TLV  |  LDN  |  NY
 
מסחר בבורסה בורסה מסחר בבורסה תחרות המשקיעים מסחר בבורסה

העמלות שלנו

העמלות שלנו

חדשות

גידול של כמעט פי 3 בגניבת רכבים חדשים מודל 2023

מערכת טלנירי | 28/9, 20:19
פוינטר מסכמת את רבעון 3 בגניבות רכב בישראל

אינטל וטאואר מודיעות על הסכם חדש להרחבת כושר ייצור

מערכת טלנירי | 5/9, 21:04
טאואר תרחיב את כושר הייצור שלה בטכנולוגיית 300 מ"מ באמצעות רכישת מכונות שיותקנו במפעל אינטל בניו מקסיקו, כמענה לביקושים גדלים של לקוחות החברה

שופרסל צפויה לדווח על הפסד של 66 מיליון שקל ברבעון השני ולהציג תוצאות חלשות יותר במחצית השנייה של השנה


האנליסטית ליאת גלזר מאקסלנס ברוקראז'
מעריכה כי חברת שופרסל צפויה לדווח השבוע על הפסד של 66 מיליון שקל בשורת הרווח הנקי ושל 53 מיליון שקל בשורת הרווח התפעולי. זאת, עקב הוצאות חד פעמיות שהיא צפויה לרשום על רקע התוכנית האסטרטגית שעליה הכריזה, הכוללת סגירת סניפים מפסידים, צמצום פערי המחירים בין הפורמטים השונים ותהליכי התייעלות נוספים. גלזר מציינת כי שופרסל הודיעה כי תרשום הוצאות חד פעמיות של כ- 200 מיליון שקל מהתוכנית (כ- 150 מ' שקל לאחר מס ולהערכתה של גלזר - כ- 150 מיליון שקל מסכום זה ירשמו ברבעון השני. גלזר מציינת כי בנטרול ההוצאות החד פעמיות בגין התוכנית האסטרטגית, ההערכה היתה לרווח תפעולי של של כ- 97 מיליון שקל.
גלזר מעריכה עוד כי "לאחר קיטון של כ- 6% בהכנסות הקמעונאות ברבעון הראשוןף הן בשל עיתוי חג הפסח והן בשל החולשה המשמעותית בינואר-פברואר, אנו מעריכים כי ברבעון השני נראה תמונת מראה עם צמיחה חיובית של כ- 2.6%. אפריל ויוני הושפעו מעיתוי החגים ורשמו צמיחה חיובית בשוק ואצל החברה אך חודש מאי אופיין בצמיחה שלילית".
במבט למחצית השנייה של השנה, מציינת גלזר כי "התהליכים המתרחשים בשוק המזון, ובפרט התהליכים אותם מבצעת שופרסל בימים אלה, צפויים להביא את החברה להציג תוצאות חלשות יותר במחצית השנייה של השנה, הן בשל הוצאות חד פעמיות נוספות והן בשל הורדות המחירים, כאשר ייקח זמן לממש את צעדי הפיצוי הצפויים מנגד. בנוסף, בשל התזרים השלילי הצפוי השנה וההפסד ברמה השנתית והרבעונית - אנו איננו צפויים לראות חלוקה של דיבידנד. אנו נותרים בהמלצת תשואת שוק עם מחיר יעד של 11 שקל למניה".

הוצ' חד פעמיות יעיבו על רבעון שהיה אמור להיות חזק יחסית
שופרסל צפויה לפרסם את תוצאותיה לרבעון השני של 2014 ביום רביעי. התוצאות יושפעו לחיוב מעיתוי חג הפסח ולשלילה מהמשך האטה בשוק המזון והוצאות חד פעמיות כחלק מן התוכנית האסטרטגית.

