TLV  |  LDN  |  NY
 
מסחר בבורסה בורסה מסחר בבורסה תחרות המשקיעים מסחר בבורסה

העמלות שלנו

העמלות שלנו

חדשות

גידול של כמעט פי 3 בגניבת רכבים חדשים מודל 2023

מערכת טלנירי | 28/9, 20:19
פוינטר מסכמת את רבעון 3 בגניבות רכב בישראל

אינטל וטאואר מודיעות על הסכם חדש להרחבת כושר ייצור

מערכת טלנירי | 5/9, 21:04
טאואר תרחיב את כושר הייצור שלה בטכנולוגיית 300 מ"מ באמצעות רכישת מכונות שיותקנו במפעל אינטל בניו מקסיקו, כמענה לביקושים גדלים של לקוחות החברה

מידרוג מאשרת לנתג"ז דירוג Aa1 לגיוס אג"ח


בהיקף של 300 מיליון שקל
מידרוג מודיעה על דירוג Aa1, באופק יציב, להרחבת סדרה ד' בסך של עד כ- 300 מ' שקל, שבכוונת נתיבי הגז הטבעי לישראל. סך אגרת החוב מסדרה ד', לאחר ההרחבה, יעמוד על כ-800 מיליון שקל ע.נ., ודירוגה נותר על כנו. מידרוג מותירה את דירוג אג"ח סדרות א', ג' ו-ד', Aa1 באופק יציב, על כנו.

הרחבת סדרה ד' תונפק עבור צורכי ההשקעה של החברה, כפי שאושרו במסגרת רישיון החברה, בכפוף לתעריף הרגולטורי הקיים, המשקף, בין היתר, יחס כיסוי חוב של 1.3 ויחס כיסוי מאוחד של 1.15. במסגרת הדירוג נלקחה בחשבון מידת תמיכת המדינה בחברה והתלות בין המדינה לחברה. מידרוג מעריכה את התמיכה כגבוהה מאוד ואת התלות בין החברה למדינה כגבוהה מאוד.

ביום 10/04/2014 ביצעה החברה הנפקת אג"ח סדרה ד' בהיקף כולל של 500 מ' ₪ ע.נ.. בכוונת החברה להנפיק אגרות חוב נוספות מסדרה ד' ולגייס בדרך של הרחבה, סך של עד כ- 300 מ' ₪ ע.נ., וזאת עבור המשך ביצוע תכנית ההשקעות בצנרת ההולכה הארצית, כפי שעודכנה ברישיונה במהלך חודש אוקטובר 2012[1]. אגרות החוב הנוספות מסדרה ד' יובטחו באותן בטוחות (פרי-פסו) שנקבעו בשטר הנאמנות, והן תהווינה סדרה אחת לכל דבר ועניין. פירעון הקרן והריבית של אגרות החוב סדרה ד' יהיו חצי שנתיים, ושנות פירעון הקרן יחולו בין השנים 2019-2033. בהתאם להערכות החברה, הנפקת אגרות החוב הנוספות מסדרה ד' תבוצע במהלך חודש יולי 2014.

יש לציין, כי בהתאם להערכותיה של החברה, צפויה החברה לגייס סך של כ- 700 מ' ₪ עד לשנת 2016, מעבר לסך הגיוס נשוא דוח דירוג זה, והכל בהתאם לתוכנית ההשקעות שלה, ובכפוף לתעריף רגולטורי המשקף, בין היתר, יחס כיסוי חוב של 1.3 ויחס כיסוי חוב מאוחד של 1.15.

גורמים אשר עשויים לשפר את הדירוג
המשך הספקה סדירה של גז טבעי למשק הישראלי באופן שיביא לגידול משמעותי ומתמשך בהכנסות החברה וביחסי הכיסוי

חיבור לקוחות נוספים, לרבות חברות חלוקה, באופן שישפר את יחסי הכיסוי, ללא פגיעה ביציבות תזרים המזומנים

גורמים אשר עלולים לפגוע בדירוג
שינוי לרעה בהערכת מידת התמיכה ומידת התלות ביחסים מול המדינה

שינוי רגולטורי באשר להכרה בעלויות ובאשר לשמירה על יחס כיסוי חוב ויחס כיסוי חוב מאוחד

ירידה מהותית בשיעור ההכנסות מרכיב קיבולת, באופן שיחשוף את החברה לתנודתיות להיקפי ההזרמה בפועל

אי-שמירה על יתרות נזילות, ברמה ההולמת את הדירוג, ביחס להיקפי הפעילות הצפויים ועומס הפירעונות הצפוי

שינוי מדיניות החברה באשר למסלולי השקעת כספי הקרנות וחשיפה לאפיקי השקעה מסוכנים יותר

שינוי במבנה בעלות החברה
מחסור ארוך ומתמשך בגז טבעי העלול לגרור עיכוב או אי-תשלום רכיב הקיבולת



טלנירי מציעה לך את מגוון השירותים תחת קורת גג אחת!

פתיחת חשבון למסחר בארץ ובארה"ב, שירותי איתותים לישראל, ארה"ב והמעו"ף, שירות החזרי מס, תוכנת ניתוח טכני ועוד... השאר את פרטיך ונחזור אליך בהקדם

שם מלא*: טלפון*: דוא"ל:


RSS

כתבות נוספות

- מידע פיננסי לפני כולם  © כל הזכויות שמורות  |  משרד ראשי: יגאל אלון 94, תל-אביב  |  073-250-5855  |  info@talniri.co.il