TLV  |  LDN  |  NY
 
מסחר בבורסה בורסה מסחר בבורסה תחרות המשקיעים מסחר בבורסה

העמלות שלנו

העמלות שלנו

חדשות

גידול של כמעט פי 3 בגניבת רכבים חדשים מודל 2023

מערכת טלנירי | 28/9, 20:19
פוינטר מסכמת את רבעון 3 בגניבות רכב בישראל

אינטל וטאואר מודיעות על הסכם חדש להרחבת כושר ייצור

מערכת טלנירי | 5/9, 21:04
טאואר תרחיב את כושר הייצור שלה בטכנולוגיית 300 מ"מ באמצעות רכישת מכונות שיותקנו במפעל אינטל בניו מקסיקו, כמענה לביקושים גדלים של לקוחות החברה
> > חדשות נדל"ן

53% מחברות הבניה אינן צופות שתוכניות הממשלה יקטינו את מצוקת הדיור בטווח הארוך


תהילה ינאי, מנכ"לית משותפת ב-BdiCoface: אם תקופת הקיפאון תמשך מספר חודשים נראה עצירת פרויקטים ולקראת סוף שנת 2014 ותחילת 2015 נראה גם פשיטות רגל
שר השיכון: חוק מחיר מטרה ומע"מ 0 יעבור ב-3 באוגוסט

מנכ"ל אפריקה ישראל אורן הוד: "יושבת פה חבורה שמקבלת החלטות ברמה הארצית, ואנחנו לא מקבלים שקיפות איפה ישווק קרקעות, באיזה מחיר ובאיזה לוח זמנים. אני מנהל סיכונים, יש לי כסף בבנק ואני רוצה לעשות עסקאות ולפתח. בסוף מי שיפגע הם משקי הבית הקטנים. הם יאבדו את כושר הקניה שלהם".

איציק אמסלם, יו"ר אלמוג כדאי: "אנחנו לעולם לא מתחילים לקדוח יסוד לפני תכנון מושלם. למה אתם לא יכולים לעשות את זה? תשלימו את התכנון. קבלנים קטנים קורסים".

מנכ"ל צמח המרמן, חיים פייגלין אמר לשר "לא היה כזה קמפיין מתוזמן, של שר שיכון, שר אוצר, ראש רשות מקרקעי ישראל, שאומרים אל תקנו. ולנו אומרים תמכרו מהר.


סקר מיוחד שערכה חברת המידע העסקי BdiCoface בקרב הקבלנים מעלה כי 53% מהבכירים בחברות הבניה הישראליות אינם צופים שתוכניות הממשלה (מע"מ ומחיר מטרה) יקטינו את מצוקת הדיור בטווח הארוך.

את הסקר חשפה BdiCoface באירוע 'שולחן עגול' מיוחד שערכה היום בבנייני האומה בירושלים בהשתתפות שר הבינוי והשיכון אורי אריאל ו כ-25 ראשי חברות הבניה המובילות בישראל.

רק 14% מהנשאלים בסקר סבורים שהתוכניות יצליחו במידה רבה, ו-33% מהבכירים בחברות הבניה סבורים שהתוכניות יצליחו במידה מועטה להקטין את מצוקת הדיור בטווח הארוך. הסקר בוצע על ידי BdiCoface בקרב מנכ"לים, מנהלי כספים ומנהלי שיווק ב-140 חברות בניה ישראליות.

ספציפית בנוגע לתוכנית האוצר לפטור על מע"מ על מחירי הדירות הממוצעים, סבורים 30% מהנשאלים כי המחירים ירדו, ואילו 51% מהנשאלים סבורים כי מחירי הדיור יישארו ללא שינוי או יעלו.

מהסקר עולה כי 47% מהקבלנים צופים כי החברה שלהם תיגש למכרזי מטרה עם יישום התוכנית. בנוגע להשפעת תוכנית מכרזי מטרה על סטנדרט הבניה ענו מרבית המשיבים (59%) כי סטנדרט הבניה צפוי לרדת.

