TLV  |  LDN  |  NY
 
מסחר בבורסה בורסה מסחר בבורסה תחרות המשקיעים מסחר בבורסה

העמלות שלנו

העמלות שלנו

חדשות

גידול של כמעט פי 3 בגניבת רכבים חדשים מודל 2023

מערכת טלנירי | 28/9, 20:19
פוינטר מסכמת את רבעון 3 בגניבות רכב בישראל

אינטל וטאואר מודיעות על הסכם חדש להרחבת כושר ייצור

מערכת טלנירי | 5/9, 21:04
טאואר תרחיב את כושר הייצור שלה בטכנולוגיית 300 מ"מ באמצעות רכישת מכונות שיותקנו במפעל אינטל בניו מקסיקו, כמענה לביקושים גדלים של לקוחות החברה

התכנית הלאומית לצמצום זיהום אוויר במפרץ חיפה של המשרד להגנת הסביבה


המשרד להגנת הסביבה עולה שלב במלחמה בזיהום האוויר מתחבורה במפרץ חיפה – מפרסם מכרז להתקנת מסננים ל-700 רכבי דיזל מזהמים ובמקביל, מביא להפחתה דרמטית של 60% בנסועה של משאיות מזהמות
המשרד להגנת הסביבה מפרסם בימים אלה מכרז עבור מוסכים במחוז חיפה להתקנת מסנני חלקיקים לכ-700 רכבי סולר(Diesel Particulate Filter) בהיקף כספי של כ-11 מיליון ₪. כלי רכב שלא יתקינו מסננים לא יורשו להכנס לעיר חיפה שתוגדר "אזור אוויר נקי". במשרד להגנת הסביבה מעריכים כי תחילת ההתקנות המסובסדות (מחיר מופחת להתקנה) של מסנני החלקיקים תתאפשר כבר בחודש יולי הקרוב.
בנוסף, מדווח המשרד להגנת הסביבה כי מאז הפעלתה של התוכנית הלאומית לצמצום זיהום האוויר במפרץ חיפה בתחילת שנת 2016, חלה ירידה דרמטית בנסיעות של משאיות כבדות בשעות השיא במפרץ, בדגש על אזור העיר התחתית.
על בסיס ספירות תנועה שמבצעת עיריית חיפה עולה כי טרם תחילת התכנית היו כ-600 נסיעות של משאיות כבדות (מעל 12 טון) בשעות השיא מדי יום. עם החלת מגבלות התנועה ותחילת האכיפה ירד ב-60% מספר הנסיעות לכ-200 נסיעות בלבד.
במשרד להגנת הסביבה צופים כי בזמן הקרוב מספר הנסיעות של משאיות כבדות יצומצם לחלוטין לאור האכיפה שמתבצעת במקום. עד כה נרשמו כ-192 דוחות לנהגים וניתנו קנסות בסך 96,000 אלף שקלים. כבר היום הרשויות לא מאפשרות נסיעת משאיות כבדות בשעות השיא בעיר התחתית וקיימת אכיפה כנגד מי שנוסע.
ישראל דנציגר, מנכ"ל המשרד להגנת הסביבה אומר כי תנועת כלי הרכב במפרץ חיפה ובעיר חיפה היא גורם רב משמעות בזיהום האוויר בכל האזור "אנחנו מובילים מהלך דרמטי שבו לראשונה תיסגר עיר בישראל לתנועה של רכבים מזהמים. המהלך לצמצום בנוסעת משאיות מזהמות משתלב בשורה של מהלכים נוספים לצמצום זיהום האוויר מתחבורה במפרץ, כמו התקנה מסיבית של מערכות למישוב אדים בתחנות דלק, מעבר של משאיות אשפה ואטובוסים לשימוש בגז טבעי ועוד. כל אלו מובילים ליעד שהצבנו לעצמנו עוד השנה להפוך את העיר חיפה לאזור אוויר נקי שבו תוגבל כניסת כלי רכב מזהמים. אזורים כאלו פועלים ביותר מ- 200 ערים ברחבי אירופה, הסובלות מזיהום אוויר גבוה."
רקע – על התוכנית הלאומית לצמצום זיהום אוויר במפרץ חיפה
תכנית הפעולה הלאומית לאזור מפרץ חיפה הינה תוכנית משותפת למשרדי ממשלה - הגנת הסביבה, הבריאות והתחבורה, בשיתוף פעולה עם עיריית חיפה ואיגוד ערים מפרץ חיפה להגנת הסביבה. התוכנית היא תוצר של החלטת ממשלה מ-2015 ושמה לה למטרה להביא לשיפור משמעותי באיכות האוויר במפרץ חיפה, בין היתר בהפחתה של 50% בזיהום האוויר מתעשייה במפרץ חיפה עד שנת 2018.
התכנית כוללת: שיפור איכות האוויר במפרץ חיפה, הגברת הפיקוח והאכיפה, צמצום הסיכונים לאוכלוסייה, ניטור מזהמים, ביצוע מחקרים בריאותיים והנגשת המידע לציבור. ב-5 השנים הקרובות יושקעו כ-330 מיליון ₪ בפעולות לצמצום הפלטות מתעשייה ומתחבורה.


טלנירי מציעה לך את מגוון השירותים תחת קורת גג אחת!

פתיחת חשבון למסחר בארץ ובארה"ב, שירותי איתותים לישראל, ארה"ב והמעו"ף, שירות החזרי מס, תוכנת ניתוח טכני ועוד... השאר את פרטיך ונחזור אליך בהקדם

שם מלא*: טלפון*: דוא"ל:


RSS

כתבות נוספות

- מידע פיננסי לפני כולם  © כל הזכויות שמורות  |  משרד ראשי: יגאל אלון 94, תל-אביב  |  073-250-5855  |  info@talniri.co.il