TLV  |  LDN  |  NY
 
מסחר בבורסה בורסה מסחר בבורסה תחרות המשקיעים מסחר בבורסה

העמלות שלנו

העמלות שלנו

חדשות

גידול של כמעט פי 3 בגניבת רכבים חדשים מודל 2023

מערכת טלנירי | 28/9, 20:19
פוינטר מסכמת את רבעון 3 בגניבות רכב בישראל

אינטל וטאואר מודיעות על הסכם חדש להרחבת כושר ייצור

מערכת טלנירי | 5/9, 21:04
טאואר תרחיב את כושר הייצור שלה בטכנולוגיית 300 מ"מ באמצעות רכישת מכונות שיותקנו במפעל אינטל בניו מקסיקו, כמענה לביקושים גדלים של לקוחות החברה

הלמ"ס: עלייה של כ-12% בכמות המבוקשת של דירות חדשות בינואר-פברואר


העליה מורכבת מעלייה של כ-14% במספר הדירות החדשות שנמכרו ומעלייה של כ-9% במספר הדירות שהוחל בבנייתן שלא למטרת מכירה; מספר הדירות החדשות שנותרו למכירה בבנייה ביזמה פרטית בסוף פברואר 2010 נמוך ב-23% מזה שנרשם בסוף פברואר 2009
בפברואר 2010 עמדה הכמות המבוקשת לדירות חדשות על כ-2,900 יחידות, מתוכן כ-1,530 דירות חדשות נמכרו לציבור הרחב וכ-1,370 דירות שהוחל בבנייתן שלא למטרת מכירה (שימוש עצמי של בעל הקרקע, קבוצות רכישה, השכרה ועוד).

כך עולה מנתונים מוקדמים של סקר התחלות בנייה וסקר מכירת דירות חדשות בבנייה ביזמה פרטית (הנתונים לחודשים ינואר-פברואר 2010 חלקיים), הנערכים על ידי הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה, ביזמת ובמימון משרד הבינוי והשיכון, ומסקר מכירת דירות חדשות בבנייה ביזמה ציבורית, הנערך על ידי משרד הבינוי והשיכון. יצוין, כי מתוך הדירות החדשות שנמכרו לציבור הרחב בחודש פברואר 2010, כ-1,210 נמכרו בבנייה ביזמה פרטית, וכ-320 נמכרו בבנייה ביזמה ציבורית.

ינואר-פברואר 2010

רמת הכמות המבוקשת של הדירות החדשות (דירות חדשות שנמכרו ודירות שהוחל בבנייתן שלא למטרת מכירה) שנרשמה בינואר-פברואר 2010 גבוהה ב-12% בהשוואה לרמת הכמות המבוקשת שנרשמה בינואר-פברואר 2009. (לוח 1, תרשים 1). עם זאת, יש לציין כי בחודש ינואר 2009 התרחש מבצע "עופרת יצוקה".
סדרת הכמות המבוקשת של דירות חדשות מתאפיינת, בדרך כלל, על ידי תנודות בהיקף ניכר.
החל בחודש מרץ 2009 נרשמה עלייה במכירת הדירות החדשות, בכל חודש, בהשוואה לכל חודש מקביל לו בשנה הקודמת.

נתוני המגמה של מספר הדירות החדשות שנמכרו מצביעים על כך שבחודשים יולי 2008 עד יוני 2009, חלה עלייה בקצב של2.1% ובעקבותיה, מיולי 2009 עד ינואר 2010 – ירידה בקצב של 2.5%.

בינואר-פברואר 2010 נרשמה עלייה של כ-14% לעומת התקופה המקבילה ב-2009 במספר הדירות החדשות שנמכרו ואילו במספר הדירות שהוחל בבנייתן שלא למטרת מכירה חלה עלייה של כ-9%. בחודשים ינואר-פברואר 2010, כ-35% וכ-34% מהדירות שהוחל בבנייתן שלא למכירה, במחוזות תל אביב וירושלים, בהתאמה, נבנות על ידי קבוצות רכישה.

