TLV  |  LDN  |  NY
 
מסחר בבורסה בורסה מסחר בבורסה תחרות המשקיעים מסחר בבורסה

העמלות שלנו

העמלות שלנו

חדשות

גידול של כמעט פי 3 בגניבת רכבים חדשים מודל 2023

מערכת טלנירי | 28/9, 20:19
פוינטר מסכמת את רבעון 3 בגניבות רכב בישראל

אינטל וטאואר מודיעות על הסכם חדש להרחבת כושר ייצור

מערכת טלנירי | 5/9, 21:04
טאואר תרחיב את כושר הייצור שלה בטכנולוגיית 300 מ"מ באמצעות רכישת מכונות שיותקנו במפעל אינטל בניו מקסיקו, כמענה לביקושים גדלים של לקוחות החברה
> > חדשות כלכלה

הירידות בבורסה בעקבות המצב הביטחוני התמתנו לקראת סיום בעזרת מניית קב' דלק


אילוסטרציה - גרף יורד
קב' דלק הודיעה כי תרכוש מניות ואג"ח בסכום של 100 מיליון ש"ח. מדד ת"א 25 סגר בירידה של 1.43% ות"א 100 ירד ב-1.93%
הבורסה לני"ע בת"א רשמה היום ירידות שערים בעקבות הידרדרות במצב הביטחוני והלחימה בעוטף עזה. לקראת סיום המסחר התמתנו הירידות בעיקר בעקבות הודעתה של קב' דלק שבכוונתה לרכוש אג"ח ומניות ב-100 מיליון ₪. הידיעה תרמה לשחרור הלחץ בו הייתה הבורסה במהלך היום.

בתי ההשקעות השונים שיחררו היום לחלל האוויר סקירות שונות לרגל המצב החל מסקירות שקובעות כי מצב המשק ישתפר בעקבות הפעולה וכלה בדעות כי מחירי הנפט בעולם ינסקו מחדש בעקבות הלחימה באזור. מתוך כל מבול ידיעות המלחמה, בצבצו הידיעות כי נגיד בנק ישראל לא ימהר לחתוך נתח רציני מהריבית ומחר מחכה לנו הורדה מתונה של חצי אחוז. הרבה לימים רגילים, מעט לימי משבר כלכלי עולמי מתחזק. ובתוך כל המהומה ותמרות העשן הסוחרים בבורסה קצת נכנסו לקלטים. מחזור העסקאות היה נמוך יחסית גם ליום א' והוא הסתכם ב- 770 מיליון ₪ בלבד.

המדדים שירדו במהלך היום כבר יותר מ-2.5% סיימו בירידה מתונה יותר. מדד ת"א 25 ירד ב- 1.43% לרמה של 625.84 נקודות. מדד ת"א 100 ירד ב- 1.93% לרמה של 541.70 נקודות. מדד התל טק ירד ב-1.78%, מדד ת"א פיננסים ירד ב-2.44% ומדד ת"א כרגיל ירד יותר מכולם ב-7.7%.

אחת המניות שסייעו,כאמור, להתמתנות הירידות הייתה קב' דלק. לאחר שאגרות החוב שלה ירדו לתשואה של 255 היא הודיעה היום כי בכוונתה לרכוש במהלך השנה הבאה אג"ח ומניות ברכישה עצמית ב-100 מיליון ₪. בתגובה החלו מניות החברה לרשום עליות של יותר מ3%. בסיום עלתה מניית קבוצת דלק ב-2.75%

המנייה הנסחרת ביותר היום הייתה מניית בנק לאומי. המנייה ירדה היום חדות, לאחר שיו"ר הועד הודיעה כי עובדי הבנק אינם מתכוונים לצמצם או לשנות את הסכמי העובדה. הדבר ימנע מגליה מאור לנסות ולהקטין את הוצאות הבנק. בסיום ירדה המנייה ב- 5.21%.

מדד הנדל"ן היה כרגיל המדד המוביל בירידות. מניית אפריקה המשיכה במסעה מטה והיום היא ירדה בעוד כ-10%. חב' הבת שלה אפריקה נכסים צללה ב-13.34%. עוד מניות שבלטו בירידות היום היו נכסים ובנין שירדה ב- 7.22%, נצבא שהצטמקה ב-10% וקרדן אנ וי שירדה ב- 9.53%.

מנייה נוספת שהייתה בכותרת הייתה זו של בתי הזיקוק. המנייה ירדה חדות בעקבות ידיעה כי חברת הבת כרמל אוליפינים תפסיד ברבעון הרביעי והיא אינה עומדת יותר ברמת הדרישות של הבנקים. בתגובה ירדה המנייה לרמה הנמוכה ביותר בה נסחרה מאז הונפקה. בסיום היא ירדה ב-6.19%.

מניית דסק"ש רשמה היום ירידה של- 1.95% החברה דיווחה כי לאחר שבדקה את הנתונים של הרכישות שבצעה בהצעת הרכש של כור היא תרשום רווח של 320 מיליון ₪ ברבעון הרביעי עקב ירידת ערך מוניטין בכור. את חגיגת הרווחים מקצצת במקצת החזקת כור בקרדיט סוויס שמחקה רווח של 51 מיליון ₪ לדסק"ש.


טלנירי מציעה לך את מגוון השירותים תחת קורת גג אחת!

פתיחת חשבון למסחר בארץ ובארה"ב, שירותי איתותים לישראל, ארה"ב והמעו"ף, שירות החזרי מס, תוכנת ניתוח טכני ועוד... השאר את פרטיך ונחזור אליך בהקדם

שם מלא*: טלפון*: דוא"ל:


RSS

כתבות נוספות

- מידע פיננסי לפני כולם  © כל הזכויות שמורות  |  משרד ראשי: יגאל אלון 94, תל-אביב  |  073-250-5855  |  info@talniri.co.il