TLV  |  LDN  |  NY
 
מסחר בבורסה בורסה מסחר בבורסה תחרות המשקיעים מסחר בבורסה

העמלות שלנו

העמלות שלנו

חדשות

גידול של כמעט פי 3 בגניבת רכבים חדשים מודל 2023

מערכת טלנירי | 28/9, 20:19
פוינטר מסכמת את רבעון 3 בגניבות רכב בישראל

אינטל וטאואר מודיעות על הסכם חדש להרחבת כושר ייצור

מערכת טלנירי | 5/9, 21:04
טאואר תרחיב את כושר הייצור שלה בטכנולוגיית 300 מ"מ באמצעות רכישת מכונות שיותקנו במפעל אינטל בניו מקסיקו, כמענה לביקושים גדלים של לקוחות החברה
> > חדשות כלכלה

אפי אירופה מתמודדת במכרז בינלאומי להקמת טרמינל חדש בריגה


עברה את שלב המיון המוקדם במסגרת קונסורציום בינלאומי בו חברות קרן התשתיות של מורגן סטנלי, חברת בניה ותשתיות קנדית ומפעילת שדות תעופה איטלקית
אפי אירופה, מקבוצת אפריקה ישראל, מתמודדת במכרז PPP (Public Private Partnership) להקמת טרמינל חדש בנמל התעופה הבינלאומי בריגה, בירת לטביה.

היקף הפרויקט, מוערך בכ- 250 מליון יורו והוא צפוי לכלול פיתוח, הקמה ותפעול ארוך טווח של טרמינל חדש בנמל התעופה הכולל חנויות דיוטי פרי, חניונים ושטחי מסחר ושירותים. הפרויקט אינו כולל את החלק האווירי של התשתית התעופתית, כגון עבודות הארכת מסלולי המראה ונחיתה, המבוצעות בימים אלו על-ידי רשות שדות התעופה הלטבית.

נמל התעופה בריגה הוא אחד מנמלי התעופה בעלי שיעורי הצמיחה הגבוהים בעולם. בחמש השנים האחרונות (2002-2007) גדלה תנועת הנוסעים בו בקצב ממוצע של 38% בשנה וכיום היא עומדת על כ-4 מיליון נוסעים בשנה. הפרוייקט הינו חלק מתוכנית פיתוח כוללת לנמל התעופה בריגה שמטרתה להגדיל את קיבולתו של הנמל לכ-10 מליון נוסעים בשנה, ובכך לאפשר את המשך הצמיחה בפעילות הנמל ובתנועת הנוסעים, אשר גברה מאז הצטרפותה של לטביה לאיחוד האירופאי בתחילת 2004.פרויקט זה הינו אחד מפרויקטים רבים באירופה, ובפרט במזרח אירופה, המבוצעים בשיתוף פעולה בין המגזר הציבורי למגזר הפרטי. פרוייקטי פיתוח ותפעול טרמינלים בשיטה זו בוצעו בשנים האחרונות במספר מדינות אירופאיות ובהן בולגריה, טורקיה והונגריה.

לצורך ההשתתפות במכרז הרכיבה אפי אירופה, מקבוצת אפריקה ישראל, קונסורציום בהשתתפותן של שלוש חברות בינלאומיות מובילות נוספות: קרן התשתיות של בנק ההשקעות מורגן סטנלי - Morgan Stanley Infrastructure, חברת בניה ותשתיות קנדית מובילה ומפעילת שדות תעופה איטלקית, סאווה ((SAVE.

יודגש, כי בשלב מקדמי זה, טרם נמסרה לקונסורציום תכולת הפרויקט המלאה ו/או נוסחת השקלול לקביעת הזוכה במכרז, ורק לאחר קבלתם של אלו תתקבל החלטתו של הקונסורציום על הגשת הצעה במכרז.

עופר לינצ'בסקי, מנכ"ל אפי אירופה מסר כי: "התמודדות במכרז לצד חברות בינלאומיות מהשורה הראשונה מצביעה על מעמדה החזק של החברה באירופה. אנו בוחנים כל העת כיוונים חדשים שיאפשרו לנו להרחיב את ניסיוננו הרב בפיתוח וניהול שטחי מסחר גם לפרויקטים ייחודיים כגון פרויקט הטרמינל החדש בריגה ופרויקטים נוספים של שיתוף פעולה עם המגזר הציבורי. ניסיונה המשמעותי של חברת אפריקה ישראל בביצוע פרויקטים מסוג זה, לצד נוכחותן של הנהלות מקומיות במדינות שונות באירופה מקנה נקודת פתיחה טובה וייחודית להשתלבות אפי אירופה גם בפרויקטי PPP".


טלנירי מציעה לך את מגוון השירותים תחת קורת גג אחת!

פתיחת חשבון למסחר בארץ ובארה"ב, שירותי איתותים לישראל, ארה"ב והמעו"ף, שירות החזרי מס, תוכנת ניתוח טכני ועוד... השאר את פרטיך ונחזור אליך בהקדם

שם מלא*: טלפון*: דוא"ל:


RSS

כתבות נוספות

- מידע פיננסי לפני כולם  © כל הזכויות שמורות  |  משרד ראשי: יגאל אלון 94, תל-אביב  |  073-250-5855  |  info@talniri.co.il