TLV  |  LDN  |  NY
 
מסחר בבורסה בורסה מסחר בבורסה תחרות המשקיעים מסחר בבורסה

העמלות שלנו

העמלות שלנו

חדשות

גידול של כמעט פי 3 בגניבת רכבים חדשים מודל 2023

מערכת טלנירי | 28/9, 20:19
פוינטר מסכמת את רבעון 3 בגניבות רכב בישראל

אינטל וטאואר מודיעות על הסכם חדש להרחבת כושר ייצור

מערכת טלנירי | 5/9, 21:04
טאואר תרחיב את כושר הייצור שלה בטכנולוגיית 300 מ"מ באמצעות רכישת מכונות שיותקנו במפעל אינטל בניו מקסיקו, כמענה לביקושים גדלים של לקוחות החברה

חולשת השקל ממחישה היטב את הסנטימנט השלילי כלפי השקל והכלכלה הישראלית


אילוסטרציה - ערימת שטרות
הדולר-שקל מצוי ברמה של קניית-יתר ואם נראה תיקון בדולר העולמי הדבר יגביר את הלחץ גם על הספקולנטים בזירת המט"ח המקומית לממש רווח
אם נראה ירידה מתחת ל-3.79, זה בהחלט יהיה סימן ראשוני לתחילת אותו תיקון. מנגד, כל עוד הצמד מעל רף המפתח של 3.80 הנטייה היא כלפי מעלה.
במחלקת המחקר של FXCM ישראל מציינים הבוקר: "לאחר התנועות החדות של השבועות האחרונים, התנודתיות בשבוע האחרון בשוק המט"ח העולמי היתה מתונה יותר. מרבית האירועים המרכזיים של החודש, ובכלל זה דוחות התעסוקה והחלטות הריבית, כבר מאחורינו, וגם עונת הדוחות הרבעוניים בוול-סטריט הסתיימה למעשה. מרבית הנכסים בשוק נמצאים במצב קיצון – המדדים בוול-סטריט נסחרים בשיאי כל הזמנים, מדד הדולר נסחר ברמתו הגבוהה מזה 6 שנים, וגם הדולר-שקל נסחר ברמות שיא לאחר ראלי של חודשיים, כמעט ללא הפסקה.
במצב עניינים זה, המשקיעים צריכים טריגר משמעותי כדי להמשיך ולהניע את הנכסים באותו כיוון. אף על פי כן, הדולר-שקל המשיך, גם בשבוע שעבר, לדחוף מעלה, ולהתבסס מעל רמת המפתח של 3.80 ואף לטפס לשיא חדש ב-3.8250. הדולר-שקל מצוי ברמה של קניית-יתר ואם נראה תיקון בדולר העולמי הדבר יגביר את הלחץ גם על הספקולנטים בזירת המט"ח המקומית לממש רווח. אם נראה ירידה מתחת ל-3.79, זה בהחלט יהיה סימן ראשוני לתחילת אותו תיקון. מצופה כי האירוע הטכני הזה בהחלט ידרבן את הספקולנטים לממש רווחים. מנגד, כל עוד הצמד מעל רף המפתח של 3.80 הנטייה היא כלפי מעלה.
השקל ממשיך להפגין חולשה גם ביחס למטבעות אחרים בעולם, כאשר בעולם מדד הדולר סגר שבוע שלילי. פער זה ממחיש היטב את הסנטימנט השלילי כלפי השקל והכלכלה הישראלית. אין ספק שגם המתיחות הביטחונית המקומית, והתערערות יציבות הקואליציה, מחלישים גם כן את האמון בשקל. גם הספקולציות הרוחשות על כך שהנגידה פלוג עשויה להוציא לפועל מהלך דרמטי והיסטורי של הרחבה כמותית, מכבידה מאוד על השקל. אנו רואים שבעולם, מדיניות ההרחבה הכמותית למעשה מרסקת את המטבעות. כך קרה בדולר בשנות ההרחבה הכמותית של הפד, וכך קורה עכשיו בין ובאירו בעקבות ההרחבות הכמותיות של הבנקים של יפן וגוש האירו".


טלנירי מציעה לך את מגוון השירותים תחת קורת גג אחת!

פתיחת חשבון למסחר בארץ ובארה"ב, שירותי איתותים לישראל, ארה"ב והמעו"ף, שירות החזרי מס, תוכנת ניתוח טכני ועוד... השאר את פרטיך ונחזור אליך בהקדם

שם מלא*: טלפון*: דוא"ל:


RSS

כתבות נוספות

- מידע פיננסי לפני כולם  © כל הזכויות שמורות  |  משרד ראשי: יגאל אלון 94, תל-אביב  |  073-250-5855  |  info@talniri.co.il