TLV  |  LDN  |  NY
 
מסחר בבורסה בורסה מסחר בבורסה תחרות המשקיעים מסחר בבורסה

העמלות שלנו

העמלות שלנו

חדשות

גידול של כמעט פי 3 בגניבת רכבים חדשים מודל 2023

מערכת טלנירי | 28/9, 20:19
פוינטר מסכמת את רבעון 3 בגניבות רכב בישראל

אינטל וטאואר מודיעות על הסכם חדש להרחבת כושר ייצור

מערכת טלנירי | 5/9, 21:04
טאואר תרחיב את כושר הייצור שלה בטכנולוגיית 300 מ"מ באמצעות רכישת מכונות שיותקנו במפעל אינטל בניו מקסיקו, כמענה לביקושים גדלים של לקוחות החברה

בנק HSBC מדרג את מדינת ישראל במקום ה-13 מבין מדינות העולם


מבחינת מידת ההשפעה שיש לשינויים במחירי הנפט על הכלכלה המקומית
כך עולה מסקירה מיוחדת שפרסמו כלכלני HSBC, שבה ניתחו את השפעת הירידה האחרונה במחירי הנפט על הכלכליות המרכזיות. זאת, לאחר שמחיר חבית נפט מסוג "ברנט" ירד ב-12.5% מתחילת החודש.
על פי "מדד המדינות הרגישות לשינויים במחירי הנפט" של HSBC, המדינה המושפעת במידה הרבה ביותר משינויים במחירי הנפט היא מקסיקו, ואחריה מדורגות נורווגיה, ערב הסעודית, ארה"ב וצ'ילה. כלכלני HSBC מציינים, כי "ההשפעה של ירידת מחירי הנפט, ככל שתתמיד, על הכלכלה העולמית, צפויה להיות חיובית. עם זאת, את ההשפעה העיקרית של ירידת מחירי הנפט, אם המחירים אכן ימשיכו להיות נמוכים – נראה בשנת 2014, כשהמרוויחות העיקריות מכך צפויות להיות הודו וסין.

כלכלני הבנק מציינים כי כי "ההשפעה של ירידת מחירי הנפט האחרונה על מדיניות מערביות צפויה להסתכם בעלייה של 0.1% בתמ"ג ובירידה של 0.5% בממוצע באינפלציה. ככל שהמחירים יישארו נמוכים או אף ימשיכו לרדת, נראה השפעה חיובית בולטת יותר על הצמיחה במדינות אלה ב-2014. לדבריהם, "בעוד שעלייה במחירי הנפט משפיעה על הכלכלה באופן ברור, ההשפעה שיש לירידה במחירי הנפט על הכלכלה אינה תמיד כה חזקה. כך, לדוגמה, עלייה של 10% במחירי הנפט הנוכחיים צפויה להוביל לירידה של 0.2% בתמ"ג של ארה"ב, אולם ירידה של מחירי הנפט באותו שיעור תוביל לעלייה של 0.1% בלבד בתמ"ג האמריקאי".
ואילו בשווקים המתפתחים, ההשפעה של ירידת מחירי הנפט משמעותית בהרבה. לפי כלכלני HSBC, "מי שצפויות לספוג את הפגיעה המשמעותית ביותר בצמיחה הן יצרניות נפט גדולות כמו ערב הסעודית ורוסיה – כך, לדוגמה, רוסיה צפויה לספוג פגיעה של 0.6% בתמ"ג. מאידך, צרכניות הנפט הגדולות מבין המדינות המתפתחות, כגון הודו, טורקיה ודרום אפריקה, צפויות להיות המרוויחות הגדולות מהתבססות המחירים ברמה של 90 דולר לחבית".

בסה"כ, אומרים בבנק, "ירידת מחירי הנפט משפיעה לחיוב על מדינות אסיה, ובראשן על הודו וסין, שהן קטרים מרכזיים שמושכים קדימה את הכלכלה העולמית. לצרכניות נפט גדולות כמו הודו, וייטנאם וטורקיה יש נתח גדול יותר בצמיחה העולמית מאשר ליצרניות נפט גדולות, כמו מדינות המזה"ת, כך שירידה במחירי הנפט צפויה להשפיע לחיוב על הצמיחה גם בחלקים אחרים של העולם. לסיכום, ההשפעה של ירידת מחירי הנפט, ככל שתתמיד, על הכלכלה העולמית, צפויה להיות חיובית".


טלנירי מציעה לך את מגוון השירותים תחת קורת גג אחת!

פתיחת חשבון למסחר בארץ ובארה"ב, שירותי איתותים לישראל, ארה"ב והמעו"ף, שירות החזרי מס, תוכנת ניתוח טכני ועוד... השאר את פרטיך ונחזור אליך בהקדם

שם מלא*: טלפון*: דוא"ל:


RSS
- מידע פיננסי לפני כולם  © כל הזכויות שמורות  |  משרד ראשי: יגאל אלון 94, תל-אביב  |  073-250-5855  |  info@talniri.co.il