TLV  |  LDN  |  NY
 
מסחר בבורסה בורסה מסחר בבורסה תחרות המשקיעים מסחר בבורסה

העמלות שלנו

העמלות שלנו

חדשות

גידול של כמעט פי 3 בגניבת רכבים חדשים מודל 2023

מערכת טלנירי | 28/9, 20:19
פוינטר מסכמת את רבעון 3 בגניבות רכב בישראל

אינטל וטאואר מודיעות על הסכם חדש להרחבת כושר ייצור

מערכת טלנירי | 5/9, 21:04
טאואר תרחיב את כושר הייצור שלה בטכנולוגיית 300 מ"מ באמצעות רכישת מכונות שיותקנו במפעל אינטל בניו מקסיקו, כמענה לביקושים גדלים של לקוחות החברה
> > חדשות שוק ההון

מזרחי טפחות בתחזית קודרת: שיעור הצמיחה יפחת ב-4 הרביעים הבאים ל-3%


רונן מנחם: הפיחות המהיר בשער השקל, העשוי להימשך בחודשים הבאים, עלול להחריף את התמונה
בבנק מזרחי טפחות מעריכים היום כי תחול האטה של ממש בארבעת הרביעים הבאים, כך ששיעור הצמיחה יפחת, ל-3% בלבד, או מעט מעל 1% במונחים לנפש.

רונן מנחם, מנהל יחידת ההשקעות והאסטרטגיה במזרחי, סבור כי נתוני התוצר החזקים למחצית הראשונה של השנה הם "שירת הברבור" של הצמיחה המהירה ממנה נהנה המשק ב-5 השנים האחרונות.
מנחם מציין כי ניתן להצביע על התמתנות עקבית בשיעור הצמיחה בהשוואה למחציות הקודמות ובמיוחד ברביע השני לעומת הרביע הראשון. כמו כן, חלק נכבד מהצמיחה (כ-20%) נבע מתחילת השנה מעלייה במיסים נטו על הייבוא, שהושפעה רבות מהתיסוף החד בשער השקל מול הדולר בתקופה הנדונה. זו הסיבה, להערכתו, כי בעוד שיעור הצמיחה הכולל ירד בין המחצית הראשונה לשנייה, בניכוי המסים הוא כמעט לא השתנה. רוב הצמיחה המפתיעה ברביע הראשון נבעה לפיכך מנושא המסים. הפיחות המהיר בשער השקל, העשוי להימשך בחודשים הבאים, עלול להחריף את התמונה.

בהמשך סקירתו מסביר מנחם, כי שניים מהמנועים החשובים שהוליכו את הצמיחה במחצית הראשונה של השנה –‏ ייצוא הסחורות והשירותים וההוצאה לצריכה פרטית על מוצרים בני קיימא –‏ מגלים חולשה לאחרונה ויתקשו להמשיך לספק תמיכה דומה ברביעים הבאים. ממדדי אמון הצרכנים עולה תמונה שלילית על הצריכה הפרטית וייבוא מוצרים בני קיימא, המשמש אינדיקציה מקדימה להוצאות משקי הבית, נפל בקרוב ל-20% בשלושת החודשים האחרונים (מאי-יולי). ניתן היה לזהות מגמה זו בנתוני התקציב שפורסמו בתחילת החודש. זאת לאחר עליות דו ספרתיות בחודשים הקודמים. בצד הייצוא, המשק נסמך זמן רב על הטכנולוגיה המעורבת-עילית, שם דהר ענף הכימיה, אך בשאר הטכנולוגיות כבר מורגשת האטה. מדד מנהלי הרכש יורד כבר ארבעה חודשים, נתון די נדיר בשנים האחרונות, ואינו מעודד במבט קדימה.

במזרחי לא רואים בעין יפה את העובדה שרק סעיף אחד –‏ הייצוא (שכאמור מגלה סימני היחלשות) הוליך את הצמיחה ברביע השני ואילו כל שאר השימושים ירדו. בנוסף מזכירים כי ברביע הקודם עלו כל המרכיבים.
למרות שהסקת מסקנות מנתונים רבעוניים מצריכה זהירות, בשל אופיים התנודתי, מעריכים בבנק כי "הרושם הכולל הוא, כי ברביעים הבאים תנגן הכלכלה הישראלית זמירות חדשות –‏ שלא בהכרח תערבנה לשומע".


טלנירי מציעה לך את מגוון השירותים תחת קורת גג אחת!

פתיחת חשבון למסחר בארץ ובארה"ב, שירותי איתותים לישראל, ארה"ב והמעו"ף, שירות החזרי מס, תוכנת ניתוח טכני ועוד... השאר את פרטיך ונחזור אליך בהקדם

שם מלא*: טלפון*: דוא"ל:


RSS

כתבות נוספות

- מידע פיננסי לפני כולם  © כל הזכויות שמורות  |  משרד ראשי: יגאל אלון 94, תל-אביב  |  073-250-5855  |  info@talniri.co.il