TLV  |  LDN  |  NY
 
מסחר בבורסה בורסה מסחר בבורסה תחרות המשקיעים מסחר בבורסה

העמלות שלנו

העמלות שלנו

חדשות

גידול של כמעט פי 3 בגניבת רכבים חדשים מודל 2023

מערכת טלנירי | 28/9, 20:19
פוינטר מסכמת את רבעון 3 בגניבות רכב בישראל

אינטל וטאואר מודיעות על הסכם חדש להרחבת כושר ייצור

מערכת טלנירי | 5/9, 21:04
טאואר תרחיב את כושר הייצור שלה בטכנולוגיית 300 מ"מ באמצעות רכישת מכונות שיותקנו במפעל אינטל בניו מקסיקו, כמענה לביקושים גדלים של לקוחות החברה
> חדשות שוק ההון

הבורסה סגרה את השבוע בירידות: המעו"ף איבד 0.4%; ישראמקו עלתה ב-7.1%, בנק דיסקונט ירד ב-3.8%, טאואר זינקה ב-14.9%


אילוסטרציה - גרף יורד
מדד ת"א 100 ירד ב-0.45%, מדד התל-טק נחלש ב-1%, טבע עלתה ב-0.9%, עשות נחתכה ב-22.8%
הבורסה בת"א סגרה את השבוע בירידות שערים. כמו אתמול, את מרבית שעות המסחר בילו המדדים המובילים בטריטוריה האדומה. חוזים עתידיים חיוביים על מדדי וול סטריט שינו את מגמת המסחר לירוקה למשך זמן קצר, כשבדקות האחרונות התגברו המכירות לעבר סיום שלילי.

בתום יום המסחר ירד מדד ת"א 25 ב-0.4% לרמת 688.6 נק', מדד ת"א 100 ירד ב-0.45% לרמת 626.9 נק', והתל-טק ירד ב-1.07% לרמה של 151.9 נק'. מחזור המסחר הסתכם ב-922 מיליון שקל.

מדד המחירים ליצרן בארה"ב עלה בינואר ב-0.8% - העליה הראשונה מאז חודש יולי 2008. העלייה במדד נרשמה על רקע זינוק של 3.7% במחירי האנרגיה. מדד הליבה, שאינו מביא בחשבון את מחירי האנרגיה והמזון, עלה ב-0.4%. תחזיות הכלכלנים העריכו עלייה של 0.4% במדד ושל 0.1 במדד הליבה.

המדד המשולב של בנק ישראל לבחינת מצב המשק בחודש ינואר ירד ב-1.2%. הירידה החדה במדד בינואר והירידות בו בחודשים האחרונים מעידות על גלישת המשק למיתון, שסימנים ראשונים לו ניכרו בנתוני המדד המשולב החל מהרביע האחרון של 2008.
נגיד בנק ישראל, פרופ' סטנלי פישר, נאם היום בכנס השנתי הראשון של החטיבה למידע ולסטטיסטיקה בבנק ישראל. בנאומ,ו הנגיד תיאר את מצב המשק בשלב זה של המיתון העולמי. פישר ציין, את מצב הבנקים, שממשיך להיות טוב, למרות הקשיים שהמיתון גורם למשק וללווים. הנגיד הדגיש את החשיבות של הסתכלות קדימה ליום בו המשק יצא מהמצב הנוכחי ואת הצורך להמשיך לשמור על יציבות המחירים כתנאי הכרחי לצמיחת המשק.

הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה פרסמה היום מספר נתונים, המצביעים על ההאטה המתרחשת בכלכלה הישראלית בחודשים האחרונים. בחודשים אוקטובר-דצמבר 2008 ירד הפדיון בענפי המסחר והשירותים ב-9.4% בחישוב שנתי. זאת בהמשך לירידה של 10.2% בחישוב שנתי בחודשים יולי – ספטמבר 2008.

עוד מהלמ"ס. בחודשים אוקטובר-דצמבר 2008 - נרשמה ירידה של 2.2% בייצור התעשייתי וירידה של 8.6% בייצור התעשייתי ללא ענפי הטכנולוגיה העלית וירידה של 26.6% בענפי הטכנולוגיה המעורבת-מסורתית.

נתון חיובי יחסית שפרסמה הלמ"ס, הוא עלייה של 2.6% בסך כל המכירות של רשתות השיווק בחודשים נובמבר-ינואר. במכירות המזון של רשתות השיווק נרשמה עלייה של 1.8% בהמשך לעלייה של 2.6% בשלושת החודשים אוגוסט-אוקטובר 2008.

