה המלאכותית, הלמידה העמוקה, האודיו, יישומי הפעלה קוליים, קישוריות Wi-Fi ובלוטות', ואחסון נתונים.
הטכנולוגיות של סיוה משולבות בסמארטפונים ובמוצרי IoT של יצרנים ומותגים מובילים, לצד יצרניות צעירות המעוניינות לזרז פיתוח מוצרים חדשים.
לפרטים נוספים: www.ceva-dsp.com , Twitter, YouTube ו-LinkedIn.



טלנירי מציעה לך את מגוון השירותים תחת קורת גג אחת!

פתיחת חשבון למסחר בארץ ובארה"ב, שירותי איתותים לישראל, ארה"ב והמעו"ף, שירות החזרי מס, תוכנת ניתוח טכני ועוד... השאר את פרטיך ונחזור אליך בהקדם

שם מלא*: טלפון*: דוא"ל:


RSS

כתבות נוספות

- מידע פיננסי לפני כולם  © כל הזכויות שמורות  |  משרד ראשי: יגאל אלון 94, תל-אביב  |  073-250-5855  |  info@talniri.co.il