TLV  |  LDN  |  NY
 
מסחר בבורסה בורסה מסחר בבורסה תחרות המשקיעים מסחר בבורסה

העמלות שלנו

העמלות שלנו

חדשות

גידול של כמעט פי 3 בגניבת רכבים חדשים מודל 2023

מערכת טלנירי | 28/9, 20:19
פוינטר מסכמת את רבעון 3 בגניבות רכב בישראל

אינטל וטאואר מודיעות על הסכם חדש להרחבת כושר ייצור

מערכת טלנירי | 5/9, 21:04
טאואר תרחיב את כושר הייצור שלה בטכנולוגיית 300 מ"מ באמצעות רכישת מכונות שיותקנו במפעל אינטל בניו מקסיקו, כמענה לביקושים גדלים של לקוחות החברה

הוארכה בשנה החלטת ממ"י לאפשר לקבלנים לשלם על הקרקע 180 יום אחרי מועד הזכיה במכרז


נדלן
אמיר הלר סמנכ"ל התאחדות בוני הארץ : מצוקת האשראי הקשה בענף כבר באה לידי ביטוי בירידה החדה בהתחלות הבניה, חלק מהקבלנים נמנעים מלגשת למכרזים לנוכח הקשיים בקבלת ליווי פיננסי מהבנק
בשבוע שעבר היתה אמורה לפוג החלטת מנהל מקרקעי ישראל מספר 3121 מיום 3.1.12, שקבעה כי תשלום עבור הקרקע, במכרזים לבניה רוויה המפורסמים החל מיום 15.1.12 ועד 14.1.13, יכול שיהיה עד 180 יום ממועד החלטת ועדת המכרזים בדבר זכייה במכרז. החלטה זו התקבלה בהמשך להמלצות הוועדה לשינוי חברתי כלכלי בראשותו של פרופ' טרכטנברג, ולנוכח מצוקת האשראי לענף הבניה. למרות שההחלטה המקורית היתה אמורה להיות מיושמת מינואר 2012 בפועל היא יושמה במכרזים שפורסמו החל מיולי 2012.

מאחר שמועד תוקף ההחלטה אמור היה לפוג ביום 14.1.13, פנה אגף יזמות ובניה בראשותו של מר רוני בריק סגן נשיא התאחדות בוני הארץ למינהל מקרקעי ישראל ולמשרד הבינוי והשיכון בבקשה להאריך את תוקף ההחלטה.
לאור פניית האגף קיבל המינהל החלטת הנהלה חדשה מספר 3328 מיום 15.1.13 המאריכה את תוקף ההחלטה האמורה בשנה עד ליום 15.1.14.
באם לא היתה מתקבלת החלטה בנושא היו נאלצים הקבלנים לשוב ולהשלים את כל התשלום על הקרקע שנרכשה במסגרת המכרז תוך 60 יום בלבד

אמיר הלר סמנכ"ל התאחדות בוני הארץ מציין כי מצוקת האשראי הקשה בענף הבנייה כבר באה לידי ביטוי בירידה החדה בהתחלות הבנייה. ברבעון השלישי של 2012 חלה ירידה של 37% בהתחלות הבניה בהשוואה לרבעון הקודם ואנו שומעים על עוד ועוד מכרזים שהמנהל מפרסם והם לא זוכים להענות מצד הקבלנים. אחת מהסיבות המרכזיות היא חוסר יכולתם של הקבלנים לקבל מהבנקים אשראי לצורך רכישת הקרקע וליווי הבנייה ולכן הם מתקשים לבנות מספר פרויקטים במקביל. ההחלטה שהתקבלה מאפשר לקבלנים מרווח נשימה לגיוס המימון לצורך רכישת הקרקע.
אתמול גם פרסם האוצר כי הקרן הממשלתית להחזר מע"מ ערבויות חוק המכר יוצאת לדרך וצפויה לאפשר לקבלנים אשראי בסך של כ-6 מיליארד שקל לבניית נדל"ן ותשתיות ב-3 השנים הקרובות שתי ההחלטות יחדיו יאפשרו להגדיל את נפח הפעילות של קבלנים בענף.

לדבריו, התאחדות בוני הארץ תמשיך לפעול לשם הקלה על הקבלנים בנושא האשראי, ובין היתר, תדרוש שינוי בתשלום היטלי הפיתוח לעיריות ותשלום הוצאות הפיתוח במכרזי משרד הבינוי והשיכון.


טלנירי מציעה לך את מגוון השירותים תחת קורת גג אחת!

פתיחת חשבון למסחר בארץ ובארה"ב, שירותי איתותים לישראל, ארה"ב והמעו"ף, שירות החזרי מס, תוכנת ניתוח טכני ועוד... השאר את פרטיך ונחזור אליך בהקדם

שם מלא*: טלפון*: דוא"ל:


RSS

כתבות נוספות

- מידע פיננסי לפני כולם  © כל הזכויות שמורות  |  משרד ראשי: יגאל אלון 94, תל-אביב  |  073-250-5855  |  info@talniri.co.il