TLV  |  LDN  |  NY
 
מסחר בבורסה בורסה מסחר בבורסה תחרות המשקיעים מסחר בבורסה

העמלות שלנו

העמלות שלנו

חדשות

גידול של כמעט פי 3 בגניבת רכבים חדשים מודל 2023

מערכת טלנירי | 28/9, 20:19
פוינטר מסכמת את רבעון 3 בגניבות רכב בישראל

אינטל וטאואר מודיעות על הסכם חדש להרחבת כושר ייצור

מערכת טלנירי | 5/9, 21:04
טאואר תרחיב את כושר הייצור שלה בטכנולוגיית 300 מ"מ באמצעות רכישת מכונות שיותקנו במפעל אינטל בניו מקסיקו, כמענה לביקושים גדלים של לקוחות החברה

מנכ"ל התאחדות הקבלנים: תוכנית האוצר – זריקת חמצן לענף הבנייה


יוסי גורדון
יוסי גורדון: הזרמת אשראי לשוק הבניה היום תגדיל את התחלות הבניה בענף, תקל על המחסור הצפוי בדירות ותמנע קפיצה במחירי הדירות אחרי המיתון
מנכ"ל התאחדות הקבלנים , יוסי גורדון , שקידם את תוכנית הסיוע לענף הבנייה מול משרד האוצר, משרד השיכון ומנהל מקרקעי ישראל בשבועות האחרונים, מציין היום כי התוכנית של האוצר היא תוכנית טובה המהווה זריקת חמצן משמעותית לענף הבנייה.

לדבריו, המצוקה הקשה ביותר של ענף הבנייה היום היא מצוקת האשראי. הבנקים החמירו את תנאי מתן האשראי לקבלנים המעוניינם להכנס לפרויקטים חדשים. למרות הפחתת הריבית החדה של נגיד בנק ישראל , הבנקים לא הורידו את הריבית באשראי הניתן לקבלנים והתוצאה היא שקבלנים לא יכולים להכנס לפרויקטים חדשים.
לאור העובדה שגם טרם המשבר מלאי הדירות בישראל הגיע לשפל של 20 שנה , הרי שעצירה בבנייה כיום משמעה מחסור חמור בדירות שיבוא לידי ביטוי בעליית מחירים חדה ברגע שהמשק יתחיל לצאת מהמיתון והביקוש לדירות יגבר.
הפעולה של האוצר היום תאפשר לבנקים להגדיל את האשראי הניתן לקבלנים על מנת להכנס לפרויקטים חדשים כאשר המדינה משתתפת עם הבנק בסיכונים.
ככל שייבנו כיום יותר פרויקטים כך יתמתן המחסור ועליות המחירים שיגזרו ממנו.

בנוגע לביטול דמי ההיתר במנהל מקרקעי ישראל מדובר בבפעולה ברוכה שתקטין את החיכוך של הקבלנים עם מנהל מקרקעי ישראל ותחסוך לענף סכומים בהיקף של מעל ל -100 מיליון שקלים בשנה

גם קבלני התשתיות העובדים מול משרד השיכון וממ"י יהנו מצמצום מספר ימי האשראי , שחרור מהיר יותר של ערבויות וצמצום ההיקף של הערבויות ללא יותר מ- 5% מהיקף הפרויקט.

הטבה נוספת שעשוייה לסייע לחברות הקבלניות בתקופה המשבר היא מתן אפשרות לקבלן לבחור, בהתאם לתנאי השוק, להשכיר דירות חדשות שבנייתן הסתיימה, לתקופה של שנתיים מבלי לשלם את המע"מ על הדירה. מדובר בהטבה מימונית שמאריכה את תקופת הזמן שבה הקבלן יכול למכור את הדירה תוך שהוא נהנה בנתיים מדמי השכירות בלי לשלם את המע"מ.

על פי הסקירה השנתית של התאחדות הקבלנים בשנים 2009 ו- 2010 צפוי שפל של 20 שנים בהתחלות הבנייה בישראל. על פי הסקירה שהוכנה על ידי חברת BDO – זיו האפט, אומדן התחלות הבנייה לשנת 2008 עומד על כ- 29,000 יח"ד , בשנת 2009 תהיה ירידה של כ- 7% אחוזים בהתחלות הבנייה בהשוואה לשנת 2008 והתחלות הבנייה יעמדו על פי אומדן הכלכלנים על כ- 27,000 יח"ד וזאת בשל הקשחת תנאי האשראי של הבנקים ועצירה כמעט מוחלטת של שוק האשראי החוץ בנקאי. גם בשנת 2010 לא צפויה עלייה בהתחלות הבנייה והאומדן עומד על כ- 27,000 יח"ד.


טלנירי מציעה לך את מגוון השירותים תחת קורת גג אחת!

פתיחת חשבון למסחר בארץ ובארה"ב, שירותי איתותים לישראל, ארה"ב והמעו"ף, שירות החזרי מס, תוכנת ניתוח טכני ועוד... השאר את פרטיך ונחזור אליך בהקדם

שם מלא*: טלפון*: דוא"ל:


RSS

כתבות נוספות

- מידע פיננסי לפני כולם  © כל הזכויות שמורות  |  משרד ראשי: יגאל אלון 94, תל-אביב  |  073-250-5855  |  info@talniri.co.il