TLV  |  LDN  |  NY
 
מסחר בבורסה בורסה מסחר בבורסה תחרות המשקיעים מסחר בבורסה

העמלות שלנו

העמלות שלנו

חדשות

גידול של כמעט פי 3 בגניבת רכבים חדשים מודל 2023

מערכת טלנירי | 28/9, 20:19
פוינטר מסכמת את רבעון 3 בגניבות רכב בישראל

אינטל וטאואר מודיעות על הסכם חדש להרחבת כושר ייצור

מערכת טלנירי | 5/9, 21:04
טאואר תרחיב את כושר הייצור שלה בטכנולוגיית 300 מ"מ באמצעות רכישת מכונות שיותקנו במפעל אינטל בניו מקסיקו, כמענה לביקושים גדלים של לקוחות החברה

נכסים ובניין מקבוצת IDB מפרסמת את הדוחות הכספיים לרבעון השלישי


בתשעת החודשים הראשונים של 2015 רשמה החברה רווח נקי של 162 מ' ש"ח, לעומת 81 מ' ש"ח אשתקד. הרווח הנקי ברבעון השלישי של שנת 2015 הסתכם ב-40 מ' ש"ח, לעומת 9 מ' ש"ח אשתקד.
הכנסות משכ"ד
ההכנסות משכ"ד בתשעת החודשים הראשונים של 2015 הסתכמו ב-609 מ' ש"ח לעומת 556 מ' ש"ח אשתקד, גידול של כ-9.5%. ההכנסות מהשכרת נכסים ברבעון השלישי של שנת 2015 הסתכמו ב-207 מיליון ש"ח, לעומת 189 מ' ש"ח ברבעון אשתקד. ההכנסות משכ"ד בגילום שנתי של 810 מ' ש"ח.

NOI
ה-NOI בתשעת החודשים הראשונים של 2015 הסתכם ב-472 מ' ש"ח לעומת 441 מ' ש"ח אשתקד, גידול של 7%. ה-NOI הסתכם ברבעון השלישי של שנת 2015 ב-156 מ' ש"ח, לעומת 150 מ' ש"ח אשתקד, גידול של כ-4%.

EBITDA
ה-EBITDA בתשעת החודשים הראשונים של 2015 הסתכמה ב-436 מ' ש"ח לעומת 406 מ' ש"ח, גידול של כ-7.5%. ה-EBITDA הסתכמה ברבעון השלישי של שנת 2015 ב-152 מ' ש"ח, לעומת 142 מ' ש"ח אשתקד, גידול של כ-7%.

תזרים מזומנים מפעילות שוטפת
תזרים המזומנים מפעילות שוטפת הסתכם בתשעת החודשים הראשונים ב-431 מ' ש"ח לעומת 300 מ' ש"ח אשתקד, גידול של כ-45%. תזרים המזומנים מפעילות שוטפת הסתכם ברבעון השלישי של שנת 2015 ב-158 מ' ש"ח, לעומת 111 מ' ש"ח ברבעון המקביל אשתקד, גידול של כ-42%.
לנכסים ובניין יתרות נזילות גבוהות בסך של כ-2.3 מיליארד ש"ח ליום 30.9.2015.

הון עצמי
ההון העצמי (המיוחס לבעלים), הסתכם ליום 30 בספטמבר 2015 בכ-1.7 מיליארד ש"ח, בהשוואה לכ-1.5 מיליארד ש"ח בסוף 2014.

לנכסים ובניין נכסים מניבים בישראל בהיקף של כ-1,068,000 מ"ר,בשיעור תפוסה של 97%.

לנכסים ובניין נדל"ן להשקעה בהיקף של 10.3 מיליארד ש"ח מזה 9.3 מיליארד ש"ח נכסים מניבים והיתרה קרקעות ופרויקטים בבנייה.

רפי ביסקר, יו"ר נכסים ובניין, אמר היום:
"קבוצת נכסים ובניין מסכמת את שלושת הרבעונים הראשונים של 2015 עם רווח נקי של 162 מ' ש"ח, כפול מהנתון המקביל אשתקד.
עלייה של קרוב ל-10% בהכנסות משכ"ד בתקופה זו מביאה את הקבוצה לרמה שנתית של למעלה מ-800 מ' ש"ח. השיפור בכל הפרמטרים התפעוליים, אשר מציגה הקבוצה באופן עקבי ולאורך זמן, הינו תוצאה של צמיחה אורגנית, ייזום והשבחת נכסים ובראשם הבניין HSBC בניו יורק.
גם בימים אלה ממשיכה הקבוצה בפעילות ייזום ופיתוח ענפה בהיקף השקעה כולל של כ-700 מ' ש"ח, אשר בסיומה תעמוד מצבת הנכסים המניבים בישראל על כ-1.2 מיליון מ"ר".

סגי איתן, מנכ״ל נכסים ובניין, אמרה היום:
"נכסים ובניין ממשיכה להציג ברבעון השלישי גידול בכל הפרמטרים התפעוליים.
ההכנסות משכ"ד גדלו ב-9.5%, גידול הנובע מאכלוס איכותי של פרוייקטים חדשים, עלייה ריאלית בשכ"ד וגידול בשכ"ד במגדל HSBC כתוצאה מהשכרות חדשות שהביאו את התפוסה במגדל ל-100%. הכנסות אלו צפויות להמשיך ולצמוח עם השלמת הפרוייקטים הנמצאים כיום בבנייה. כמו כן הצגנו הרבעון גידול של 7% ב- EBITDA וגידול של 42% בתזרים המזומנים.
לנכסים ובניין נכסים מניבים בישראל בשטח של 1,068,000 מ"ר בתפוסה של 97%. בנוסף נכסים ובניין ממשיכה בתנופת הייזום וכיום נמצאים בשיווק ובבנייה 7 פרוייקטים בהיקף של 150,000 מ"ר ברחבי הארץ, אשר יהוו בסיס להמשך הצמיחה הטבעית בתחום

הליבה שלה, הנכסים המניבים, והמשך הגדלת הכנסות משכ"ד. בין הפרויקטים בבנייה עיר הסרטים והבילוי הראשונה בבאר שבע ובדרום, "ישפרו פלנט", מגה פרוייקט, אשר יהווה מוקד משיכה ובילוי לתושבי הדרום. שלב א' של הפרוייקט מתוכנן להיפתח בתחילת 2016.

