TLV  |  LDN  |  NY
 
מסחר בבורסה בורסה מסחר בבורסה תחרות המשקיעים מסחר בבורסה

העמלות שלנו

העמלות שלנו

חדשות

גידול של כמעט פי 3 בגניבת רכבים חדשים מודל 2023

מערכת טלנירי | 28/9, 20:19
פוינטר מסכמת את רבעון 3 בגניבות רכב בישראל

אינטל וטאואר מודיעות על הסכם חדש להרחבת כושר ייצור

מערכת טלנירי | 5/9, 21:04
טאואר תרחיב את כושר הייצור שלה בטכנולוגיית 300 מ"מ באמצעות רכישת מכונות שיותקנו במפעל אינטל בניו מקסיקו, כמענה לביקושים גדלים של לקוחות החברה
> > חדשות כלכלה

בגאון בית השקעות צופים כי מדד ינואר יירד ב- 0.7%-0.8%


גאון
מעריכים כי מדד פברואר צפוי לרדת על פי ההערכות המוקדמות אף הוא בשיעור חד של 0.4%-0.5%
גאון בית השקעות מפרסם היום (א') סקירת מאקרו שבועית.

השוק הסולידי
האפיק השקלי –האג"חים השקליים נסחרו השבוע בירידות שערים של עד 0.8%, שהתרכזו בעיקר במח"מ הבינוני-ארוך. התשואה לפדיון באג"ח הממשלתי ל 10 שנים (ממשל 219) עלתה מרמה של 4.80% לרמה של 4.92%, מנגד התשואה על האג"ח האמריקאי ל- 10 שנים ירדה מרמה של 2.97% לרמה של 2.88% לאחר שבועות של עלייה מתמשכת בתשואות. פרמיית הסיכון של ישראל, אשר מבטאת את הפער בין התשואה השקלית לאמריקאית עלתה ב- 0.21% יחסית לשבוע שעבר וכעת היא עומדת על 2.04%. במבט קדימה לשבוע הקרוב, על אף המימושים בסדרות הבינוניות והארוכות, אנו עדיין סבורים כי תלילות העקום השקלי והצפי לירידת ריבית נוספת של 0.25% בסוף פברואר, יחד עם תוכנית בנק ישראל שייתכן שתצא לפועל, שעיקרה רכישת אגרות ממשלתיות קונצרניות ארוכות במיליארדי שקלים על מנת להוריד את התשואה על הריביות הארוכות, צפויות לתת יחד דלק למח"מ הבינוני והארוך. כמו כן, אנו מאמינים כי מדדי האינפלציה הקרובים יפתיעו לרעה ולכן, במצב הנוכחי, מומלץ להאריך מח"מ ולהתמקד בסדרות 217 ו- 219 .

האפיק הצמוד - אנחנו סבורים כי המדדים הבאים יפתיעו: מדד ינואר אשר יתפרסם היום, צפוי להערכתינו לרדת ב- 0.7%-0.8% ואילו מדד פברואר צפוי לרדת על פי ההערכות המוקדמות שלנו אף הוא בשיעור חד של 0.4%-0.5%. האינפלציה השנתית הנגזרת משוק ההון עומדת נכון לכתיבת שורות אלו על מינוס 0.1% בשנתיים הקרובות ואילו לטווח הבינוני סביב 3-4 שנים מגולמת אינפלציה של 1.2% לשנה. באופן כללי, אנו מאמינים כי האפיק הצמוד פחות אטרקטיבי מהאפיק השקלי, אולם לאלו הבוחרים בכל זאת להשקיע באפיק זה, אנו ממליצים להתמקד במח"מ הבינוני של 4-7 שנים (אמצע העקום). כמו כן, אנו שוב ממליצים לנצל את התשואות הגבוהות בהן נסחר האג"ח הקונצרני, במיוחד נוכח העובדה שקרנות המנוף התחילו את תהליך המכרז לפני בחירתן. אנו סבורים שתהליך זה ישפיע לטובה על האפיק הקונצרני כולו ולכן אנו ממליצים לשקול השקעה באג"ח בדירוגים גבוהים שהינן אטרקטיביות נוכח SPREAD (מרווח) של 3.6% בתל-בונד 20 (מרווח מול אג"ח ממשלתיות צמודות מדד לתקופות מקבילות). למשקיעים הנועזים יותר, מומלץ לנצל את המרווח הגדול בתלבונד 40 העומד על 5.8%, אם כי יש לקחת בחשבון שמדובר בלא מעט אג"ח של חברות נדל"ן.

מט"ח – בשבוע האחרון, הדולר התחזק מול השקל בכ- 1.04% משער של 4.012 ₪ לדולר לשער של 4.054 ₪ לדולר, כתוצאה מתוצאות הבחירות ואי הוודאות בנוגע לאיזה מפלגות ירכיבו את הממשלה ומי יעמוד בראשה. נראה שגם בשבועות הקרובים, נהיה עדים להתחזקות הדולר תוך כדי המשא ומתן בין המפלגות, כאשר הסברה הרווחת היא שממשלה ימנית צרה תגרום פסיכולוגית לאי וודאות גדולה יותר בקרב המשקיעים ואילו ממשלת אחדות עם קדימה תגרום להיחלשות הדולר, לפחות מהפן הפסיכולוגי והחששות עם התנגשות בממשל אובאמה. לטווח הארוך יותר (קרי החודשים הקרובים), אנו צופים המשך התחזקות של הדולר עד לרמה של 4.35 ₪ לדולר, כאשר מבחינה טכנית, הדולר ינוע השבוע בין רמת התמיכה 4.01-4.03 ₪, לבין רמת ההתנגדות הבאה המצויה בין 4.15-4.16 ₪ (לפי סרגל פיבונאצ'י), רמה שתיבחן כבר בימים הקרובים.


טלנירי מציעה לך את מגוון השירותים תחת קורת גג אחת!

פתיחת חשבון למסחר בארץ ובארה"ב, שירותי איתותים לישראל, ארה"ב והמעו"ף, שירות החזרי מס, תוכנת ניתוח טכני ועוד... השאר את פרטיך ונחזור אליך בהקדם

שם מלא*: טלפון*: דוא"ל:


RSS

כתבות נוספות

- מידע פיננסי לפני כולם  © כל הזכויות שמורות  |  משרד ראשי: יגאל אלון 94, תל-אביב  |  073-250-5855  |  info@talniri.co.il