TLV  |  LDN  |  NY
 
מסחר בבורסה בורסה מסחר בבורסה תחרות המשקיעים מסחר בבורסה

העמלות שלנו

העמלות שלנו

חדשות

גידול של כמעט פי 3 בגניבת רכבים חדשים מודל 2023

מערכת טלנירי | 28/9, 20:19
פוינטר מסכמת את רבעון 3 בגניבות רכב בישראל

אינטל וטאואר מודיעות על הסכם חדש להרחבת כושר ייצור

מערכת טלנירי | 5/9, 21:04
טאואר תרחיב את כושר הייצור שלה בטכנולוגיית 300 מ"מ באמצעות רכישת מכונות שיותקנו במפעל אינטל בניו מקסיקו, כמענה לביקושים גדלים של לקוחות החברה
> > מחשבים וטכנולוגיה

נגיד בנק ישראל: המשבר הנוכחי לא מגיע לרמות של המשבר בשנות השלושים


סטנלי פישר
סטנלי פישר: "הבעיה היום נובעת בעיקר מהמצב העולמי ולא המקומי"
נגיד בנק ישראל, סטנלי פישר, נאם היום (ג'), בכנס המבקרים הפנימיים שמתקיים בתל אביב.

לדבריו, "אין ספק שמה שראינו במיוחד במערכת הפיננסית בשנה האחרונה, מאז נפילת ליהמן, זה המשבר הפיננסי הכי חמור מאז שנות השלושים של המאה הקודמת. אנו עדיין לא יודעים כמה חמור יהיה המשבר בצד הריאלי. כלומר כמה הירידות שתהינה בתמג. אך כבר ברור שזה המשבר הכי חמור מאז שנות השלושים. צריך לא להגזים ביחס למשבר הנוכחי. ישנם אנשים שטוענים שהמשבר הנוכחי מגיע לרמת המשבר בשנות השלושים. המשבר הנוכחי לא מגיע לרמות של המשבר בשנות השלושים. בשנות השלושים האבטלה (בארה"ב) הגיעה לרמות של מעל ל-30% כעת בארה"ב שיעור האבטלה עדיין לא הגיע 10%. המדינות בעולם מטפלות במשבר בצורה הרבה יותר טובה מהטיפול במשבר בשנות השלושים. במשבר אז, דאגו כל העת לאזן את התקציב. כאן אנו יכולים ללמוד מהביטוי המפורסם: מי שלא לומד מההיסטוריה, עשוי לחזור עליה. ואכן, הרבה מדינות דואגות היום לטפל במשבר גם במחיר של גרעונות בתקציב.
במקרה, הנגיד של הפד כתב את התזה שלו על המשבר הגדול. בתזה שלו הוא הסיק שבמשבר ההוא לא נתנו לכמות הכסף לגדול. כעת הוא מוסיף נזילות וכך, הוא הצליח לייצב את המצב.

המשק הישראלי:
פישר: "המשק הישראלי נכנס למשבר במצב טוב. הבעיה היום נובעת בעיקר מהמצב העולמי ולא המקומי. לפי התחזיות, בשנת 2009 הצמיחה העולמית תהיה מינוס 1.3. צפוי שתחזית זאת תישאר גם בחודש הבא מה שמהווה סימן מעודד לעומת העדכונים המהירים כלפי מטה שנעשו בחודשים האחרונים.
תחזית הצמיחה של יפן וגוש האירו הן לצמיחה שלילית של 4.2%, 6.2% בהתאמה. אצלנו התחזיות של בנק ישראל הן לצמיחה של מינוס אחוז וחצי ב2009 ופלוס אחוז ב2010. באוצר קצת יותר אופטימיים הם צופים לשנת 2009 מינוס אחוז. יחד עם זה, לצערי המציאות מוכיחה שהתחזיות לא כל כך מדויקות. מה שישפיע על מה שיקרה בפועל תלוי הרבה במה שיקרה בעולם".


טלנירי מציעה לך את מגוון השירותים תחת קורת גג אחת!

פתיחת חשבון למסחר בארץ ובארה"ב, שירותי איתותים לישראל, ארה"ב והמעו"ף, שירות החזרי מס, תוכנת ניתוח טכני ועוד... השאר את פרטיך ונחזור אליך בהקדם

שם מלא*: טלפון*: דוא"ל:


RSS

כתבות נוספות

- מידע פיננסי לפני כולם  © כל הזכויות שמורות  |  משרד ראשי: יגאל אלון 94, תל-אביב  |  073-250-5855  |  info@talniri.co.il