TLV  |  LDN  |  NY
 
מסחר בבורסה בורסה מסחר בבורסה תחרות המשקיעים מסחר בבורסה

העמלות שלנו

העמלות שלנו

חדשות

גידול של כמעט פי 3 בגניבת רכבים חדשים מודל 2023

מערכת טלנירי | 28/9, 20:19
פוינטר מסכמת את רבעון 3 בגניבות רכב בישראל

אינטל וטאואר מודיעות על הסכם חדש להרחבת כושר ייצור

מערכת טלנירי | 5/9, 21:04
טאואר תרחיב את כושר הייצור שלה בטכנולוגיית 300 מ"מ באמצעות רכישת מכונות שיותקנו במפעל אינטל בניו מקסיקו, כמענה לביקושים גדלים של לקוחות החברה
> > חדשות נדל"ן

מדד שכ"ד למשרדים ירד ב3.5% זה הרבעון השני ברציפות ובחישוב שנתי ב- 9.7% בשנת 2009


משרד
ג'קי מוקמל: "ישראל נגררת אחרי מדינות אירופה וארה"ב ולכן אני צופה שנראה סימנים של התאוששות דה פקטו רק לקראת סוף 2010 תחילת 2011"
CRBE: התמחור החדש של הנדל"ן המסחרי בעקבות מחנק האשראי הביא לירידה חדה ועמוקה בכל אירופה כשבלונדון אנו רואים את הירידה החדה ביותר, אולם בתמחור החדש בשוק ההשקעות באירופה בכלל ובלונדון בפרט, שוק ההשקעות מתחיל לעורר עניין בקרב הקונים, והמדדים האחרונים מרמזים כי המיתון הגיע כבר לשיא השפל.

על פי מדד CBRE האחרון ביולי השנה שוק ההשקעות הפך לחיובי בפעם הראשונה מאז אוגוסט 2007 , אולם שווי הנכסים צנח בתקופה זו בעשרות אחוזים במדינות אירופה כשהבולטת ביותר הייתה לונדון שירדה בתקופה זו בכ- 46%

בחצי הראשון של השנה הנוכחית התצרוכת בשווקים העיקריים באירופה הייתה נמוכה בכ- 40% לעומת הרבעון הראשון של 2008 , זאת כיוון שהדיירים עדיין נשארים זהירים בנוגע להתחייבותיהם ומחפשים להקטין הוצאות בכל דרך אפשרית.
בלונדון למשל, העניין ההולך וגובר במרכז לונדון מצד המשקיעים נשאר סלקטיבי שמתרכז ברובו במלאי באיכות גבוהה עם הכנסה מובטחת, אולם היקייפי העסקאות עדיין נשארו ברמות נמוכות ביחס לרמות ששררו בתקופה של לפני המשבר.
ברבעון השני של 2009 סך הרכישות עמדו על 1.6 מיליארד ליש"ט לעומת 689 מיליון ליש"ט ברבעון הראשון.
שכירות המשרדים הגיעה לשיא שלילי ברבעון הראשון של 2009 שעמד על 1.1 מליון רגל מרובע ברבעון השני אנו עדים להתאוששות קלה בשכירות המשרדים שעמדו על 1.7 מליון רגל מרובע.
למרות ההתאוששות הקלה התצרוכת הכללית בלונדון תהיה נמוכה בהרבה משנת 2008 שעמדה על 11.7 מליון רגל מרובע.

על פי המדד של CBRE שכ"ד למשרדים ההממוצע בשווקי אירופה העיקריים ירד בכ-3.5% זה הרבעון השני ברציפות ובחישוב שנתי שכ"ד צפוי לרדת 9.7%. זוהי הירידה הגדולה ביותר בכל העשור, והתחזית של CBRE היא לשחיקה נוספת במחירי השכ"ד גם בחלק השני של 2009. הירידות המשמעותיות ביותר היו בלונדון ווסט אנד, אוסלו ומוסקווה,שם צנחו מחירי השכירות ביותר מ-30% בשנה האחרונה., לעומתן במדינות גרמניה, הולנד, שוויץ לא היו ירידות ברבעון האחרון.

מתחילת השנה ב- 28 השווקים העיקריים באירופה הייתה ירידה של 36% בתצרוכת המשרדים ביחס לתקופה המקבילה אשתקד, זה נבע בעיקר בגלל שהדיירים ממשיכים להיות זהירים בהתחייבות הנדל"ן שלהם ומגלים רצון עיקש להקטנת ההוצאות. אולם, חומרת הירידה שונה ממדינה למדינה. לדוגמה, השווקים הגרמניים והצרפתיים עומדים טוב יותר ביחס למדריד ולונדון שבהם ירדה התצרוכת למשרדים בכ-50%

ג'קי מוקמל, יו"ר ובעלים של מאן נכסים הנציגה הבלעדית של CBRE בישראל, " על פי נתוני CBRE אנו רואים שנקודת השפל של המיתון מאחורינו, אבל מצד שני אנו רחוקים מנקודת האפס שהייתה בשוק הנדל"ן המניב באירופה לפני המשבר שהחל בסביבות אוגוסט 2007. אני צופה שעד סוף שנת 2009 מחירי הנדל"ן ישמרו על המצב הנוכחי ורק לקראת אמצע 2010 אנו נראה את תחילת ההתאוששות שתתבטא גם בעלייה במחירי המשרדים באירופה".


טלנירי מציעה לך את מגוון השירותים תחת קורת גג אחת!

פתיחת חשבון למסחר בארץ ובארה"ב, שירותי איתותים לישראל, ארה"ב והמעו"ף, שירות החזרי מס, תוכנת ניתוח טכני ועוד... השאר את פרטיך ונחזור אליך בהקדם

שם מלא*: טלפון*: דוא"ל:


RSS

כתבות נוספות

- מידע פיננסי לפני כולם  © כל הזכויות שמורות  |  משרד ראשי: יגאל אלון 94, תל-אביב  |  073-250-5855  |  info@talniri.co.il