חברות בעלות מחזור של עד 10 מיליון שקל נמצאות ברמת סיכון גבוהה


תהילה ינאי, מנכ"לית משותפת בחברת BdiCoface, ציינה כי "הכרזת קבינט הדיור על הטבת מע"מ אפס ועל מכרזי מחיר מטרה יצרה קיפאון בשוק. רוכשי הדירות ממתינים למימוש ההבטחות, וחברות הבניה נערכות לעצירה במכירות באמצעות הקפאת פרויקטים קיצוץ הוצאות וכיוצ"ב. אם תקופת הקיפאון תמשך מספר חודשים נראה עצירת פרויקטים ולקראת סוף שנת 2014 ותחילת 2015 נראה גם פשיטות רגל של חברות בניה לאור עצירת המכירות. החשש הוא שהעצירה בהתחלות הבניה תוביל שוב לירידה במלאי הדירות שתפגוש ביקושים גבוהים בעת מימוש מהלכי הממשלה ותוביל לזינוק מחודש במחירי הדירות".

ינאי הוסיפה כי בנוגע לסיכון העסקי בענף הנדל"ן הישראלי עולה כי חברות קבלניות בעלות מחזור מכירות של עד 10 מיליון שקל נמצאות ברמת הסיכון הגבוהה ביותר מבין חברות הנדל"ן - דירוג סיכון של 7.42, וזאת כאשר רמת הסיכון לחברות בכלל המשק עומד על פי הנתונים על שיעור 6.19. באותו הזמן, גם חברות קבלניות בעלות מחזור של בין 10 מיליון ל-100 מיליון שקל נמצאות בסיכון גבוה יחסית לממוצע במשק – 6.48.

"הקבלנים הצליחו בינתיים להציג שיפור באיתנותם הפיננסית, אך ההערכה היא שתוכניות הממשלה הנוכחיות, שגורמות בשלב זה לקיפאון בשוק, יובילו בקרוב לפגיעה בתוצאות הפיננסיות, במיוחד בחברות הקטנות והפחות חסינות ואנו נראה זאת בעלייה בהתראות 'אורות אדומים'", מנתחת ינאי את הנתונים.

שר השיכון, אורי אריאל אמר בכנס כי ב-3 לאוגוסט החוק צפוי לעבור בכנסת בהנחה ולא יהיו עתירות לבג"ץ. לדבריו "שיהיה ברור אני תומך גם בהטבת המע"מ של האוצר וגם במכרזי מטרה. הן משלימות זו את זו. אנחנו מעוניינים להשפיע על כל שוק הנדל"ן למגורים. מחיר מטרה משפיע גם על שוק יד שנייה. אחד הדברים הבולטים במחיר מטרה שהוא לא בא מתקציב המדינה". לגבי מחירי הדיור, אמר שר השיכון כי ב-2015 מחירי הדירות יירדו ב-16%-20%".

בשנת 2015 יהיה זינוק בשיווקים במרכז הארץ

מנכ"ל אשדר, אמנון פרידמן שאל את שר השיכון כי "האם הדרך להורדת מחירי הדירות היא על ידי היושבים פה והיזמים והקבלנים שידרשו לממן את ירידת המחירים?"

השר אריאל השיב "אני ממש נגד לפגוע בקבלנים וביזמים. איפה שיהיה מקום שיהיה נפגעים לא תהיה בניה".

מנכ"ל אפריקה ישראל אורן הוד אמר בדיון כי "יושבת פה חבורה שמקבלת החלטות ברמה הארצית ואנחנו לא מקבלים שקיפות איפה ישווק קרקעות, באיזה מחיר ובאיזה לוח זמנים. אני מברך שהוא יושב בתפקיד, אבל בסופו של יום אני לא מקבל תשובות. אני מנהל סיכונים, יש לי כסף בבנק ואני רוצה לעשות עסקאות ולפתח. בסוף מי שיפגע הם משקי הבית הקטנים. הם יאבדו את כושר הקניה שלהם".

