TLV  |  LDN  |  NY
 
מסחר בבורסה בורסה מסחר בבורסה תחרות המשקיעים מסחר בבורסה

העמלות שלנו

העמלות שלנו

חדשות

גידול של כמעט פי 3 בגניבת רכבים חדשים מודל 2023

מערכת טלנירי | 28/9, 20:19
פוינטר מסכמת את רבעון 3 בגניבות רכב בישראל

אינטל וטאואר מודיעות על הסכם חדש להרחבת כושר ייצור

מערכת טלנירי | 5/9, 21:04
טאואר תרחיב את כושר הייצור שלה בטכנולוגיית 300 מ"מ באמצעות רכישת מכונות שיותקנו במפעל אינטל בניו מקסיקו, כמענה לביקושים גדלים של לקוחות החברה

סיכום חודש אוקטובר: תשואות תעשיית קרנות הנאמנות


מיקי סבטליץ, מנהל קשרי יועצים
הזינוק בדולר אל מול השקל מביא את קבוצת קרנות המט"ח לראש טבלת התשואות השנתית

גם החודש קרנות אג"ח הצמודות למט"ח רשמו את התשואה הגבוהה ביותר מבין כל האפיקים שעמדה על 2.5%.

קרנות מניות בישראל הניבו למשקיעים החודש תשואות שליליות של 3.1% בהובלת קרנות מניות ת"א 75 וקרנות מניות נדל"ן שירדו 4.1% ו 3.4% בהתאמה.

קרנות מניות בחו"ל, שסבלו במהלך החודש מתנודות חדות בעקבות התיקון במדדי המניות בארה"ב ובאירופה, הניבו למשקיעים תשואה חיובית של 1.4% בהובלת קרנות מניות שווקים מתעוררים וקרנות מניות סין שזינקו ב-3.8% וב-6.3% בהתאמה.

בחודש אוקטובר:
הקרן שרשמה את התשואה הגבוהה ביותר בחודש אוקטובר היא הקרן "מגדל D4 דקלה תורכיה" עם 13.1%. בצד השני, הקרן שהשיגה למשקיעים את התשואה הגרועה ביותר החודש: "איילון 6A אקסטרים ת"א 100 פי 3" לאחר שירדה בכ-8.8%.

קרנות אג"ח כללי הניבו למשקיעים החודש תשואה חיובית ממוצעת של 0.1%. החשיפה למניות בקרנות מעורבות כגון: 90/10 ו-80/20 חתכה למשקיעים את התשואה הממוצעת ב-0.2%. קרנות אג"ח כללי ללא מניות הניבו למשקיעים תשואה חיובית העומדת על כ-0.2%.

קרנות אג"ח קונצרני רשמו החודש ירידה של 0.1%. כמו כן, קרנות ה-HIGH YIELD רשמו החודש תשואה שלילית העומדת על 0.5%.

בסיכום חודש אוקטובר נרשמה עלייה של כ-1.8% בקרנות אג"ח חו"ל שקיבלו רוח גבית ומהתחזקות הדולר אל מול השקל ומעליות באגרות החוב הממשלתיות בארה"ב. בעקבות זאת, קרנות אג"ח הצמוד לדולר זינקו החודש ב-2.7% וקרנות אג"ח חו"ל הצמודות ליורו עלו החודש ב-2.3%.

אגרות החוב הממשלתיות התאפיינו באוקטובר בעליות שערים, מדד אג"ח ממשלתי כללי רשם באוקטובר תשואה של כ-1% והושפע מעליות חזקות, במיוחד של אגרות החוב הארוכות מאוד. לפיכך, מנהלי הקרנות התקשו להביא לידי ביטוי עליות אלו בקרנות אג"ח מדינה שעלו רק ב-0.1%, בהובלת קרנות אג"ח מדינה צמודות מדד לטווח ארוך שעלו ב-0.6%.

מדד מיטב דש של תשואות קרנות הנאמנות עלה החודש ב-0.1% כאשר מתחילת השנה הוא עלה ב-3.4%. קרנות אג"ח מדינה ואג"ח כללי בלטו החודש בתרומתן החיובית למדד תשואות קרנות הנאמנות וביחד עם קרנות מניות ובחו"ל וקרנות אג"ח חו"ל תרמו לעלייה של מדד תשואות קרנות הנאמנות של מיטב דש. מנגד, הייתה השפעה שלילית של קרנות אג"ח קונצרני וקרנות מניות בארץ וגמישות.

מתחילת השנה:
קרנות המתמחות במניות בישראל רשמו מתחילת השנה תשואה חיובית של 1.8%, מה שמביא אותן להיות האפיק שהניב למשקיעים את התשואה (החיובית) הנמוכה ביותר מתחילת שנה, פרט לכספיות. הקרנות שבלטו בתשואות מתחילת השנה: קרנות מניות ת"א 25 וקרנות מניות נדל"ן שעלו ב-6.4% וב-4% בהתאמה.

קרנות המתמחות במניות בחו"ל רשמו מתחילת השנה תשואה של 9.7%. הקרנות שבלטו בתשואות החיוביות היו קרנות מניות אסיה, שעלו מתחילת השנה ב-22.5%, וקרנות מניות ארה"ב שהניבו למשקיעים תשואה של כ-13.3%.

קרנות אג"ח כללי רשמו תשואה חיובית של 4.2% מתחילת השנה, כאשר קרנות אג"ח כללי ללא חשיפה למניות הניבו למשקיעים תשואה של 3.4%. משקיעים שהלכו צעד קדימה והשקיעו בקרנות אג"ח כללי עם חשיפה של עד כ-10% מניות, הניבו תשואה ממוצעת מעט גבוהה יותר העומדת על 4.2%.

למרות התשואות השליליות בחודשים האחרונים, מתחילת השנה המגמה באפיק הקונצרני עדיין חיובית- קרנות הנאמנות הקונצרניות ללא מניות עלו מתחילת השנה ב-3.1%, ובהמשך לכך, קרנות אג"ח קונצרני עם חשיפה מנייתית רשמו תשואה מעט נמוכה יותר העומדת על 3%. קרנות ה-HIGH YIELD הניבו למשקיעים תשואה של 2.4%, תשואה נמוכה ביחס לסיכון האשראי שלקחו המשקיעים.

העליות המתמשכות באגרות החוב הממשלתיות סייעו לקרנות אג"ח מדינה לרשום תשואה של 3.6% בהובלת קרנות אג"ח מדינה צמודות מדד לטווח ארוך שעלו ב-7%.






טלנירי מציעה לך את מגוון השירותים תחת קורת גג אחת!

פתיחת חשבון למסחר בארץ ובארה"ב, שירותי איתותים לישראל, ארה"ב והמעו"ף, שירות החזרי מס, תוכנת ניתוח טכני ועוד... השאר את פרטיך ונחזור אליך בהקדם

שם מלא*: טלפון*: דוא"ל:


RSS

כתבות נוספות

- מידע פיננסי לפני כולם  © כל הזכויות שמורות  |  משרד ראשי: יגאל אלון 94, תל-אביב  |  073-250-5855  |  info@talniri.co.il