TLV  |  LDN  |  NY
 
מסחר בבורסה בורסה מסחר בבורסה תחרות המשקיעים מסחר בבורסה

העמלות שלנו

העמלות שלנו

חדשות

גידול של כמעט פי 3 בגניבת רכבים חדשים מודל 2023

מערכת טלנירי | 28/9, 20:19
פוינטר מסכמת את רבעון 3 בגניבות רכב בישראל

אינטל וטאואר מודיעות על הסכם חדש להרחבת כושר ייצור

מערכת טלנירי | 5/9, 21:04
טאואר תרחיב את כושר הייצור שלה בטכנולוגיית 300 מ"מ באמצעות רכישת מכונות שיותקנו במפעל אינטל בניו מקסיקו, כמענה לביקושים גדלים של לקוחות החברה
> > חדשות נדל"ן

יו"ר אדמתי: בעת האחרונה אנו זוכים לאוזן קשבת בכנסת ובממשלה בנוגע לזכויות של הקיבוצים והמושבים בקרקע


לדברי בארי הולצמן, הנכונות להכיר בזכויות הקיבוצים והמושבים באה לידי ביטוי בהשוואת התנאים הבסיסיים שהושגה לחוכרים החקלאיים ביחס לחוכרים העירוניים
בעת האחרונה אנו זוכים לאוזן קשבת בכנסת ובממשלה בנוגע לזכויות של הקיבוצים והמושבים בקרקע, כך אמר יו"ר עמותת אדמתי, בארי הולצמן, באסיפה הכללית של העמותה שנערכה בעין שמר. לדבריו, הנכונות להכיר בזכויות הקיבוצים והמושבים באה לידי ביטוי בהשוואת התנאים הבסיסיים שהושגה לחוכרים החקלאיים ביחס לחוכרים העירוניים במסגרת החקיקה בכנסת שעסקה ברפורמה בקרקעות.

הולצמן הביע תקווה שהפתיחות בקרב השרים וחברי הכנסת לזכויות המתיישבים וההכרה בקפוח המתמשך כלפיהם, תחלחל לאנשי המינהל וגופי התכנון האמונים על יישום המדיניות הממשלתית. למרבה הצער, בהתנהלות היום יומית היחס אלינו מצד אנשי האגף החקלאי במינהל, משרד המשפטים והאוצר הולך ונעשה שלילי.

באסיפה נמסר על כך ש-20 ישובים הגישו תביעות משפטיות או נמצאים בשלבים סופיים של גיבוש והגשה. ישובי העמותה מציגים בבתי המשפט מסמכים ונתונים חד משמעיים על השתתפות המייסדים וממשיכיהם במימון רכישת הקרקעות, עלויות השבחת הקרקע לאורך השנים והשקעות נוספות שבוצעו ואשר מקנות לקיבוצים ולמושבים זכויות בקרקע.

באסיפה נכחו כ-80 משתתפים המייצגים ישובים החברים בעמותה. בשנותיה הראשונות כללה העמותה קיבוצים ומושבים ותיקים שהוקמו טרם קום המדינה. באסיפה נמסר על ההחלטה להרחיב את שורות העמותה ולצרף אליה יישובים שנוסדו עד שנת 1965. בשנה זו הוקם המינהל וחלק מהישובים מסרו למדינה ללא תמורה קרקעות שהיו בבעלותם ורשומות על שמם. רבים יותר ויתרו מרצון, או מחוסר ברירה, תוך התנהלות נאיבית, על חוזי חכירה עם פיק"א וקק"ל וחתמו על חוזים מקפחים. גם בחוזים אלו בוצעה במהלך השנים שחיקת זכויות שיטתית.


טלנירי מציעה לך את מגוון השירותים תחת קורת גג אחת!

פתיחת חשבון למסחר בארץ ובארה"ב, שירותי איתותים לישראל, ארה"ב והמעו"ף, שירות החזרי מס, תוכנת ניתוח טכני ועוד... השאר את פרטיך ונחזור אליך בהקדם

שם מלא*: טלפון*: דוא"ל:


RSS

כתבות נוספות

- מידע פיננסי לפני כולם  © כל הזכויות שמורות  |  משרד ראשי: יגאל אלון 94, תל-אביב  |  073-250-5855  |  info@talniri.co.il