איציק אמסלם, יו"ר אלמוג כדאי השיב לשר "אנחנו לעולם לא מתחילים לקדוח יסוד לפני תכנון מושלם. אפילו מתאמים את כל המערכות שקו המים לא יפגע במיזוג. למה אתם לא יכולים לעשות את זה? משחק רגיש עתיר אשראי. מחיר מטרה מע"מ אפס, תשלימו את התכנון. קבלנים קטנים קורסים".

מנכ"ל תדהר, גיל גבע הוסיף ואמר כי "מדברים כבר שעה על מפרט אבל לא על הבעיה. היא פשוטה מאד. כשל בצד ההיצע. כל עוד אתם לא תדברו על צד ההיצע ותמשיכו לטפל בצד הלא נכון של המשוואה, אז הבעיה לא תיפטר.

שר השיכון השיב כי "ברור לנו כי השיווקים הם המפתח להכל. השנה נשווק יותר מ-13 אלף יח"ד ובשנת 2015 יהיה זינוק בשיווקים במרכז הארץ בין השאר בשל פינוי מחנות צבאיים כמו חלק מצריפין".

מי שקובע את המחירים הם הפועלים הסיניים

אליאס טנוס, מנכ"ל קבוצת בסט אמר כי "המצב היום של העצירה בשוק תביא לזה שבסופו של דבר גם הקבלנים וגם היזמים לא יצליחו. חסרים היום קבלנים ופועלים. מי שקובע מחירים זה הקבלנים הקטנים והפועל הסיני. מחירי הביצוע עלו במאות אלפי שקלים. אם יהיה היצע גדול של קרקעות, מחירי הביצוע יעלו שוב. זה לא בא לכיס של הקבלנים והיזמים. מפסידים מזה. לא נוכל להתמודד עם כמות הדירות אם לא יהיה פתרון כולל של היצע קרקעות, מימון וכוח אדם".

מנכ"ל צמח המרמן, חיים פייגלין אמר לשר "לא היה כזה קמפיין מתוזמן, של שר שיכון, שר אוצר, ראש רשות מקרקעי ישראל, שאומרים אל תקנו. ולנו אומרים תמכרו מהר. אתם מובילים לכשל שוק. מה צריכים לעשות עם המסרים הללו. הבנקים רצים אחרינו כי מרגישים ירידה בהיקפי האשראי. אתם לא רואים עוד שנתיים שלוש שמחירי הדירות לא ירדו? שני שרי שיכון ואוצר אמרו שהמחירים ירדו והם עלו ב-7%".

מנכ"ל רוטשטיין, אבישי בן חיים הוסיף ואמר "מה שכן אפשר לעשות לא לצאת בהצהרות. אם לא מסוגלים לקצר לו"ז אל תצאו בהצהרות". עוד אמר בן חיים, כי "אתם קוראים לקבלנים למכור בהנחות של 10%-20%, אבל בדיקה שלי את הכנסות של 10 החברות הציבוריות הגדולות, מראה כי הרווח לפני מס הממוצע הוא 7.9% מההכנסות. אם נוריד 10% נהיה בהפסד, על מה אתם מדברים?".

ורד צרפתי, מחברת שמעון צרפתי ובניו, הציעה לשר כפתרון לתקופת הביניים עד אישור תכנית המע"מ, כי יפורסמו המחירונים שקובעים על איזה דירות ניתן יהיה לקבל את ההטבה, על מנת להתחיל ולהניע את השוק. השר קיבל את ההצעה, והבטיח לבדוק את הנושא ולהחזיר תשובה בתוך שבוע.


טלנירי מציעה לך את מגוון השירותים תחת קורת גג אחת!

פתיחת חשבון למסחר בארץ ובארה"ב, שירותי איתותים לישראל, ארה"ב והמעו"ף, שירות החזרי מס, תוכנת ניתוח טכני ועוד... השאר את פרטיך ונחזור אליך בהקדם

שם מלא*: טלפון*: דוא"ל:


RSS

כתבות נוספות

- מידע פיננסי לפני כולם  © כל הזכויות שמורות  |  משרד ראשי: יגאל אלון 94, תל-אביב  |  073-250-5855  |  info@talniri.co.il