TLV  |  LDN  |  NY
 
מסחר בבורסה בורסה מסחר בבורסה תחרות המשקיעים מסחר בבורסה

העמלות שלנו

העמלות שלנו

חדשות

גידול של כמעט פי 3 בגניבת רכבים חדשים מודל 2023

מערכת טלנירי | 28/9, 20:19
פוינטר מסכמת את רבעון 3 בגניבות רכב בישראל

אינטל וטאואר מודיעות על הסכם חדש להרחבת כושר ייצור

מערכת טלנירי | 5/9, 21:04
טאואר תרחיב את כושר הייצור שלה בטכנולוגיית 300 מ"מ באמצעות רכישת מכונות שיותקנו במפעל אינטל בניו מקסיקו, כמענה לביקושים גדלים של לקוחות החברה

ענף חנויות האופטיקה בישראל מגלגל בשנה 1.2 מיליארד ש"ח


D&B
כל שנה נמכרים בישראל 1 מיליארד זוגות משקפיים והרשתות הגדולות משתלטות על הענף - סקירה של דן אנד ברדסטריט
גודלו של ענף חנויות האופטיקה והמשקפיים הינו כ-1.2 מיליארד שקלים בשנה. כך מעריכים כלכלני חברת "דן אנד ברדסטריט ישראל". להערכת הכלכלנים, בארץ יש כיום כ-1,200 חנויות אופטיקה ומשקפיים.
לדבריהם, בכל שנה נמכרים בארץ כ-1 מיליון משקפי ראייה, כ-200 אלף עדשות מגע וכ-1 מיליון משקפי שמש. אחת המגמות הבולטות בענף, אומרים הכלכלנים, היא השתלטות של הרשתות הגדולות על הענף, לאחר שבשנים האחרונות היה מעבר מסיבי מחנויות שכונתיות לרשתות גדולות.
לפי דירוג "דנס 100" לשנת 2008, רשת "אופטיקה הלפרין" היא הגדולה בענף ומפעילה 104 סניפים ברחבי הארץ. רשת "אופטיקנה" מפעילה 26 סניפים, רשת "אירוקה" 51 סניפים, ורשת "אופטיק דורון" 15 סניפים. להערכת כלכלני החברה, חנות השייכת לאחת הרשתות מרוויחה פי 3 מאשר חנות פרטית.
ענף האופטיקה והמשקפיים ממוצב בין התחום הרפואי לתחום האסתטי, אומרים כלכלני דן אנד ברדסטריט, בענף הזה איכות ומחירים זולים לא הולכים יד ביד. לדבריהם, יותר ויותר אנשים מתחברים כיום למותגים, והתופעה של בדיקת עיניים ללא רשיונות הולכת ונעלמת.
כלכלני החברה מוסיפים עוד, כי מסגרות למשקפיים אינן מיוצרות בארץ, ועיקר היבוא מקורו במדינות מזרח הרחוק, איטליה וצרפת. עם זאת, רוב העדשות הנמכרות בחנויות המקומיות (70%) מיוצרות בארץ, ורק 30% מיובאות מחו"ל.
לגבי התחזיות לתקופה הקרובה, כלכלני החברה מעריכים כי צפויה פגיעה מסוימת בהכנסות של חנויות האופטיקה בעקבות המיתון. עם זאת, הרשתות הגדולות יצליחו להתמודד עם המיתון בענף בצורה טובה יותר מאשר החנויות הקטנות והפרטיות. ההערכה היא, שהפגיעה בענף האופטיקה תהיה קטנה יחסית, בגלל העובדה שהמשקפיים, עדשות המגע ומשקפי השמש נחשבים למוצרים "חצי-רפואיים" .
הכלכלנים מציינים עוד כי בשנים האחרונות נרשמה עלייה חדה במספר הניתוחים ל"הסרת משקפיים בלייזר", על-פי ההערכות, מבוצעים בישראל כ-10,000 ניתוחים כאלה בכל שנה. עם זאת, מומחים בענף מדווחים כי ניתוחי הלייזר לא פגעו במכירות המשקפיים מ-2 סיבות עיקריות: האחת, לאחר הניתוח נאלצים המטופלים לרכוש משקפי שמש להגנה, והשנייה, ניתוח הוא בדרך כלל לשיפור הראייה מרחוק - מה שעדיין מצריך שימוש במשקפי קריאה.


טלנירי מציעה לך את מגוון השירותים תחת קורת גג אחת!

פתיחת חשבון למסחר בארץ ובארה"ב, שירותי איתותים לישראל, ארה"ב והמעו"ף, שירות החזרי מס, תוכנת ניתוח טכני ועוד... השאר את פרטיך ונחזור אליך בהקדם

שם מלא*: טלפון*: דוא"ל:


RSS

כתבות נוספות

- מידע פיננסי לפני כולם  © כל הזכויות שמורות  |  משרד ראשי: יגאל אלון 94, תל-אביב  |  073-250-5855  |  info@talniri.co.il