TLV  |  LDN  |  NY
 
מסחר בבורסה בורסה מסחר בבורסה תחרות המשקיעים מסחר בבורסה

העמלות שלנו

העמלות שלנו

חדשות

גידול של כמעט פי 3 בגניבת רכבים חדשים מודל 2023

מערכת טלנירי | 28/9, 20:19
פוינטר מסכמת את רבעון 3 בגניבות רכב בישראל

אינטל וטאואר מודיעות על הסכם חדש להרחבת כושר ייצור

מערכת טלנירי | 5/9, 21:04
טאואר תרחיב את כושר הייצור שלה בטכנולוגיית 300 מ"מ באמצעות רכישת מכונות שיותקנו במפעל אינטל בניו מקסיקו, כמענה לביקושים גדלים של לקוחות החברה

רבעון חזק לאלקטרה מוצרי צריכה


דוחות - אילוסטרציה
הרווח הנקי טיפס בכ-58% לכ- 24.3 מיליון שקל
ההכנסות צמחו בכ-49% לכ-729.6 מיליון שקל
ה-EBITDA של החברה ברבעון הראשון גדל בכ-34.8% לכ-39.1 מ' שקל

פעילות רשת "אייס אוטו דיפו הניבה לחברה ברבעון הראשון הכנסות בסך של כ-148.8 מיליון שקל ורווח תפעולי של כ-6 מיליון שקל

הפעילות בשווקים הבינלאומיים, שנרכשה מחברת איירוול ב-1.10.12 הניבה ברבעון השני לפעילותה תחת "אלקטרה מוצרי צריכה" הכנסות בהיקף של כ- 55.1 מיליון שקל

דירקטוריון החברה אישר חלוקת דיבידנד בהיקף של כ-30 מיליון שקל

יקי ודמני, מנכ"ל אלקטרה מוצרי צריכה: "הרבעון הראשון של 2013 משקף את הצמיחה שנרשמה בכל תחומי פעילותה של הקבוצה, הן בזכות הגידול בפעילות בתחומים המסורתיים של יבוא ושיווק מוצרי צריכה והרשתות הקמעונאיות, והן הודות למנועי הצמיחה השונים בהם השקענו בשנתיים האחרונות, ובראשם רשת אייס והפעילות הבינלאומית שרכשנו בתחום המזגנים הביתיים. ברבעון הראשון של 2013 סיימנו את תהליכי ההטמעה של הפעילויות החדשות, שנרכשו אשתקד, ועתה אנו משקיעים את מירב משאבינו בניהול השוטף של עסקי הקבוצה ובהגדלת רווחיה תוך חיזוק המעמד המוביל של אלקטרה ושל המותגים שברשותה בשוקי היעד שלנו".

קבוצת אלקטרה מוצרי צריכה, בניהולו של יקי ודמני, פותחת את שנת 2013 עם רבעון ראשון של צמיחה בהכנסות וברווחים. אלקטרה מוצרי צריכה סיימה את הרבעון הראשון של שנת 2013 עם עלייה של כ-58% ברווח הנקי לרמה של כ-24.3 מיליון שקל, לעומת כ-15.4 מיליון שקל ברבעון המקביל בשנת 2012. הצמיחה ברווח הנקי נבעה מגידול בכל מגזרי הפעילות, ובעיקר מהכללתה של רשת "אייס אוטו דיפו", שנרכשה בתחילת הרבעון השני של 2012.

הכנסותיה של אלקטרה מוצרי צריכה ברבעון הראשון של שנת 2013 צמחו בכ-49% לכ-729.6 מיליון שקל, לעומת כ-490.6 מיליון שקל ברבעון הראשון של שנת 2012. העלייה בהכנסות החברה נובעת, כאמור, מעליה בכל מגזרי הפעילות ,ובעיקר מהכללתה של פעילות רשת אייס.

הרווח הגולמי של אלקטרה מוצרי צריכה ברבעון הראשון של שנת 2013 טיפס בכ- 67% לכ-209.2 מיליון ₪ (28.7% מהמכירות), בהשוואה לכ-125.5 מיליון שקל ברבעון המקביל ב-2012 (25.6% מהמכירות). יצויין, כי שיעור הרווח הגולמי עלה בעיקר בעקבות קליטת פעילות אייס-אוטו דיפו, המאופיינת ברווחיות גבוהה יותר מהרווחיות הגולמית המקובלת בענף החשמל והאלקטרוניקה.