בתחום המגורים, בתשעת החודשים של 2015 נמשכו הביקושים לדירות ונמכרו 260 יח"ד לעומת 190 יח"ד אשתקד וברבעון השלישי נמכרו 90 יח"ד לעומת 70 יח"ד אשתקד.

לנכסים ובניין יתרות נזילות של 2.3 מיליארד ש"ח והיא תמשיך באסטרטגיית הצמיחה שלה בעיקר בתחום הנכסים המניבים בישראל ובארה"ב תוך שמירה על איתנות פיננסית."

סעיף זה מושפע מהוצאות מימון שנרשמו בדוחות הכספיים של החברות המוחזקות בגין הלוואות שקיבלו מהחברה. במקביל רשמה החברה הכנסות במסגרת סעיף הכנסות המימון (הוצאות אלה הסתכמו בסך כ- 171 מיליון ש"ח בתשעת החודשים הראשונים של 2015 לעומת כ- 173 מיליון ש"ח בתקופה המקבילה אשתקד ושל כ- 57 מיליון ש"ח ברבעון השלישי של 2015, לעומת כ- 63 מיליון ש"ח ברבעון המקביל אשתקד).
תוצאות סעיף זה ברבעון השלישי של השנה כוללות את הפסדי מהדרין, המושפעים מעונתיות כמפורט לעיל. חלק החברה בהפסד מהדרין הסתכם ברבעון השלישי של 2015 בכ- 10 מיליון ש"ח בדומה לרבעון המקביל אשתקד.
בנוסף כולל סעיף זה הפחתה של פרויקט הטיבולי בלאס-וגאס ברבעון השלישי של 2015 בסך כ- 45 מיליון ש"ח. ההפחתה נובעת בעיקרה מדחייה מסוימת בלוחות הזמנים לפתיחת הפרויקט ומשינוי בהנחת שיעור הצמיחה בהיקף ההכנסות בעתיד.
כמו-כן כולל סעיף זה ברבעון הראשון של 2014 הוצאה בגין פרעון עסקת SWAP שבוצע על-ידי TPD בסך כ- 34 מיליון ש"ח.

הוצאות מימון נטו 129 111 74 43 הוצאות המימון מושפעות מהאינפלציה בישראל, אשר הסתכמה בתשעת החודשים הראשונים של 2015 בירידה של 0.2% (על בסיס מדד "ידוע") לעומת עליה של 0.1% בתקופה המקבילה אשתקד. ברבעון השלישי של 2015 הסתכמה האינפלציה בעלייה של 0.3% בדומה לרבעון המקביל אשתקד. כתוצאה מכך נרשמו הוצאות הפרשי הצמדה בסך כ- 21 מיליון ש"ח ברבעון השלישי של 2015, לעומת כ- 20 מיליון ש"ח ברבעון המקביל אשתקד. בתשעת החודשים הראשונים של 2015 נרשמו הכנסות הפרשי הצמדה בסך כ- 13 מיליון ש"ח, לעומת הוצאות הפרשי הצמדה בסך כ- 7 מיליון ש"ח בתקופה המקבילה אשתקד.
יש לציין כי הסכמי השכירות של החברה בישראל צמודים למדד המחירים לצרכן והשווי ההוגן של הנדל"ן המניב שלה בישראל נגזר בין היתר מדמי השכירות הצמודים. על כן, החברה רואה בנדל"ן להשקעה שלה הגנה כלכלית לטווח ארוך, כנגד ההתחייבויות הפיננסיות של הקבוצה בישראל שמרביתן צמודות למדד.
כמו-כן נרשם ברבעון השלישי של 2015 הפסד מירידת ערך בטוחות סחירות בסך כ- 2 מיליון ש"ח, בשל ירידות השערים בבורסה לניירות ערך בתל-אביב בסוף הרבעון השלישי של 2015 (ברבעון המקביל אשתקד נרשמו הכנסות מעליית ערך בטוחות סחירות בסך כ- 22 מיליון ש"ח). בתשעת החודשים הראשונים של 2015 נרשמו הכנסות מעליית ערך בטוחות סחירות בסך כ- 9 מיליון ש"ח לעומת כ- 54 מיליון ש"ח בתקופה המקבילה אשתקד.


טלנירי מציעה לך את מגוון השירותים תחת קורת גג אחת!

פתיחת חשבון למסחר בארץ ובארה"ב, שירותי איתותים לישראל, ארה"ב והמעו"ף, שירות החזרי מס, תוכנת ניתוח טכני ועוד... השאר את פרטיך ונחזור אליך בהקדם

שם מלא*: טלפון*: דוא"ל:


RSS

כתבות נוספות

- מידע פיננסי לפני כולם  © כל הזכויות שמורות  |  משרד ראשי: יגאל אלון 94, תל-אביב  |  073-250-5855  |  info@talniri.co.il