TLV  |  LDN  |  NY
 
מסחר בבורסה בורסה מסחר בבורסה תחרות המשקיעים מסחר בבורסה

העמלות שלנו

העמלות שלנו

חדשות

גידול של כמעט פי 3 בגניבת רכבים חדשים מודל 2023

מערכת טלנירי | 28/9, 20:19
פוינטר מסכמת את רבעון 3 בגניבות רכב בישראל

אינטל וטאואר מודיעות על הסכם חדש להרחבת כושר ייצור

מערכת טלנירי | 5/9, 21:04
טאואר תרחיב את כושר הייצור שלה בטכנולוגיית 300 מ"מ באמצעות רכישת מכונות שיותקנו במפעל אינטל בניו מקסיקו, כמענה לביקושים גדלים של לקוחות החברה

מוצרי מעברות: הכנסות החברה ברבעון הראשון 2017 עלו לכ-88.5 מיליון שקל


מעברות
ההון העצמי עלה לכ-408.7 מיליון שקל - מהווה כ-73.6% מסך המאזן
אייל שלמון, יו"ר מעברות, מסר כי: תוצאות החברה לרבעון הראשון של 2017 מגלמות המשך שיפור עקבי, בעיקר במגזרי החקלאות ומוצרי המזון ההומאניים. אנו מתקדמים כעת בהשלמת שילובה של פעילות אלגיה שנרכשה כחלק מהפעילות השוטפת ובאיתור מנועי צמיחה חדשים תוך ניצול מבנה ההון הצפוי לאחר השלמת מכירת יתרת האחזקות במטרנה. פעולות אלה, לצד המשך הרחבת הפעילות הקיימת, תסייענה לנו לחזק את מעמד הקבוצה כולה בשווקים השונים בהם אנו פועלים".

חברת מוצרי מעברות בע"מ פרסמה את תוצאותיה לרבעון הראשון של 2017. כתוצאה מהודעה על מימוש אופציית המכירה של שותפות מטרנה לידי אסם-נסטלה, מסווגות תוצאותיה של מטרנה, כפעילות מופסקת.

ההכנסות ממכירות ברבעון הראשון 2017 עלו לכ-88.5 מיליון שקל, לעומת הכנסות של כ-87.3 מיליון שקל בתקופה המקבילה אשתקד. הגידול בהכנסות ממכירות נובע בעיקר מצמיחה בהכנסות במגזר החקלאות, אשר קוזז על ידי ירידה בהכנסות מגזר המזון והמוצרים לחיות מחמד.

הרווח הגולמי ברבעון הראשון 2017 עלה לכ-36.2 מיליון שקל, לעומת רווח גולמי של כ-35.8 מיליון שקל בתקופה המקבילה אשתקד. שיעור הרווח הגולמי ברבעון הסתכם לכ-41%, בדומה לרבעון המקביל אשתקד.

הרווח התפעולי ברבעון הראשון 2017 הסתכם בכ-3.7 מיליון שקל, לעומת רווח תפעולי של כ- 4.5 מיליון שקל בתקופה המקבילה אשתקד. שיעור הרווח הגולמי הסתכם בכ-4.2%, לעומת שיעור רווח גולמי של 5.2% ברבעון המקביל אשתקד. הירידה נובעת מגידול בהוצאות הנהלה וכלליות כתוצאה מהוצאות שירותים מקצועיים, בעיקר תשלום דמי תיווך ברכישת חברת אלגיה הצרפתית.

ה-EBITDA ברבעון הראשון 2017 הסתכם לכ-5.5 מיליון שקל, לעומת כ-6.5 מיליון שקל בתקופה המקבילה אשתקד. שיעור ה-EBITDA הסתכם בכ-6.2%, לעומת שיעור של כ-7.5% ברבעון במקביל אשתקד. הירידה נובעת כאמור מתשלום בגין שירותים מקצועיים בעיקר עבור רכישת אלגיה.

הרווח הנקי ברבעון הראשון 2017 זינק לכ-17.7 מיליון שקל, לעומת רווח של כ-10.8 מיליון שקל בתקופה המקבילה אשתקד. השיפור מיוחס למגזר מוצרי המזון ההומאניים שמרוכז תחת שותפות מטרנה ומסווג כפעילות מופסקת החל מהודעת המימוש לאופציית ה-PUT למכירת מטרנה – במגזר זה נרשם ברבעון הרבעון של 2017 רווח נקי של כ-16.4 מיליון שקל, לעומת כ-7.6 מיליון שקל אשתקד.

ההון העצמי של החברה, נכון לתום רבעון ראשון 2017, מסתכם בכ-408.7 מיליון שקל ומהווה כ-73.6% מסך המאזן. סך המזומנים ושווי מזומנים של חברת מעברות מסתכם בכ-53 מיליון שקל.

תזרים המזומנים מפעילות שוטפת ברבעון הראשון 2017 עלה בכ-7% והסתכם בכ-5.3 מיליון שקל, לעומת כ-4.9 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד.

אירועים אחרונים:

בחודש פברואר 2017, דירקטוריון החברה החליט על מימוש מלא של אופציות המכר שבבעלותה למכירת מלוא אחזקותיה (49%) בשותפות מטרנה לידי אסם ונסטלה.
בחודש ינואר 2017 הושלמה העסקה לרכישת כ- 40% מהון מניותיה המונפק של אלגיה, חברה צרפתית פרטית העוסקת בפיתוח, מכירה ושיווק של חומרי גלם המופקים מאצות, וזאת בהשקעה של כ- 20 מיליון שקל (כ-5 מיליון אירו).

חברת מוצרי מעברות בע"מ פועלת כיום ב-5 מגזרים עסקיים. לצד האחזקה בשותפות מטרנה, פועלת החברה במגזר ה-VMS ומזון האורגני (, במגזר המזון לחיות מחמד במגזר החקלאי, ובמגזר פעילות חומרי גלם
לאחרונה חתמה מעברות על הסכם לרכישת 40% מחברת אלגאיה (Algaia) הצרפתית, העוסקת במחקר ופיתוח של חומרי גלם המופקים מאצות, אשר רכשה את פעילות ייצור חומרי גלם מידי קונצרן קרגיל. היקף ההכנסות הפעילות הנרכשת עמד בשנת 2016 על כ-76 מיליון שקל.
החברה נשלטת על ידי קיבוץ מעברות. יו"ר החברה הוא מר אייל שלמון, ומנכ"ל החברה הוא מר דני טרגן.



טלנירי מציעה לך את מגוון השירותים תחת קורת גג אחת!

פתיחת חשבון למסחר בארץ ובארה"ב, שירותי איתותים לישראל, ארה"ב והמעו"ף, שירות החזרי מס, תוכנת ניתוח טכני ועוד... השאר את פרטיך ונחזור אליך בהקדם

שם מלא*: טלפון*: דוא"ל:


RSS

כתבות נוספות

- מידע פיננסי לפני כולם  © כל הזכויות שמורות  |  משרד ראשי: יגאל אלון 94, תל-אביב  |  073-250-5855  |  info@talniri.co.il