TLV  |  LDN  |  NY
 
מסחר בבורסה בורסה מסחר בבורסה תחרות המשקיעים מסחר בבורסה

העמלות שלנו

העמלות שלנו

חדשות

גידול של כמעט פי 3 בגניבת רכבים חדשים מודל 2023

מערכת טלנירי | 28/9, 20:19
פוינטר מסכמת את רבעון 3 בגניבות רכב בישראל

אינטל וטאואר מודיעות על הסכם חדש להרחבת כושר ייצור

מערכת טלנירי | 5/9, 21:04
טאואר תרחיב את כושר הייצור שלה בטכנולוגיית 300 מ"מ באמצעות רכישת מכונות שיותקנו במפעל אינטל בניו מקסיקו, כמענה לביקושים גדלים של לקוחות החברה
> > חדשות כלכלה

ליידרמן: הצמיחה ב-2009 עשויה להיות נמוכה מ-1%


בנק הפועלים
הכלכלן הראשי של בנק הפועלים מעריך כי שלושה ענפים בלבד ייהנו משיפור בתוצאות ב-2009: פרמצבטיקה, אנרגיה ותקשורת
הכלכלן הראשי של בנק הפועלים, פרופ' ליאו ליידרמן, מפרסם היום סקירה כלכלית ופיננסית עם הפנים לשנת 2009.
ליידרמן מציין, כי תחזית הצמיחה לשנת 2009 הופחתה לכ- 1% בלבד, כלומר ירידה של כ- 0.7% בתוצר לנפש. אולם להערכתו, קיימים גורמי סיכון רבים שעלולים להביא לכך שהצמיחה תהיה נמוכה אף יותר. לדבריו, גם בשנת 2010 ניתן לצפות לצמיחה איטית של כ- 2%.

לגבי המלחמה בעזה מציין ליידרמן, כי מוקדם עדיין להעריך את השלכותיו של מבצע "עופרת יצוקה" על המשק הישראלי, אך ברור הוא שלגורמי הסיכון הגלובליים נוספה עתה אי-ודאות רבה בתחום הביטחוני.

"בשנת 2009 סביבת האינפלציה צפויה להיות נמוכה בעקבות השפעות המיתון וכן בשל צפי לירידה במחירי שכר הדירה, ולהסתכם בכ- 1%. הירידה החדה בסביבת האינפלציה אפשרה הפעלת מדיניות מוניטרית מרחיבה, המתאימה לתקופת מיתון". כותב ליידרמן.

"רמת הסיכון בהשקעה המנייתית עודנה גבוהה, ותיתכנה ירידות שערים נוספות בעיקר בהשפעת חו"ל. אנו סבורים כי שלושה ענפים בלבד ייהנו משיפור בתוצאות ב-2009: פרמצבטיקה, אנרגיה ותקשורת. מגמת החזרה ל"נכסים בטוחים" תמשיך ותלווה אותנו גם בשנת 2009. לאור האמור אנו סבורים כי שוק איגרות החוב הממשלתיות ימשיך להניב תשואה חיובית בעודו משמש מקלט להשקעות בסיכון נמוך יחסית". כותב הכלכלן הראשי של הפועלים.

ביחס לכלכלה הגלובלית:
קצב הצמיחה של הכלכלה הגלובלית צפוי להיוותר ברמה כמעט אפסית של כ-0.5% בשנת 2009 על רקע המשבר החמור ביותר שפקד את העולם מאז משבר 1929.

ירידת מחירי הסחורות מפחיתה את האינפלציה ברחבי העולם. השווקים הפיננסיים במדינות המפותחות מגלמים ציפיות לאינפלציה שלילית בשנים הקרובות.

יש להניח שהבנקים המרכזיים ימשיכו להפחית את הריבית ויעשו כל מאמץ כדי שהציפיות הדפלציוניות, שפועלות להחרפת המיתון, לא יתגשמו.

האינדיקטורים מצביעים על ירידה חדה בצמיחת המשקים המתעוררים, כולל באסיה.

למרות המאמצים הקדחתניים מצד ממשלות ובנקים מרכזיים ברחבי העולם בטווח הנראה לעין קשה לזהות את נקודת המפנה באשר למשבר הפוקד את השווקים הפיננסיים.

פוטנציאל עליות השערים באג"ח נקובות באירו טרם מוצה לחלוטין על רקע הערכות שהבנק המרכזי יוסיף להפחית את הריבית בטווח הקצר.


טלנירי מציעה לך את מגוון השירותים תחת קורת גג אחת!

פתיחת חשבון למסחר בארץ ובארה"ב, שירותי איתותים לישראל, ארה"ב והמעו"ף, שירות החזרי מס, תוכנת ניתוח טכני ועוד... השאר את פרטיך ונחזור אליך בהקדם

שם מלא*: טלפון*: דוא"ל:


RSS

כתבות נוספות

- מידע פיננסי לפני כולם  © כל הזכויות שמורות  |  משרד ראשי: יגאל אלון 94, תל-אביב  |  073-250-5855  |  info@talniri.co.il