TLV  |  LDN  |  NY
 
מסחר בבורסה בורסה מסחר בבורסה תחרות המשקיעים מסחר בבורסה

העמלות שלנו

העמלות שלנו

חדשות

גידול של כמעט פי 3 בגניבת רכבים חדשים מודל 2023

מערכת טלנירי | 28/9, 20:19
פוינטר מסכמת את רבעון 3 בגניבות רכב בישראל

אינטל וטאואר מודיעות על הסכם חדש להרחבת כושר ייצור

מערכת טלנירי | 5/9, 21:04
טאואר תרחיב את כושר הייצור שלה בטכנולוגיית 300 מ"מ באמצעות רכישת מכונות שיותקנו במפעל אינטל בניו מקסיקו, כמענה לביקושים גדלים של לקוחות החברה
> > חדשות נדל"ן

התאחדות הקבלנים : מחיר הבטון מזנק ; עלה בכ- 13% בשנה האחרונה


מוטי כידור , מנכ"ל התאחדות בוני הארץ : מפעלי בטון במרכז הארץ נסגרו בגלל הנחיות המשרד להגנת הסביבה. התוצאה היא מחסור בבטון, עליית מחירים ותנועה של מאות משאיות בשעות הבוקר להבלת בטון לערים במרכז הארץ
עליית מחירי האנרגיה , ובמרכזן עליית מחירי הדלק ומחירי החשמל משפיעה באופן ישיר ומיידי על מחירי הבטון. הבטון הוא מרכיב משמעותי בבניין על כל תחומיו ועל פי הערכות של התאחדות בוני הארץ ,מחיר הבטון עלה בשנה האחרונה בכ- 13%. עליה זו באה לידי ביטוי בעלייה משמעותית בעלויות הבניה ובמחירי הדירות.
אם לא די בעליית מחירי הבטון בשל סיבות אקסוגניות, הרי שבעקבות פעילות של המשרד להגנת הסביבה נסגרו מפעלי בטון במרכז הארץ ונוצר מחסור כבד בבטון בפרויקטים שנבנים בין רחובות לנתניה.

מוטי כידור, מנכ"ל התאחדות בוני הארץ מסביר כי ייצור בטון כרוך לעיתים בזיהום הסביבה. במשרד להגנת הסביבה החליטו לטפל בסוגיית הזיהום בהחלטה גורפת לסגור את המפעלים במרכז הארץ ולהעבירם לאזור ראש העין . זאת במקום לבחון חלופות להפחתת הזיהום במפעלים הקיימים.
התוצאה היא סרבול בשינוע הבטון למרכז הארץ. הבטון מובל לפרויקטים באמצעות עשרות משאיות הנעות באזורים מאוכלסים, יוצרות זיהום אויר וכרוכות בעלויות גבוהות של הובלה. משרד התחבורה הוריד את גודל המיקסרים במערבלי הבטון ולכן נדרשות יותר משאיות כדי לשנע אותה כמות בטון וצירים מרכזיים נסגרים לתנועת משאיות בין 7-9 בבוקר ( שכן אף אחד לא מצפה שהעבודה באתרי הבניה תתחיל ב- 10:00-11:00 )
השינוע יוצר גם סכנה בטיחותית שכן משאיות הבטון נעות בצירים צרים באזורי מגורים צפופים, בשעות בהן הצירים עמוסים בילדים שהולכים לבתי הספר.
תוצאות נוספות של אותו מהלך אומלל הוא גם מחסור חמור בנהגים בשל הקשחה בתנאי ההכשרה וההסמכה כך שעלות הנהגים שבמחסור עלתה באופן משמעותי.

כידור מציין ששוב ניתן לראות שיד אחת בממשלה לא יודעת מה עושה היד השנייה. הרגולציה נעה בצירים מקבילים ללא תיאום, ללא ראיה רחבה ואינטגרטיבית של ההשפעות ומתנגשת עם יעדי הממשלה וכוונתה לרסן את עליית מחירי הדירות. מי שמשלם את המחיר הם הזוגות הצעירים שלמרות כל ההבטחות חלום הדירה מתרחק מהם כי מחירי הדירות רק עולים.


טלנירי מציעה לך את מגוון השירותים תחת קורת גג אחת!

פתיחת חשבון למסחר בארץ ובארה"ב, שירותי איתותים לישראל, ארה"ב והמעו"ף, שירות החזרי מס, תוכנת ניתוח טכני ועוד... השאר את פרטיך ונחזור אליך בהקדם

שם מלא*: טלפון*: דוא"ל:


RSS

כתבות נוספות

- מידע פיננסי לפני כולם  © כל הזכויות שמורות  |  משרד ראשי: יגאל אלון 94, תל-אביב  |  073-250-5855  |  info@talniri.co.il