TLV  |  LDN  |  NY
 
מסחר בבורסה בורסה מסחר בבורסה תחרות המשקיעים מסחר בבורסה

העמלות שלנו

העמלות שלנו

חדשות

גידול של כמעט פי 3 בגניבת רכבים חדשים מודל 2023

מערכת טלנירי | 28/9, 20:19
פוינטר מסכמת את רבעון 3 בגניבות רכב בישראל

אינטל וטאואר מודיעות על הסכם חדש להרחבת כושר ייצור

מערכת טלנירי | 5/9, 21:04
טאואר תרחיב את כושר הייצור שלה בטכנולוגיית 300 מ"מ באמצעות רכישת מכונות שיותקנו במפעל אינטל בניו מקסיקו, כמענה לביקושים גדלים של לקוחות החברה

התפתחות החוב במשק בחודשים פברואר-מרץ 2014


בנק ישראל
מהחטיבה למידע ולסטטיסטיקה נמסר, כי בחודש פברואר עלתה יתרת החוב של המגזר העסקי בכ-2 מיליארדי ש"ח לרמה של כ-779 מיליארדים (0.3%).
העלייה ביתרה נבעה מגיוס חוב נטו, תוצאה של גיוס אג"ח סחיר בישראל של כ-2.1 מיליארדים שקוזזו בחלקם ע"י פירעון הלוואות מחו"ל. מתחילת השנה לא חל שינוי משמעותי בחוב המגזר העסקי לבנקים.
בחודש מרץ הנפיק המגזר העסקי (ללא בנקים וביטוח) אג"ח בשווי של כ-0.5 מיליארדי ש"ח, כולן באמצעות אג"ח סחיר. נתון זה הוא הנמוך ביותר בשנה וחצי האחרונות, זאת לאחר גיוס השיא שנרשם בחודש שעבר.

החוב של משקי הבית
יתרת החוב של משקי הבית ירדה בחודש פברואר בכ-1.3 מיליארדי ש"ח (0.3%-) לרמה של כ-409 מיליארדים. הירידה ביתרה נבעה מפירעון חוב של כ-0.9 מיליארדי ש"ח וכן מהשפעת ירידת המדד. יתרת החוב לדיור מסך החוב של משקי הבית נותרה כמעט ללא שינוי ועומדת על כ-289 מיליארדים.
בחודש מרץ הסתכמו ביצועי המשכנתאות (נטילות של משכנתאות חדשות) בכ-4.5 מיליארדי ש"ח, גבוה מעט מהנתון בחודש פברואר.

עלויות החוב במשק
הפער בין הריבית על האשראי הבנקאי החדש שניתן והריבית על הפיקדונות במגזר הצמוד למדד עלה בחודש פברואר בכ-0.07 נק' אחוז, זאת עקב עלייה בריבית על האשראי וירידה בריבית על הפיקדונות.

בסוף חודש פברואר עמד המרווח בין תשואת מדד האג"ח הקונצרני הצמוד, תל בונד 60, לבין ממוצע תשואות האג"ח הממשלתיות הצמודות – על רמה של 1.22 נק' אחוז, נמוך מהחודש הקודם בכ-0.06 נק' אחוז.

בחודש מרץ הריבית הממוצעת על משכנתאות חדשות לא צמודות ירדה בכ-0.18 נק' אחוז, זאת על רקע ירידת ריבית בנק ישראל בחודש פברואר. הריבית על משכנתאות חדשות צמודות למדד ירדה בכ-0.06 נק' אחוז.


טלנירי מציעה לך את מגוון השירותים תחת קורת גג אחת!

פתיחת חשבון למסחר בארץ ובארה"ב, שירותי איתותים לישראל, ארה"ב והמעו"ף, שירות החזרי מס, תוכנת ניתוח טכני ועוד... השאר את פרטיך ונחזור אליך בהקדם

שם מלא*: טלפון*: דוא"ל:


RSS
- מידע פיננסי לפני כולם  © כל הזכויות שמורות  |  משרד ראשי: יגאל אלון 94, תל-אביב  |  073-250-5855  |  info@talniri.co.il