עיתוי חג הפסח יביא לצמיחה בהכנסות
לאחר קיטון של כ- 6% בהכנסות הקמעונאות ברבעון הראשון הן בשל עיתוי חד הפסח והן בשל החולשה המשמעותית בינואר-פברואר אנו מעריכים כי ברבעון השני נראה תמונת מראה עם צמיחה חיובית של כ- 2.6%. אפריל ויוני הושפעו מעיתוי החגים ורשמו צמיחה חיובית בשוק ואצל החברה אך חודש מאי אופיין בצמיחה שלילית – מגמה אותה ניתן לראות לאורך כל המחצית הראשונה.

האטה בשוק וחג הפסח יביאו לשחיקה ברווחיות הגולמית
אנו מעריכים שחיקה קלה ברווחיות הגולמית הן ביחס לרבעון ראשון והן ביחס לרבעון המקביל אשתקד זאת בשל היקף המבצעים העולה בעיתות חגים והן כתוצאה מהחולשה הכללית בשוק ורמת התחרות הגבוהה בין רשתות השיווק המביאה לשחיקה במחירים.
השפעה ראשונה של התוכנית האסטרטגית – הוצאות של כ- 200 מ' ₪
במהלך יוני הודיעה שופרסל על תוכנית אסטרטגית חדשה הכוללת סגירה של סניפים מפסידים, צמצום פערי המחירים בין הפורמטים השונים כמו גם תהליכי התייעלות נוספים וחיזוק מקורות הצמיחה קדימה. כחלק מהתוכנית הנ"ל דיווחה החברה כי תרשום החברה הוצאות חד פעמיות של כ- 200 מ' ₪ (כ- 150 מ' ₪ לאחר מס) כאשר אנו מעריכים כי מתוך כך כ- 150 מ' ₪ ירשמו ברבעון השני. כתוצאה מכך אנו צפויים לראות פגיעה משמעותית ברווח התפעולי אשר יהיה שלילי בהיקף של כ- 53 מ' ₪. נציין כי בנטרול ההוצאה הנ"ל אנו הערכנו רווח של כ- 97 מ' ₪.
בהסתכלות קדימה, שוק המזון צפוי להמשיך להתאפיין בחולשה
מתחילת השנה מדד מחירי המזון ירד בכ- 2.2% ואם ננטרל את עליית המע"מ של 1% ביוני אשתקד מדד המחירים חזר לרמתו בתחילת 2013. נקודה זו הינה מהווה המחשה לחולשה בשוק כאשר עפ"י נילסן בחצי השנה הראשונה הציג הצריכה קיטון כמותי של 0.3% וקיטון כספי של 1.2%. אנו מעריכים כי החולשה המאפיינת את שוק המזון בחצי שנה הראשונה תאפיין אותו גם במחצית השנייה כאשר החוסן הכלכלי של הצרכנים איננו מציג שיפור (והלחימה איננה מסייעת).

בשורה התחתונה, התהליכים המתרחשים בשוק המזון ובפרט התהליכים אותם מבצעת שופרסל בימים אלו צפויה להביא את החברה להציג תוצאות חלשות יותר במחצית השנייה של השנה הן בשל הוצ' חד פעמיות נוספות והן בשל הורדות המחירים כאשר ייקח זמן לממש את צעדי הפיצוי הצפויים מנגד. בנוסף, בשל התזרים השלילי הצפוי השנה וההפסד ברמה השנתית והרבעונית אנו איננו צפויים לראות חלוקה של דיבידנד. אנו נותרים בהמלצת תשואת שוק עם מחיר יעד של 11 ₪ למניה.
צילום: גלעד קרני.



טלנירי מציעה לך את מגוון השירותים תחת קורת גג אחת!

פתיחת חשבון למסחר בארץ ובארה"ב, שירותי איתותים לישראל, ארה"ב והמעו"ף, שירות החזרי מס, תוכנת ניתוח טכני ועוד... השאר את פרטיך ונחזור אליך בהקדם

שם מלא*: טלפון*: דוא"ל:


RSS

כתבות נוספות

- מידע פיננסי לפני כולם  © כל הזכויות שמורות  |  משרד ראשי: יגאל אלון 94, תל-אביב  |  073-250-5855  |  info@talniri.co.il