TLV  |  LDN  |  NY
 
מסחר בבורסה בורסה מסחר בבורסה תחרות המשקיעים מסחר בבורסה

העמלות שלנו

העמלות שלנו

חדשות

גידול של כמעט פי 3 בגניבת רכבים חדשים מודל 2023

מערכת טלנירי | 28/9, 20:19
פוינטר מסכמת את רבעון 3 בגניבות רכב בישראל

אינטל וטאואר מודיעות על הסכם חדש להרחבת כושר ייצור

מערכת טלנירי | 5/9, 21:04
טאואר תרחיב את כושר הייצור שלה בטכנולוגיית 300 מ"מ באמצעות רכישת מכונות שיותקנו במפעל אינטל בניו מקסיקו, כמענה לביקושים גדלים של לקוחות החברה

אפקון מקבוצת שלמה הודיעה על העלאת דירוג לסדרת האג"ח של החברה


ל-"ilA-" עם אופק דירוג יציב
במעלות מציינים כי העלאת הדירוג של אפקון נובעת מהשיפור שחל בשנה האחרונה ביחסי הכיסוי של החברה ומהצפי לשמירה על יחסים שתואמים את הדירוג הנוכחי גם בשנת 2015

אפקון החזקות מקבוצת שלמה הודיעה היום כי חברת מעלות החליטה על העלאת דירוג לסדרות האג"ח של החברה ל-"ilA-" עם אופק דירוג יציב. במעלות מסבירים כי העלאת הדירוג של אפקון נובעת מהשיפור שחל בשנה האחרונה ביחסי הכיסוי של החברה ומהצפי לשמירה על יחסים שתואמים את הדירוג הנוכחי גם בשנת 2015.

כתוצאה מהעלאת הדירוג, החל מיוני 2015, שיעור הריבית של אגרות החוב (סדרה ב') של החברה, יפחת ב-0.5% לשנה, ויעמוד על 6.9%.
במעלות מציינים כי החברה הציגה שיפור בתוצאות התפעוליות בשנת 2014, לעומת 2013 תוך שמירה על יציבות יחסית ברמת החוב הפיננסי המתואם ושיפור קל בשיעור ה- EBITDA המתואם (6.3% בשנת 2014 לעומת 5.8% בשנת 2013). השיפור ביחסים הפיננסיים משקף בעיקר את המגמה החיובית בתוצאות התפעוליות בשנת 2014, שבה הציגה החברה EBITDA מתואם בסך של 75 מיליון ש"ח לעומת 55 מיליון ש"ח בשנת 2013. זאת בעיקר כתוצאה מגידול של כ-25% בהכנסות מגזר הפרויקטים למבנים ותשתיות תוך שיפור קל ברמת הרווחיות הכוללת.
מדו"ח הדירוג עולה עוד כי השיפור הוא פועל יוצא של מעבר לשלב ההכרה ברווח בחלק מהפרויקטים ובשל גידול במספר הפרויקטים בהם משמשת החברה כקבלן ראשי, בעיקר בתחום הפרויקטים עתירי המערכות. זאת כחלק מהאסטרטגיה הכוללת של החברה להגדיל את נוכחותה בשרשרת הערך הפרויקטלית במטרה להגדיל את היקף הפעילות ולהשיא את שיעורי הרווחיות.
על פי האנליסטים במעלות, הדירוג ממשיך להתבסס על מעמדה התחרותי של אפקון בשוק האלקטרו-מכניקה ומערכות הבקרה בישראל, על פיזור עסקי על פני מספר תחומי פעילות ללא תלות מהותית בפרויקט ספציפי או בלקוח ספציפי ועל צבר הזמנות המספק נראות לטווח הקצר (1.3 מיליארד לסוף שנת 2014 ו-1.25 מיליארד ש"ח לרבעון הראשון של שנת 2015.
ג'רי שנירר, מנכ"ל אפקון החזקות, מסר: "אנו קוטפים היום את פירות הצלחת האסטרטגיה על פיה פועלת החברה בשלוש השנים האחרונות – יציבות בשיעור המינוף תוך הצגת שיפור בפרמטרים התפעוליים והפיננסיים והעלאת הדירוג של מעלות מעניקה גושפנקא לפעולותינו. האמון שלו אנו זוכים בשוק ההון בא לידי ביטוי גם בתשואות האג"ח. צבר ההזמנות של אפקון משמעותי ובכוונתנו להמשיך במגמת השיפור בתוצאות התפעוליות תוך שמירה על יציבות ברמת החוב הפיננסי גם ברבעונים הבאים."


טלנירי מציעה לך את מגוון השירותים תחת קורת גג אחת!

פתיחת חשבון למסחר בארץ ובארה"ב, שירותי איתותים לישראל, ארה"ב והמעו"ף, שירות החזרי מס, תוכנת ניתוח טכני ועוד... השאר את פרטיך ונחזור אליך בהקדם

שם מלא*: טלפון*: דוא"ל:


RSS

כתבות נוספות

- מידע פיננסי לפני כולם  © כל הזכויות שמורות  |  משרד ראשי: יגאל אלון 94, תל-אביב  |  073-250-5855  |  info@talniri.co.il