TLV  |  LDN  |  NY
 
מסחר בבורסה בורסה מסחר בבורסה תחרות המשקיעים מסחר בבורסה

העמלות שלנו

העמלות שלנו

חדשות

גידול של כמעט פי 3 בגניבת רכבים חדשים מודל 2023

מערכת טלנירי | 28/9, 20:19
פוינטר מסכמת את רבעון 3 בגניבות רכב בישראל

אינטל וטאואר מודיעות על הסכם חדש להרחבת כושר ייצור

מערכת טלנירי | 5/9, 21:04
טאואר תרחיב את כושר הייצור שלה בטכנולוגיית 300 מ"מ באמצעות רכישת מכונות שיותקנו במפעל אינטל בניו מקסיקו, כמענה לביקושים גדלים של לקוחות החברה

FXCM ישראל: "החרפה בירידות השערים בשוק העולמי תהיה מסר לפוליטיקאים לפתור במהרה את הצוק הפיסקאלי


בשווקים מתחילים להביא בחשבון תרחישים שבהם הצוק הפיסקאלי לא ייפתר עד מועד פקיעת הטבות המס והתמריצים ב-1 בינואר
הדולר-שקל נסחר במגמה יורדת תלולה. ואולם, גל של שנאת סיכון בעולם על רקע הצוק הפיסקאלי עשויה לגרור תיקון כלפי מעלה בדולר-שקל.

הפוליטיקה שוב מנצחת את השכל הישר, ולמרות מרבית ההערכות המוקדמות, הנה אנו ערב חג המולד וסוגיית הצוק הפיסקאלי נותרה בלתי פתורה. אם עד כה השווקים גילו שאננות לנוכח הסחבת במגעים בין הממשל לקונגרס, הרי שכעת בשווקים מתחילים להביא בחשבון תרחישים נוספים, שבהם הצוק הפיסקאלי לא ייפתר עד מועד פקיעת הטבות המס והתמריצים ב-1 בינואר. לאור הפערים הגדולים בין שני הצדדים, ישנה סבירות ממשית ביותר כי לא תושג הסכמה עד ה-1 בינואר. ביום שישי כבר ראינו את העצבנות הגוברת בשווקים, שהביאה לירידות שערים חדות. ייתכן כי בשבוע הקרוב, שיהיה מקוצר בשל חג המולד, נראה החרפה של ירידות השערים, שתהווה בבחינת מסר מן השווקים לפוליטיקאים לסיים את העניין. בדרך כלל, הימים הללו שבין חג המולד לבין ראש השנה האזרחית מתאפיינת בנפחי מסחר דלילים ותנודתיות נמוכה. ואולם, לאור הסוגיה הבלתי פתורה של הצוק הפיסקאלי, ייתכן שדווקא נראה תנועות חדות יותר בשווקים בשבוע הקרוב.

דולר-שקל:

"הדולר-שקל נסחר במגמה יורדת תלולה. ואולם, גל של שנאת סיכון בעולם על רקע הצוק הפיסקאלי עשויה לגרור תיקון כלפי מעלה בדולר-שקל"

מי שיצא נשכר מגל שנאת הסיכון ששטף את השוק ביום המסחר האחרון היה הדולר, שנוטה להתחזק כאשר סף החרדה בשוק גבוה והביקוש לנכסים בטוחים יותר עולה. התחזקותו של הדולר באה לידי ביטוי בעיקר אל מול המטבעות בעלי התשואה הגבוהה יותר בשוק המט"ח. דווקא אל מול השקל, הדולר לא הצליח לממש את המפנה לטובתו, והדולר-שקל סיים את שבוע המסחר בקרבת רמות השפל של 3.74. הצמד עדיין נסחר בתוך תוואי של מגמה יורדת תלולה, וכרגע אין סימן טכני שעשוי להעיד על מכירת-יתר או מפנה. ואולם, אם נראה השבוע סנטימנט שלילי בשוקי ההון העולמיים והמשך תנועת ההון אל הדולר, אזי ייתכן כי הדבר ישנה את יחסי הכוחות גם אל מול השקל. לאור הירידה החדה של הצמד, אם אכן יצליח להתממש מפנה כלפי מעלה הרי שהוא עשוי להיות חד. עלייה מעל 3.76 עשויה לאותת על כך, ולסלול את הדרך אל 3.79. כל עוד אנו מתחת לרמה הזו, אין לנו אלא להסתכל מטה, לעבר 3.71.


טלנירי מציעה לך את מגוון השירותים תחת קורת גג אחת!

פתיחת חשבון למסחר בארץ ובארה"ב, שירותי איתותים לישראל, ארה"ב והמעו"ף, שירות החזרי מס, תוכנת ניתוח טכני ועוד... השאר את פרטיך ונחזור אליך בהקדם

שם מלא*: טלפון*: דוא"ל:


RSS
- מידע פיננסי לפני כולם  © כל הזכויות שמורות  |  משרד ראשי: יגאל אלון 94, תל-אביב  |  073-250-5855  |  info@talniri.co.il