TLV  |  LDN  |  NY
 
מסחר בבורסה בורסה מסחר בבורסה תחרות המשקיעים מסחר בבורסה

העמלות שלנו

העמלות שלנו

חדשות

גידול של כמעט פי 3 בגניבת רכבים חדשים מודל 2023

מערכת טלנירי | 28/9, 20:19
פוינטר מסכמת את רבעון 3 בגניבות רכב בישראל

אינטל וטאואר מודיעות על הסכם חדש להרחבת כושר ייצור

מערכת טלנירי | 5/9, 21:04
טאואר תרחיב את כושר הייצור שלה בטכנולוגיית 300 מ"מ באמצעות רכישת מכונות שיותקנו במפעל אינטל בניו מקסיקו, כמענה לביקושים גדלים של לקוחות החברה

ריבית ינואר צפויה להישאר ללא שינוי


רפי גוזלן, הכלכלן הראשי של בית ההשקעות IBI
· הריבית לחודש ינואר צפויה להישאר ללא שינוי. במידה והפיחות בשקל ייבלם בנק ישראל יצטרך לנקוט צעדים מרחבים נוספים בחודשים הקרובים–בנק ישראל נהנה בשלב זה מהפסיביות היחסית של הבנק האירופאי במקביל להתגברות הציפיות להעלאת הריבית בארה"ב. זוהי סביבה נוחה עבור בנק ישראל אך היא עלולה שלא להארך זמן רב. תרחיש סביר מאוד של QE (בסגנון אמריקאי) גם בגוש היורו יקשה על בנק ישראל לקבל תמיכה לסביבת האינפלציה מצד שע"ח, ולכן יחייב אותו לנקוט צעדים מרחיבים להחלשת השקל.

· הצניחה בנפט מובילה לשיפור בכוחות הבסיסיים של השקל –אם עד לאחרונה ניראה היה כי 2015 צפויה להתאפיין בהיחלשות הכוחות הבסיסיים, הגיעה הצניחה במחירי הנפט ושינתה את פני הדברים. אנו מעריכים כי העודף בחשבון השוטף ינוע סביב רמה זהה גם ב-2015 כלומר סביב 3% -2.5% תוצר, שיפור של למעלה מ-1% תוצר לעומת ההערכות הקודמות (טרום הצניחה בנפט). אנו מעריכים כי על אף השיפור בתנאי הסחר צפוי שילוב של ביקוש מצד המוסדיים ומשקי הבית והתערבות של בנק ישראל, בין אם באופן ישיר ובין אם בנקיטת צעדים מרחיבים, להוביל להמשך היחלשות השקל אך בעוצמה מתונה יותר מזו שנצפתה בחודשים האחרונים.

· שוק האג"ח המקומי הגיב יתר על המידה לעליית התשואות בארה"ב- מיקום המשק המקומי במחזור העסקים דומה יותר לשאר העולם מאשר לארה"ב, כך שעליית התשואות האחרונה מהווה הזדמנות להארכת התיק. נמשכת העדיפות לשילוב של רכיבים שקלי ומט"חי על פני האפיק הצמוד.



טלנירי מציעה לך את מגוון השירותים תחת קורת גג אחת!

פתיחת חשבון למסחר בארץ ובארה"ב, שירותי איתותים לישראל, ארה"ב והמעו"ף, שירות החזרי מס, תוכנת ניתוח טכני ועוד... השאר את פרטיך ונחזור אליך בהקדם

שם מלא*: טלפון*: דוא"ל:


RSS

כתבות נוספות

- מידע פיננסי לפני כולם  © כל הזכויות שמורות  |  משרד ראשי: יגאל אלון 94, תל-אביב  |  073-250-5855  |  info@talniri.co.il