TLV  |  LDN  |  NY
 
מסחר בבורסה בורסה מסחר בבורסה תחרות המשקיעים מסחר בבורסה

העמלות שלנו

העמלות שלנו

חדשות

גידול של כמעט פי 3 בגניבת רכבים חדשים מודל 2023

מערכת טלנירי | 28/9, 20:19
פוינטר מסכמת את רבעון 3 בגניבות רכב בישראל

אינטל וטאואר מודיעות על הסכם חדש להרחבת כושר ייצור

מערכת טלנירי | 5/9, 21:04
טאואר תרחיב את כושר הייצור שלה בטכנולוגיית 300 מ"מ באמצעות רכישת מכונות שיותקנו במפעל אינטל בניו מקסיקו, כמענה לביקושים גדלים של לקוחות החברה

סקירה שבועית והמלצות למסחר של אסף שאול


שוק המניות צפוי להמשיך להיות חיובי בטווח הקצר
סמנכ"ל השקעת באלפא פלטינום ניהול השקעות

אינפלציה וריבית
ירידת הריבית הייתה מגולמת בשווקים, ולכן לא השפיעה באופן מהותי. להערכתנו לא נראה הורדות ריבית נוספות בטווח קרוב.
לפי הודעת בנק ישראל, הורדת הריבית נועדה לצמצם את פערי הריביות "ולהחליש את הגורמים להתחזקות השקל". למעשה בנק ישראל מצטרף ל"מלחמת המטבעות" בעולם. ההודעה מדגישה את ההשפעה המרסנת של ירידה מגרעון תקציבי של 4.65% תוצר השנה ל- 3% בשנת 2014.

תקציב המדינה וצמיחה
אנו רואים סימנים ראשוניים להתמתנות בביקושים לרכישת דירות. בחודשים האחרונים מסתמנת ירידה בביקוש לדירות חדשות. בחודש אפריל חלה ירידה של 1.6% במספר הדירות החדשות שנמכרו (לעומת חודש מרץ), וירידה של 2.9% לעומת רמת המכירות ברבעון א'. עדיין היקף המכירות באפריל השנה גבוה מאפריל 2012 ב- 17.2%. יישום צעדי המיסוי אשר הטילה הממשלה (העלאת מס רכישה) צפויים להביא להתמתנות נוספת בביקושים.

מאקרו חו"ל
בארה"ב, דיוני הפד לגבי צמצום היקף ה- QE ונתונים מעט יותר חיוביים שפורסמו במהלך סופ"ש הביאו את התשואות הארוכות חזרה ל- 2%.
בשבוע האחרון מרבית הנתונים שפורסמו בארה"ב היו חיוביים. מסתמנת עלייה במכירות של בתים חדשים (2.3% באפריל) ובבתים יד שנייה (0.6%+). המחיר הממוצע של בית חדש עלה ב- 15% ב- 12 החודשים האחרונים. מספר דורשי העבודה ירד ל- 340 אלף איש בשבוע האחרון מ- 363 אלף לפני שבוע. סקר PMI בתעשייה נותר יציב על רמה של 51.9 נקודות במאי לעומת 52.0 באפריל (ההזמנות לשוק המקומי עלו אך חלה ירידה בהזמנות ליצוא). ההזמנות של מוצרי בני קיימא עלו ב- 3.3% באפריל (מול ציפיות ל- 1.1%) לאחר ירידה של 5.9% במרץ.
לסיכום, סביר להניח שעד רבעון ד' 2013 הפד יקטין בהדרגה את היקף הרכישות מ- 85 מיליארד דולר, לרמה של 60-70 מיליארד דולר עד סוף השנה. גם אם לא מדובר בשינוי מהותי במדיניות, עצם הצמצום ברכישות וציפייה לצמצום נוסף (ואפילו העלאת ריבית אולי עד סוף 2014) צפויים לדחוף את התשואות הארוכות כלפי מעלה ל- 2.3%-2.5% עד סוף השנה הזו.

המלצות לתיק השקעות
בשוק האג"ח, המשך עלייה בתשואות בארה"ב גורמת לעליית תשואות גם בישראל, להערכתנו תהליך זה צפוי להמשך.
המלצתנו היא לקצר את מח"מ האחזקות בתיקים. הסיכון בשוק האג"ח כרגע גדול מהסיכוי, אנו נעדיף בשקלים את המח"מ הקצר (2-3) ובצמוד מח"מ (3-4), עפ"י החלוקה הבאה: 40% שקלי 60% צמוד.
בשוק המניות, הירידות החדות ביפן מיוחסות למימוש רווחים אגרסיבי, ולהערכתנו השפעתו על שאר השווקים בעולם נמוכה. להערכתנו כל עוד תשואות האג"ח והריביות בעולם נמוכות, נמשיך לראות זרימה של כסף לנכסי הסיכון דבר התומך בשוק המניות.

לסיכום, להערכתנו שוק המניות צפוי להמשיך להיות חיובי בטווח הקצר.לאור ביצועי החסר של מדדי מניות בישראל לעומת העולם מתחילת השנה, אנו מעדיפים לתת משקל עודף להשקעה במניות בארץ, זאת יחד עם שילוב של מניות בשוק האמריקאי.


טלנירי מציעה לך את מגוון השירותים תחת קורת גג אחת!

פתיחת חשבון למסחר בארץ ובארה"ב, שירותי איתותים לישראל, ארה"ב והמעו"ף, שירות החזרי מס, תוכנת ניתוח טכני ועוד... השאר את פרטיך ונחזור אליך בהקדם

שם מלא*: טלפון*: דוא"ל:


RSS
- מידע פיננסי לפני כולם  © כל הזכויות שמורות  |  משרד ראשי: יגאל אלון 94, תל-אביב  |  073-250-5855  |  info@talniri.co.il