כ-31% מסך כל הכמות המבוקשת של דירות חדשות בחודשים ינואר-פברואר 2010 (דירות חדשות שנמכרו ודירות שהוחל בבנייתן שלא למטרת מכירה), היו במחוז המרכז וכ-19% בכל אחד מהמחוזות הצפון והדרום. בחודשיים אלה נרשמה עלייה בכמות המבוקשת של הדירות החדשות בהשוואה לינואר-פברואר 2009, בכל אחד מהמחוזות: הדרום (102.0%), חיפה (17.7%), תל אביב (17.4%), המרכז (14.8%), והצפון (1.1%). לעומת זאת, חלה ירידה של 20.8% בכמות המבוקשת של הדירות החדשות במחוז ירושלים, ושל 71.4% באזור יהודה והשומרון.

המשקל של הבנייה שלא למכירה מסך כל הכמות המבוקשת של הדירות החדשות בחודשים ינואר-פברואר 2010 נע בין כ-26% במחוז תל אביב לבין כ-87% במחוז הצפון.


דירות חדשות שנותרו למכירה בבנייה ביזמה פרטית - סוף חודש פברואר 2010

מספר הדירות החדשות למכירה בבנייה ביזמה פרטית הולך ופוחת, ובסוף פברואר 2010 הגיע ל-8,540 דירות בלבד, ירידה של כ-22% לעומת סוף פברואר 2009. מתוכם, כ-8,180 דירות חדשות נמצאו בבנייה פעילה, ו-360 היו דירות חדשות שבנייתן נסתיימה במהלך 15 החודשים האחרונים.
כמחצית מהדירות החדשות למכירה ביזמה פרטית בסוף פברואר 2010, מוצעות למכירה מזה כ-9 חודשים (מתחילת בנייתן). מאז תחילת בנייתן של הדירות החדשות למכירה עברו כ-13 חודשים בממוצע, בסוף פברואר 2010.
מכלל הדירות החדשות, שנותרו למכירה בבנייה ביזמה פרטית בסוף פברואר 2010, כ-37% מוצעות למכירה במחוז המרכז וכ-26% במחוז תל אביב.

דירות חדשות שנותרו למכירה בבנייה ביזמה פרטית - סוף פברואר 2010, נתוני מגמה
על פי נתוני המגמה, מספר הדירות החדשות למכירה ממשיך לרדת בבנייה ביזמה פרטית מאז מאי 2006, אחרי תקופה קצרה בה נרשמה עלייה קלה (מאי עד דצמבר 2008).

בניית דירות למכירה ביזמה פרטית - חודשי היצע

על פי מספר הדירות החדשות שנמכרו בבנייה ביזמה פרטית בחודש פברואר 2010, מספר חודשי ההיצע בחודש זה היה כ-7 חודשים, על פי נתוני המגמה; כלומר, מספר החודשים שיעברו עד מכירת כל הדירות החדשות שנותרו למכירה בפברואר 2010, הוא כ-10 במחוז ירושלים, כ-9 במחוז תל אביב, כ-7 במחוז חיפה, כ-6 בכל אחד מהמחוזות המרכז והדרום, וכ-4 במחוז הצפון; זאת בהנחה שקצב מכירתן יהיה זהה לקצב מכירתן בחודש זה ולא יהיו התחלות חדשות.


טלנירי מציעה לך את מגוון השירותים תחת קורת גג אחת!

פתיחת חשבון למסחר בארץ ובארה"ב, שירותי איתותים לישראל, ארה"ב והמעו"ף, שירות החזרי מס, תוכנת ניתוח טכני ועוד... השאר את פרטיך ונחזור אליך בהקדם

שם מלא*: טלפון*: דוא"ל:


RSS

כתבות נוספות

- מידע פיננסי לפני כולם  © כל הזכויות שמורות  |  משרד ראשי: יגאל אלון 94, תל-אביב  |  073-250-5855  |  info@talniri.co.il