הרווח התפעולי של אלקטרה מוצרי צריכה צמח ברבעון הראשון של 2013 בכ-41.3% לכ-31.5 מיליון שקל, לעומת כ-22.3 מיליון שקל ברבעון המקביל ב-2012. העלייה ברווח התפעולי נובעת מהשיפור בכל מגזרי הפעילות של הקבוצה.

ה-EBITDA של החברה ברבעון הראשון של השנה גדל בכ- 34.8% לכ-39.1 מיליון שקל, בהשוואה לכ- 29 מיליון שקל ברבעון הראשון אשתקד.

מבחינת החלוקה למגזרי פעילות, רשמה אלקטרה מוצרי צריכה ברבעון הראשון של 2013 מגזר מוצרי הצריכה עלייה במכירות של כ-29.1% לכ-344.4 מיליון שקל , לעומת כ-266.7 מיליון שקל בתקופה המקבילה אשתקד. הרווח התפעולי של המגזר בתקופה האמורה הסתכם בכ-14.1 מיליון שקל, עלייה של כ-1% בהשוואה לרבעון הראשון בשנת 2012 . יצוין, כי העלייה הושפעה, בין היתר, מרכישת פעילות המזגנים הביתיים של איירוול ב-1.10.12, שהניבה ברבעון הראשון של השנה – שהוא הרבעון השני של הפעילות תחת אלקטרה מוצרי צריכה - הכנסות בהיקף של כ- 55.1 מיליון שקל ורווח תפעולי של כ- 1.5 מיליון שקל.

במגזר הקמעונאות - בו פועלת אלקטרה באמצעות הרשתות 'מחסני חשמל' ו'שקם אלקטריק' - רשמה החברה ברבעון הראשון של שנת 2013 הכנסות בסך של כ-311.9 מיליון שקל, עלייה של כ- 7.5% לעומת הרבעון המקביל בשנת 2013, בו הסתכמו ההכנסות בכ-290.1 מיליון שקל. העלייה נבעה מצמיחת הפעילות בסניפים זהים, מפתיחת סניפים חדשים ומעיתויו של חג הפסח השנה. הרווח התפעולי של המגזר הסתכם בכ-8.7 מיליון שקל, עלייה של כ-7.6% לעומת כ-7.4 מיליון שקל ברבעון הראשון של שנת 2012.

מגזר "עשה זאת בעצמך" , הנכלל בדוחות החברה מאז השלמת הרכישה של פעילות רשת "אייס - אוטו דיפו" ב-1.4.12, הניב ברבעון הראשון של 2013 הכנסות בהיקף של כ-148.8 מיליון שקל, ורווח תפעולי של כ-6 מיליון שקל.

ממאזנה של אלקטרה מוצרי צריכה עולה, כי ההון העצמי של הקבוצה מסתכם בכ-509.5 מיליון שקל, וזאת לאחר חלוקת דיבידנד בהיקף של כ-62 מיליון שקל במהלך שנת 2012. בהקשר זה נציין, כי במקביל לאישור הדוחות אישר דירקטוריון החברה חלוקת דיבידנד בהיקף של כ-30 מיליון שקל.

אלקטרה מוצרי צריכה, בשליטת קבוצת אלקו החזקות ובניהולו של יקי ודמני, פועלת בשלושה תחומים:
תחום ראשון- ייצור,יבוא ,יצוא, שיווק, מכירה והפצה של מוצרי צריכה חשמליים, לרבות מזגנים, מוצרים "לבנים", מוצרי אלקטרוניקה ברי מים ועוד. בין המותגים שהחברה משווקת: "אירוול" "אלקטרה", "אלקו" ,"אלקטרה בר", "פיליפס", "מילה", "ווירלפול" "סאוטר" "ליבהר" ו"דייקין"
תחום שני- רשתות שיווק למוצרי חשמל, באמצעות הפעלת הרשתות "מחסני חשמל","שקם אלקטריק", ו"סנסור";
תחום שלישי- "עשה זאת בעצמך", באמצעות הפעילות של רשת "אייס אוטו דיפו".


טלנירי מציעה לך את מגוון השירותים תחת קורת גג אחת!

פתיחת חשבון למסחר בארץ ובארה"ב, שירותי איתותים לישראל, ארה"ב והמעו"ף, שירות החזרי מס, תוכנת ניתוח טכני ועוד... השאר את פרטיך ונחזור אליך בהקדם

שם מלא*: טלפון*: דוא"ל:


RSS
- מידע פיננסי לפני כולם  © כל הזכויות שמורות  |  משרד ראשי: יגאל אלון 94, תל-אביב  |  073-250-5855  |  info@talniri.co.il