TLV  |  LDN  |  NY
 
מסחר בבורסה בורסה מסחר בבורסה תחרות המשקיעים מסחר בבורסה

העמלות שלנו

העמלות שלנו

חדשות

גידול של כמעט פי 3 בגניבת רכבים חדשים מודל 2023

מערכת טלנירי | 28/9, 20:19
פוינטר מסכמת את רבעון 3 בגניבות רכב בישראל

אינטל וטאואר מודיעות על הסכם חדש להרחבת כושר ייצור

מערכת טלנירי | 5/9, 21:04
טאואר תרחיב את כושר הייצור שלה בטכנולוגיית 300 מ"מ באמצעות רכישת מכונות שיותקנו במפעל אינטל בניו מקסיקו, כמענה לביקושים גדלים של לקוחות החברה

העובדים הזרים חזרו לעבוד באתרי הבנייה


בעקבות החלטת בג"צ בסוף השבוע שעבר; משרד הפנים הוציא מכתב הבהרה המאשר את המשך העסקתם של העובדים שהיו אמורים לעזוב את הארץ ב- 1 ליולי
אחרי מספר ימים של חוסר ודאות בהם חששו העובדים הזרים המועסקים בענף הבנייה לפקוד את אתרי הבנייה, משרד הפנים הוציא מכתב הבהרה שבו הוא מאשר לכ- 3000 עובדים זרים שהיו אמורים להיות מגורשים ב- 1 ליולי מישראל לחזור ולעבוד באתרים עד להחלטה חדשה בעניינם.

בעקבות בג"צ שהגישו התאחדות הקבלנים וחברות בנייה גדולות כנגד גרוש הזרים ובג"צ שהגישו העובדים הזרים נגד גרושם, המדינה הסכימה לדחות את החלטתה עד אוקטובר 2010 ולאחר שיערכו דיונים בנושא במסגרת "שולחן עגול" שבו ישתתפו נציגי העובדים ונציגי המעסיקים"

התאחדות הקבלנים התנגדה לגרוש הזרים בטענה כי גירוש של 3000 עובדים זרים מתוך 8000 העובדים הזרים המועסקים בענף יגרום למחסור חמור בעובדי שלד מקצועיים דבר שיגרום לעיכוב בבניית והשלמת פרויקטים ולעלייה בעלויות הבנייה.

עם זאת, בבוקר יום חמישי ( 1 ביולי ) ועד היום העובדים הזרים סרבו להגיע לאתרי הבניה מתוך חשש שיעצרו ויגורשו כי לא יצאה הודעה רשמית על ביטול ההחלטה. בנוסף, חלק מהעובדים כבר הצטיידו בכרטיסי טיסה לסין.

בחברות הבנייה מספרים שהנסיונות לשכנע את העובדים הזרים שהם יכולים לעבוד כללו את תרגום התגובה שהגישה המדינה לבג"צ לסינית וכן את תרגום הפרסומים בתקשורת.
הקבלנים פנו למשרד הפנים בבקשה להוציא הבהרה לעובדים על מנת שהעבודות לא יושבתו , והיום כאמור , משרד הפנים הוציא הבהרה שאפשרה לעובדים לחזור לאתרים.

במכתב שיצא לתאגידי כח האדם נכתב: "בהמשך לסיפא להחלטת בית המשפט מיום 28/6/2010 בבג"צ 4786/10 ולהודעה מעודכנת מטעם המשיבה מיום 30/6/2010, יובהר, כי עד לקבלת פסק דין בהליך לא תנקוט המדינה בכל פעולה המשנה את המצב הקיים עובר לקבלת ההחלטה מיום 28/6/2010 כאמור, וכי עבודתם של העובדים אשר אשרתם הסתיימה ביום 30/6/2010 יכולה להימשך כסדרה, על כל המשתמע מכך "



טלנירי מציעה לך את מגוון השירותים תחת קורת גג אחת!

פתיחת חשבון למסחר בארץ ובארה"ב, שירותי איתותים לישראל, ארה"ב והמעו"ף, שירות החזרי מס, תוכנת ניתוח טכני ועוד... השאר את פרטיך ונחזור אליך בהקדם

שם מלא*: טלפון*: דוא"ל:


RSS

כתבות נוספות

- מידע פיננסי לפני כולם  © כל הזכויות שמורות  |  משרד ראשי: יגאל אלון 94, תל-אביב  |  073-250-5855  |  info@talniri.co.il