בנק UBS פרסם היום דו"ח חמור על הבנקים בישראל. הבנק מעריך שבעלי מניות השליטה או הממשלה יאלצו להזרים עד 22.5 מיליארד ש"ח לתוך הבנקים הישראליים עד סוף שנת 2010 - למנוע משבר אמון. הבנק השוויצרי הוריד המלצה לבנק דיסקונט לדרגת מכירה מנייטראלי ומורידים מחיר יעד מ-4 ₪ ל-3 ₪, חוזר על המלצת המכירה על בנק לאומי ומוריד מחיר יעד מ-7.5 ₪ ל-7 ₪. פועלים שומר על המלצת נייטראלי אך עם הורדת מחיר יעד מ-10 ל-8.5 ₪. ומזרחי דרגת ניטראלי אך עם הורדת מחיר יעד מ-22 ל-21 ₪. מניית דיסקונט ירדה ב-3.8%, מניית לאומי ירדה ב-1.3%, מניית הפועלים ירדה ב-1.3%, מניית מזרחי נחלשה ב-1%.

טבע עלתה ב- 0.9% בנק ההשקעות ברקליס קפיטל פרסם סקירה בתגובה לדוחות. הבנק מציין, כי נכונותה של הנהלת טבע לדון בתוצאות 2010 מעידה על בטחונה של החברה בהשגת תוצאות חיוביות גם ממרחק הזמן, בטחון שתרם לקפיצה בערך המנייה. נוקבים במחיר יעד של 59 דולר וחוזים רווח של 3.29 דולר למניה ב-2009.

כיל עלתה ב- 1.2%. בית ההשקעות פסגות פרסם סקירה עדכנית על שוק האגרוכימיה וצופים לקיטון של 30% בכמויות מכחרת האשלג של כיל ב-2009 ל-3.3 מיליון טון. האנליסטית לימור גרובר מעניקה ליצרנית הדשנים המלצת "תשואת יתר" במחיר יעד של 41 שקל למניה.

פרטנר עלתה ב-0.5%. בלידר בית השקעות ממשיכים להמליץ להגדיל אחזקות בחברה, מתוך אמונה כי המשבר הכלכלי ארוך ויגיע הרבה יותר מאוחר ובעוצמה מאד נמוכה לחברות הסלולר, אם בכלל. מעניקים המלצת 'תשואת יתר' במחיר יעד של 82 שקל למניית חברת הסלולר.

שיכון ובינוי ירדה ב-2.5%. החברה דיווחה כי תפחית 200 מיליון שקל על ירידת ערך הקרקע בפרויקט הפלאזה בלאס וגאס, המשותף לאיי.די.בי ולקבוצת אלעד של יצחק תשובה. ההפחתה נובעת, בעיקרה, מהערכה שתחילת הבניה של שלב א' של הפרויקט, שהייתה צפויה במהלך שנת 2010, תידחה בתקופה המוערכת בכשנה לאור מצב השווקים. מניית קבוצת דלק ירדה ב-1.6%.

טאואר זינקה ב-14.9%. יצרנית המוליכים למחצה רשמה הפסד של 24 מיליון דולר ברבעון הרביעי של שנת 2008 ושל 106 מיליון דולר בשנה כולה. מכירות הרבעון הרביעי עלו ב-26% והסתכמו ב-77.5 מיליון דולר. ראסל אלוואנגר, מנכ"ל טאואר, אמר בתגובה, כי "ברבעון הרביעי ירדו מכירותיהן של יצרניות המוליכים למחצה בצורה ניכרת. המיזוג עם ג'אז קרה בזמן מצוין ואיפשר לנו לפעול בניגוד למגמה עולמית זו תוך השגת צמיחה במכירות בהשוואה לשנה שעברה ולרבעון הקודם, דבר שמיצב אותנו כיצרנית השבבים היחידה בעולם שמכירותיה עלו".

מניית עשות אשקלון ירדה ב-22.9%. החברה המשיכה להתממש לאחר שירדה אמש ב-28%. החברה זינקה בשלושת הימים הראשונים של השבוע ב-570% לאחר שדיווחה כי התקשרה בהסכם עם יצרן מנועים אמריקני מתחום התעופה, במסגרתו תספק החברה החל משנת 2009 ולמשך כ-10 שנים גלים למנועי סילון, בעסקה שהיקפה 80 מיליון דולר.


טלנירי מציעה לך את מגוון השירותים תחת קורת גג אחת!

פתיחת חשבון למסחר בארץ ובארה"ב, שירותי איתותים לישראל, ארה"ב והמעו"ף, שירות החזרי מס, תוכנת ניתוח טכני ועוד... השאר את פרטיך ונחזור אליך בהקדם

שם מלא*: טלפון*: דוא"ל:


RSS

כתבות נוספות

- מידע פיננסי לפני כולם  © כל הזכויות שמורות  |  משרד ראשי: יגאל אלון 94, תל-אביב  |  073-250-5855  |  info@talniri.co.il